Förra veckan gräver vi ner tillsammans med det radioaktiva avfallet och hoppas att ingen bryr sig om att gräva upp det. Våra drag hade galoppdojjorna på sig och i övrigt kändes omgången rumphuggen med konstigt körda lopp och konstiga styrningar överlag.

Vi är dock inte långsinta och har denna vecka fixat ett fint julbak innehållande två riktigt bra spikar (ingen av dem är favorit).

Färjestads bana är annars lite lurig när vi pratar underlagets beskaffenhet. Skulle det börja snöa är det risk för riktigt moddig bana och då krävs det definitivt hakar, dock säger herr SMHI att det inte är överhängande fara för snö, men håll koll på lördag. Annars ska det gå att köra barfota om man vill.

Avd 1

Vi fegar till ordentligt inledningsvis och tar med alla djur i första avdelningen. Här är det riktigt svaga favoriter i våra ögon och det luktar skräll lång väg.

Vi varnar dock lite extra för Sprite Ås som är på gång igen efter en svacka. Vid sunda vätskor är han hästen i loppet och han är bortglömd. Glöm ej heller Wakeup Little Jojo. Hästen har visat en riktigt fin inställning i tuffa omgivningar och trots att han är mer stark än snabb så kommer han att vara med på linjen.

Rank: A 11,6,3,4. B 8,9,1,10,7,5,2

Avd 2

Även här målar vi på då loppet är mycket jämt och svårrankat. Vi blir inte förvånade om segraren blir någon av de tre treåringarna då alla visat sig talangfulla tidigare.

Sundbo Lava är en häst vi gillar och trots att han inte kan vara med från början så befinner han sig i andraspår direkt och han går alltid bra till slut. Epernay är den troliga ledaren och därifrån säljer hon sig dyrt. Sist vek hon dock ner sig väl enkelt och vi är inte helt säkra på att hon är i toppform igen – skulle han vara det kan hon vara ett spikbud. Lanikai brukar vinna när han står på benen, men hoppar lika ofta som han går felfritt. En typisk outsider. Chili Ås är bra och får inte nonchalerats, Soccer gick bra efter smygare sist och är speedig, Troja Torp slog bra hästar sist och Stormningen är finnen nöjd med alla går med på lappen.

Rank: A 2,1,9. B 11,6,5,3. C 8,7,12

Avd 3

Här tar vi med två streck och det känns heltäckt. Passionate Kemp har en lång säsong i benen och har varit på resa så henne betalar vi inte för denna gång.

Vi tar istället med Adams Hall och Harmonic Silvio. Den sistnämnda tar hand om ledningen och släpper bara till Adams om han inte Jorma väljer att köra i ledningen. I båda fallen har han god chans. Adams Hall är dock bästa hästen och kommer han till piken på ett lättvinnligt sätt så är det bara Harmonic Silvio emot på speed.

Rank: A 7,1. B 9,10,3,4,5. C 12,2,11,8,6

Avd 4

Fjärde avdelningen är ett lågklassigt kallblodslopp på tre volter. Vi ta med en på andra volten och två på tredje då det inte är så många att runda för tilläggshästarna.

Bästa hästen är utan tvekan Spangmigutten. Hästen är dock utrustad med en riktigt oduktig kusk så vi vågar inte lämna hästen ensam. Vi tar även med Sindar som är snabb och stark och skulle han sköta sig så står han riktigt bra på det i loppet. Rysaren är Linneelden som spurtade mycket vasst sist. Absolut toppform rapporteras.

Rank: A 9,6. B 8,5,3. C 7,4,2,1

Avd 5

Första spiken hittar vi här i Cleo Nalan. Hästen gjorde en ruggig debut för Åke sist och hästens ägare rapporterar till min källa att stallet är mycket nöjda med hästen.

Det verkar som Åke hittat nyckeln till hästen. När hon var hos Fredde så sa han att Cleo är lika bra som Tom Raider och hade den hästen startat här så hade den varit omgångens mest streckade så det är spel mot ett mål. Det blir inte heller sämre av att fyran är struken…

Rank: A 5. B 12,13,10,9,8,3. C 2,6,15,14,11,7,1

Avd 6

Första dubbeln ser kul ut och håller fin klass. Det är jämt och inte helt lättlöst. Vi streckar sex hästar och tror att det räcker.

Spetsen ser ut att vara vikt åt Nolan Streamline, men han kommer snabbt att få Hennesy Vint över sig. Båda ska ses med chans från dessa positioner. Vidare startar Krångel med flera fina insatser med sig i bagaget. Hästen har hög kapacitet och kommer att dyka upp på målsnöret. Jean Dobel är även han laddad med toppform. Hästen spurtade enormt som trea från svårt läge på Gävle och han får inte ignoreras. Rysarna hittar vi i Lamal Jubb och Mint Spirit. Lamal Jubb hoppade när han gick på i spåren mot riktigt bra hästar, men såg fin ut och varning utfärdas. Mint Spirit är ojämn och det visade han med eftertryck sist. Han var bara dålig då, men var mycket fin gången innan och vi vågar inte ta bort honom trots dåligt läge.

Rank: A 4,3,9,5. B 1,11,8,10,2,7,12. C 6

Avd 7

Här sticker vi ut hakan och spikar Paul November som vi tyckte såg mycket fin ut sist som fastlåst. Hästen tar garanterat hand om ledningen och därifrån ska han slås.

Motstånd saknas inte, men här har de två tuffaste utmanarna fått för sig dåliga lägen och vi tror inte Steel Pepper är bra nog för att vinna från dödens och Livi Barcelona får svårt att hitta ut från innern då övriga gör allt för att låsa fast honom.

Rank: A 4, 1,8. B 3,10,11,12. C 2,6,9,5

Stora Systemet: 2772 Rader/ 1386 Sek

1. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
2. 1,2,3,5,6,9,11
3. 1,7
4. 6,8,9
5. 5
6. 1,3,4,5,9,11
7. 4

Lilla Systemet: 252 Rader / 126 Sek

1. 11
2. 1,2,3,5,6,9,11
3. 1,7
4. 6,8,9
5. 5
6. 1,3,4,5,9,11
7. 4

Lycka Till!