Hej igen! Dags för nya tag inom V75. Denna vecka är det Eskilstuna som står som värd och som krydda på moset så startar kvalen till Olympiatravet här. Loppen är mycket jämna och fina och det svåra är helt klart att välja rätt spikar!

Banan rapporteras toppfin och det är valfri balans som gäller. Inga extra innerspår på upploppet eller vinklad startbilsvinge. Tänk på att upploppet är kort och det gynnar hästarna i tät!

Avd 1

Inledningen är kalasfin med flera toppston till start. Vi har en hel del info här, men i detta fallet är det nästan till nackdel då det kostar fler streck än vi tänkt från början.

Merger Blue Chip gör årsdebut och normalt behöver hästen lopp i kroppen innan hon går ut och vinner på V75. Nu är Åke dock mycket nöjd med hur hästen tränar och lovar en mycket bra prestation direkt med optimal balans från början! Vi gillar även Barham Hanover kraftigt. Hästen är sådär härligt effektiv och bara flyter över banan när hon tar i. Hon har årsdebuten avklarad och såg mycket fin ut som tvåa! Cruise Speed är även hon klar med årsdebuten och även om hon inte imponerade där så vet vi att Melanders hästar sällan gör så. Hon ska dock vara kraftigt förbättrad nu och måste räknas från finfint läge. Tokdraget är Alandias Karisma som tränar mycket bra för dagen och ska gå barfota runt om. Spåret är perfekt och hon måste räknas om lyckan kommer!

Avd 2

Här spikar vi och resonerar så att denna häst verkligen står på tur för vinst. Quick Razz har varit fantastiskt bra en lång tid och varit nära att vinna flera gånger i rad. Nu har han fint läge och ska räknas som ett mycket bra segerbud.

Avd 3

I fösta uttagningen till Olympiatravet finner vi Elitloppsdeltagaren Prince Tagg som var något av årets komet i fjol. Hästen har lopp i kroppen och ska räknas tidigt i detta lopp.

Motstånd saknas inte och vi vill definitivt ha med ett par kusar till. Clear Sign var mycket fin från spets näst senast och vann lätt mot en så bra häst som Nahar. Från spets ska han räknas tidigt. Elliot Hall visade i sin årsdebut att hästen har mycket kvar att ge på banan trots mycket strul genom åren. Hästen är stark som få räknas tidigt vid minsta överpace. Miljondraget är Maxwell Mayday som varit tempotorsk två gånger i följd. Hästen har dock avslutat mycket vasst och ser smällfin ut för dagen. Vi gillar det vi sett och stor varning om det blir hård körning!

Avd 4

I klass II-loppet finns ytterligare ett spikförslag från vår sida. Cantab Sisu har utvecklats i sin nya regi och sett mycket förbättrad ut på slutet. Han får stå som spik på lilla lappen.

Cantab Sisu var i sin tidigare regi ett vackert blötdjur som vek ner sig allt som oftast. Nu har han fått lite ork i kroppen och visar det som man tyckt hästen sett ut att kunna bara man tittat på honom. Han är snabb ut och ska ha toppchans på spets. På stora lappen garderar vi dock då han kan få svar invändigt. Lest´s Go Face måste med efter avklarad årsdebut. Barfota runt om nu och det gör många meter på denna häst – spåret emot. Hurricane Blue är mycket kapabel, men har problem med mycket och blir med det ojämn. En bra dag vinner han detta lopp lätt. Miljondragen är Citrin, som var favorit på V75 sist och helt bortglömd här samt Sandman Sand som hoppade utan egen förskyllan sist.

Avd 5

Här finner vi en stor favorit i Staro Fifty Fifty. Hästen tycker vi dock är sårbar då han inte har en suck att svara spets. Spåret kan bli en fälla och vi garderar stort.

Spets tar Unison Sund om är som en oljad blixt från början. Hon har tagit spets i stort sätt varje gång hon haft framspår och ska räknas. Satchmo S.R.P är en annan duktig häst som ska räknas tidigt här. Hästen är inte osäker och går iväg från sitt snäva spår. Com Z gillar vi och hästen tränar bra efter en mindre skada. Det blir barfota runt om och det gynnar kraftigt. Dontellmewhattodo gör sin andra start för Lennartsson och det brukar vara mycket gynnsamt för duktiga hästar. I debuten var han inte hårt vässad och ska vara mycket bättre här. Like Magic Face måste man ha med på lappen. Går hästen iväg från start, viket är ett lotteri, så är det bästa hästen i loppet!

Avd 6

Första dubbeln står helt mellan fyra hästar i våra ögon. De två med bästa kapaciteten står med dåliga lägen, men det är bara oddshöjande!

Global Manhattan vann plättlätt sist efter fin resa. Insatsen var dock av bästa märke och han blir mycket vassare barfota fram då travet flyter mycket bättre. Samma balans nu och halvvarvet längre är dubbla plus. Natural Wonder var inte så hårt jobbad inför sin förra start och räckte inte från ledningen. Nu tränar han på topp igen och hästen är grym bakifrån! Echauffour gör alltid bra lopp och speciellt över längre distanser. Bakspår är inte bekymmer och på utlovad optimal balans ska han räknas tidigt. Miljondraget är Goofy Bermon som härdats mot tuffa hästar en längre tid och vinner när som helst!

Avd 7

Avslutningen är ett trekejsarslag mellan Famous Fayline, Francais Du Gull och Haraldinho. Samtliga är i kanonslag och det kommer att bli positionerna som avgör.

Vi tror att Lennartsson kommer till spets och körs där. Lindegren försöker krypa ner i rygg alternativt släpper han fram Haraldinho som klarar att gå i dödens över korta häcken.

Lilla systemet: 672 rader / 336 Sek

1. 3,4,6,9
2. 5
3. 1,2,5,6
4. 2
5. 1,2,3,5,10,12,14
6. 7,8
7. 3,4,7

Stora systemet: 6720 rader / 3360 sek

1. 3,4,6,9
2. 5
3. 1,2,5,6
4. 1,3,8,10,12
5. 1,2,3,5,10,12,14
6. 7,8,10,11
7. 3,4,7