Extra chanser till miljoner dyker upp på torsdag i och med att Atg anordnar en extra V75-omgång i samband med Kunga- och Drottningakannan. Vi hoppas på fin omsättning nu när sommarvädret är på väg och tar sikte på några hundra tusen i en annars ganska favoritbetonad omgång. Vi kommer speciellt att njuta av att se Viola Silas ta sin 15:e raka viktoria.

Åby har som vanligt dubbla open stretch och det är nu i vårtider extra svårt för bakspåren att vinna när snylthästarna får chansen invändigt…

Avd 1

Som vi nämnde ovan så tror vi stenhårt på Viola Silas – även om motstånd inte saknas. Hästen bjöds på en mycket mindre snygg styrning sist och trots den insatsen av Fredde i jollen vann hästen mycket lätt. Nu blir det ett offensivare upplägg och Violas rygg är det många som vill åt.

Avd 2

Vi fortsätter i utstakad linje och spikar på. Clinton Tooma har visat sig sju resor bättre utan skor och sist var han en fröjd att skåda när han vann hur lätt som helst. Träningsrapporterna låter bra och barfota på nytt betyder: Mycket bra segerchans.

Avd 3

Här torde Calamara Donna har mycket god segerchans efter sin magnifika insats sist mot Maharaja. Hästen är snabb ut och skulle hon mot förmodan missa spets finns ju snikspåren att använda. Spik på lilla, men garderas med motiveringen att son är alltid ston, på stora.

Caddie Dream har vi alltid gillat och sist såg hon ut som i fornstora dagar när hon gick först i tredjespår sista 700 metrarna. Hon höll storstilat och står nu bättre till. Hästen är snabb som få och vi tror hon blir farlig här. Sweet Case är Norges näst bästa sto efter Tinita Love och är riktigt fin. Hästen ska eventuellt köras barfota runt om här och gynnas av körspö. Hon kan bli en tråkig upplevelse för de svenska stjärnorna. Vanessa Du Ling var som vanligt strålande sist och vann lätt om än efter en bra resa. Hästen är tuff och får inte negligeras här. Bring Me Back U.S såg bländande ut sist som dragen bakåt, Mystical Ann var sist knappt slagen av Bobtail och Ibiza Broline är tokkapabel – samtliga ska med vid gardering.

Avd 4

Ett riktigt kul sprinterlopp där utgången inte är helt enkel att sia om. Flera hästar med god form gör upp om penningarna och det ligger lite skrällvarning i luften.

Vår förstahäst är helt klart Otto Gene som med lopp i kroppen och perfekt utgångsläge måste har bra chans. Hästen gick ok sist som tvåa, men det var efter drygt tre månaders vila. Nu har han gått framåt och han är loppets mest streckvärda häst. Ekets Patrik har, till skillnad mot vår förstahäst, ett tråkigt läge. Hästen är dock snabb ut och kommer att få en bra position. Vi tycker Ekets har stabiliserats sig på slutet och trivs bäst över korta häcken.
Chanti G börjar Svanen få fason på och sist var han riktigt bra från hopplöst läge. Nu står han lite väl långt ut på vingen för att det ska vara optimalt, men hästen är snabb ut och med lite klaff tror vi på bra segerchans.
Quiche blir farlig att negligera. Hon har nu två lopp i kroppen och börjar nu träna som i somras när hon imponerade på V75 för Bergh. Hästen trivdes inte med banan sist och det är bra att glömma. Vejby Boom hoppade bort sig i starten sist och den dagen var tidigt förstörd. Innan det spurtade han vasst som två i flera starter på rad. Nu får han på nytt möjlighet att smyga med och med minsta klaff dyker han upp på linjen. Yukon Boko är skör men kapabel. Nu har han två raka segrar men dt är aldrig någon garanti på att hästen ska sköta sig. Jätteskrällen hittar vi i kapable trashanken Sprite Ås. Hästen har nu två lopp i kroppen och har vunnit på V75 förr.

Avd 5

Bronsdivisionen ser även det ganska svårtippad ut, men vi har benat ut loppet med sju hästar och tror det räcker långt.

Förstahäst är Honey Love Victory som gjort det bra i alla sina senaste starter i svea rike. Hästen är snabb ut och dessutom mycket speedig så från rygg på ledaren eller tredje inner ska hästen vara med om segern. Housequake ser ut som en mångmiljonär, men har inte bjudit till riktigt i loppen. Nu ska man ändra lite i utrustningen för att få honom mer skärpt och slår det väl ut kommer hästen att visa lite av det vi tror oss veta att han är kapabel till!
Quantum Oliver har mycket fin form och sprutade storstilat sist mot omöjlige Conrads Garland. Gör han om den prestationen räknas han tidigt. Casander Boy fick den otacksamma uppgiften att få först i andraspår sist och det gillar inte hästen. Han gjorde det godkänt ändå, men ska ha lopp på rulle för att komma till sin rätt. Här finns det goda mjöligheter att sitta still till 500 kvar och då är hästen mycket snabb. Fram är den troliga spetskandidaten om han håller sig på benen. Väl i spets kommer han dock att släppa över medeldistans och köra till slut. Då han hoppat de sista två gångerna är det svårt att avgöra hans dagsform, men vid sunda vätskor kan han spurta mycket vasst – farlig! Askö Toy såg bländande ut sist som fastlåst. Han står hopplöst till här, men går tillsammans med Avanto (även han hoppöst till) med på toppform.

Avd 6

Här ser vi två hästar som kommer att göra sig gällande som stjärnor framöver. Select Yankee och Main Wise As dominerade fullständigt i sina respektive uttagningar och det skulle förvåna oss oerhört om någon av dem inte stod som segrare.

Vi tror att det blir lite kubbning från start föra att sedan lugna ner sig med de båda favoriterna i bra positioner. På sista varvet kommer det att gå oerhört snabbt och köhästarna göre sig ej besvär. Två hästar känns tryggt.

Avd 7

Oj, här kommer det att gå undan första halvvarvet. Det kommer att laddas från många händer för att komma åt de åtråvärda positionerna från ledningen och två spår bakom. Vi blir inte helt förvånade om segraren kommer längst ut i banan när övriga kört rommen av sig inledningsvis, men oavsett så kräver loppet gardering.

Wood Laday är förstahäst och i våra ögon en klar sådan. Hästen har nu ett par lopp innanför västen och sist såg han riktigt bra ut. Träningsrapporterna går i dur och vi tror han är med på linjen. Premier League är nästa häst som räknas tidigt. Hästen har alltid varit lovande, men har utvecklats på slutet när han kunnat gå barfota runt om. Samma upplägg nu och hästen ska räknas. Från innerspår kommer Loverboy Pellini att få ett bra lopp. Hästen har höjt sig många steg sedan han blev norrman och kommer att räknas om öppningen inte blir allt för jobbig.
Lou Kronos gillar vi och hästen såg fin ut i sin debut senast. Hästen är stärk och gynnas om det, som förmodat, går snabbt första varvet – åtta procent är retfullt lite. Manhattan DK är bra, men har fått mycket pengar på sig snabbt. Hästen står nu mot betydligt tuffare hästar än vanligt och det krävs mer än hyffsade prestationer för att vinna här…

Systemförslag: 1715 Rader / 857,5 Kr

1. 2
2. 7
3. 1,4,5,7,9,11,12
4. 1,4,5,7,9,10,11
5. 1,4,5,7,9,11,12
6. 1,3
7. 1,2,7,9,10