Denna vecka bjuds det på en extra omgång V75 i samband med Drottningens och Kungens pokal. Åby bjuder på finfina tävlingar runt om.
Tipstexten blir lite kompaktare denna gång pga denna extra omgång men tipsen är som vanligt mycket noga genomgångna!

Förra veckan föll vi på målsnöret då Wellino Boko inte höll i sista avdelningen, men spelformen är dock fin och vi tar nya tag här. Glöm inte att det är open stretch på Åby!

Spikarna hittar vi i Orali och Chimall T.T. Båda är bra igång och står med bra läge. Orali har varit fantastiskt fin på slutet och motståndarna kommer att ha respekt denna gång. Chimall T.T har lopp i kroppen och kan dessutom öppna mycket snabbt vid ladding.
Vi garderar storfavoriten i inledningen, väl medvetna om hennes storhet, men motiverar det som följer.

Tamla Celeber har haft ett stort försprång på sina kullkamrater tidigare, men tidigheten äts sakta in mer och mer. Hennes kullkamrater utvecklas ständigt och vi tyckte vi såg tydliga tecken på det i kvalen. Vi vill varna för tre hästar som alla var förbättrade i sina respektive kval och det är Popcorn Lavec, Somekindacatch och Nice Kronos.

I loppet för 5-årsstona förväntas Viola Silas vinna lätt enligt spelarna, men vi vet att det inte har varit en spikrak väg under vintervilan och tror hästen behöver fler lopp i kroppen innan hon är tillbaka i fornstor form. Dileva Käll är draget i loppet då hon har hysterisk form för dagen och fint läge. Även Pebbly måste då hon troligtvis är den som sitter i rygg ledaren i på upploppet. Jätterysare är Conchita Exclusive som är helt bortglömd trots att hon var jättefin i sin årsdebut och Stepping Space som var sjuk sist!

Fjärde avdelningen kommer att öppnas i överljudsfart och det kan bädda för skräll då allt för många vill ha spets eller rygg ledaren här. Vi streckar och rankar som följer: 5,2,4,1,8,12,6,7. Miljondragen är Gosip´s Winner som var mycket fin från dödens sist och Express Step som bara ser bättre och bättre ut.

Femte avdelningen är även det ett garderingslopp på stora lappen, men på lilla spikar vi Freeman T Porter som normalt sätt bara vinner om han står på benen. Vi varnar extra för Why Sly som vi hört att stallet är mycket nöjda med och han går bäst bakifrån samt Mr Simpson som imponerat storligen i två raka. I övrigt streckar vi 1,6,8

Avslutningen är dagen klo och det blir ett härligt race om ni frågar oss. Det kommer att bli full körningen hela vägen och vi tvingades till slut ta hela sex hästar för att känna lugn i själen. Vi tror Kadett C.D sitter i spets efter 500 meter med Raja Mirchi i dödens det stöts tidigt från kön. Den som får bäst rygg in på upploppet av Wishing Stone eller Formula One blir livsfarlig. Från tredje invändigt störtdyker Hard Livin som vi tycker ser ut som en riktigt häst och dessutom ska gå mycket lätta i balansen här!

Stora systemet: 4800 rader / 2400 sek
1. 2,4,6,7
2. 4
3. 1,3,6,8,9
4. 1,2,3,5,6,7,8,12
5. 1,2,3,6,8,10
6. 4
7. 2,3,4,5,6

Lilla systemet: 600 rader / 300 sek
1. 2,4,7
2. 4
3. 1,3,6,8,9
4. 1,2,3,5,6,7,8,12
5. 3
6. 4
7. 2,3,4,5,6