Då var det snart lördag på nytt och vi har som vanligt slipat kniven och skurit ner loppen i småbitar. Vi har en känsla av att norrmännen spelar andrafiol och att de lurar till sig två segrar. I övrigt är det Sverige för hela slanten och det kan ge fina slantar för den som träffar rätt.

Vi inleder med två spikar och går sedan kort i två lopp. I övrigt har vi tagit fram rollern och använder täckfärg för att nå resultat i de kluriga loppen.

Häng med!

Avd 1

Veckans bästa spel anser vi oss hitta i detta lopp. Staro Allentown har sett mycket fin ut på slutet och står helt ok till i listan. Vi har spikat honom från spår tolv som vinnare förr och då känns det som att han står med framklövarna i mål redan från spår fem.

För er som vill fälla favoriten bör ni uppmärksamma Elton Silvio som såg ut som i fornstora dagar i sin comeback sist.

Rank: A 5. B 8,6,1,3. C 10,11,7,9,4,2,12

Avd 2

Här sticker vi ut hakan betydligt mer än i första. Langligutten har berikats med ett av de fulaste namnen någonsin på ett varmblod, men har som komplement fått en betydligt mer välsmakande kapacitet. Hästen efter Varenne har hög segerprocent och är startsnabb. Vi tror han kör i spets och han har då bra chans.

Sist han var i Sverige stod han i blott åtta gånger saften mot hästar som Västerbo Paradise och Raging Fool så hästen har nog hamnat för långt ner i listorna denna gång.

Värst emot är Welat Boko som spurtade mycket bra sist. Hon får nog ett tuffare lopp nu och vi tror hon får svårt att rå på vår häst.

Rank: A 4. B 6,11,2,7. C 5,1,3,10,12. D 9,8

Avd 3

Här kommer norrmännens andra seger – om vi nu får bestämma. Norrmännen står med flera segerstaplare på start och de kommer att springa på tok för snabbt för att någon bakifrån ska få grepp om dem.

Förstahäst är helt klart Odins Kjempe. Hästen är obesegrad i år och har vunnit sina lopp mycket imponerande. Han är dock bäst i spets och missgynnas lite av sitt bakspår och därför väljer vi att gardera. Nästa norrbagge att få plats på systemet blir då Neslands Loke. Hästen är riktigt snabb och letar här smygare. Kommer luckan så blir han livsfarlig. Sista häst på vår bonge blir den troliga ledaren – Pajahn. Hästen har slagit favoriten förr och säljer sig dyrt från spets.

Rank: A 8,3,6. B 15,2,13,11,12,7,1. C 9,4,5,10

Avd 4

Här streckar vi på ordentligt. Ni som följt oss har väl förstått att vi anset att skrällchansen är påtagligt högre i dessa lopp. Här betalar vi för nio djur och tror på skräll.

Larome får förstarösten då hon imponerat för Svanen. Hon står med springspår på tillägg och kan med lite flyt få en riktigt bra löpning och för der som vågar kan det vara en spik. Vidare vi utfärda varning för Berverlyhills Lindy. En häst med ruggiga speedresurser och som vi tror mycket på. Beauty Concreate är också full med kapacitet. Var dock lite sämre sist och kanske tappat lite av sin fina form. Vi vill dock ha med henne då vi vet vad hon kan. The Classic ska även med tidigt. Hästen har funnit en sällan skådad toppform och kan bli hästen som ”bara vinner”. Letar vi riktiga skrällar som måste Late Arrival med. Hästen flög fram sist och är bortglömd av spelarna. Även Staroborderline, Queen Isabella och Kibitka är bra nog för att skrälla. Alla går med på lappen. Vårt sista streck tvekade vi en längre stund innan vi tog med. Joyful Lavec är streckad som tvåa i tipsen, men har inte imponerat på oss. Men utgångsläge och kusk gör att vi känner oss tvingade att betala.

Rank: A 13,9,14,12. B 2,6,8,10,3. C 7,11,1,4,5,15

Avd 5

Här går vi kort och anser två hästar klart mer kapabla än övriga.

K.K Logistic för debut för Finnen och det brukar oftast betyda en klar förbättring. Hästen rapporteras dock trög i träningen, men baserat på vad han gjort i tuffa gäng tidigare så ska han ha en riktigt bra chans här. Den som vi ser som motbud är Vic Starlake. Hästen imponerade storligen sist och besitter fin fart. Håller han sig lugn har han god chans, såväl från spets som bakifrån.

Rank: A 11,4. B 1,3,2,9,10,12. C 5,7,6,8

Avd 6

Här blir Abbe Palems favorit. Vi blev dock besvikna på hästen sist och väljer att gardera tills han bevisat sig så bra som vi en gång trodde.

Foregin Life gick bra efter lång frånvaro sist. Hästen imponerade storligen i våras och kommer att vara än bättre nu. Han är klar andrahäst och vi utfärdar varning till länga tio procent. Salin Gid är en annan kul idé som såt med optimala förutsättningar. Hästen har vunnit merparten av sina lopp från spets och han blir svårslagen om han får fuska bort några hundra meter. K.L.M Prelong är den enda norrbaggen som vi betalar för. Hästen är osäker, men har visat hög kapacitet när han väl gått iväg. Sist men inte mist tar vi med He´s A Gangster. Hästen kommr från duster mot kulltopparna och har där hävdat sig bra. Han har dock inte vunnit än i år, men vi avfärdar detta och skyller på tillfälligheter.

Rank: A 4,9,1,2,11. B 6,7,12,5,3. C 8,10

Avd 7

Här är Copper Beech stor favorit. Hästen imponerade i sin comeback och står med perfekt läge. Hästen möter dock tuffa konkurrenter och har varit lite ojämn vid flera tillfällen så vi väljer att gardera.

Swept To Victory är väl så bra som favoriten, men får oftast sämre resor då hon är sölig ut. Hon är dock mycket vass och med minsta flyt på vägen så dyker hon upp på linjen. Från innern är den Judiske Bankiren bortglömd.m Hästen kommer att kunna välja om han vill köra i spets eller släppa och lifta med bakom med hopp om lucka. Hästen är tvärspeedig och har lopp i kroppen. Blir tempot allt för högt så kan Global Investment vara lösningen trots spår 12. Han satt fast sist, men gick mycket bra över aktuell distans gångerna innan det. Turnaround är hästen som har få övermän de dagar han vaknat på rätt sida. Sist var han bra och kan här välja dödens och är inte slagen därifrån. Vi tar även med Bebbie Brodda som fått nytt liv hos Stig H och Megaman Neo som är en av de bästa i Norge när han funkar.

Rank: A 3,4,1,12. B 6,9,2,5,9. C 11,10,7

Stora systemet: 1890 Rader / 945 Sek

1. 5
2. 4
3. 3,6,8
4. 2,3,6,8,9,10,12,13,14
5. 4,11
6. 1,2,4,9,11
7. 1,2,3,4,6,9,12

Lilla Systemet: 210 Rader / 105 Sek

1. 5
2. 4
3. 3,6,8
4. 13
5. 4,11
6. 1,2,4,9,11
7. 1,2,3,4,6,9,12

Lycka Till!