Eskilstuna bjuder idag på finfina tävlingar med Breaders´ crownfinaler. Fördelen som vi ser är att det sent på säsongen och flera hästar är lite slitna. Det brukar medföra att några storfavoriter sviker och vi kommer att spela för de stora pengarna denna gång.

Vanliga tävlingar på Eskilstuna med ok väder och valfri balans. Ingen open stretch eller vinklad vinge.

Avd 1

På lilla lappen kan vi inte göra annat än spika Kadett C.D som sett grym ut på slutet. Hästen har växt en klass till utan skor och ska gå så även denna gång.

Vi garderar dock på stora då flera av motståndarna kommer med intressant info. Seabiscuit, som tagits lugnt fram till finska derbyt i år, har mer att ge. Hästen hade varit sjuk inför kvalet och gick med säkerhetsbalans. Nu blir det full laddning med helstängt och vi har inte sett botten i hästen. Global Money måste med även han. Hästen springer på klasshästens vis och lägger inte bort något i loppet. Han utvecklas hela tiden och kan överraska. Orfeus Brodde var mycket imponerande i sitt försök och vann från dödens. Hästen är mycket snabb ut vid laddning och kan vara ledaren i loppet – varning! Skrällarna är Admiral Newport som spurtade bra i debuten för Stig H och ska vara bättre nu, Haraldinho som alltid gör bra lopp samt Francais Gull som är klart bäst bakifrån.

Avd 2

För stona ser det också intressant ut med två hästar som höjer sig lite över mängden, Nettan Palema och Aisle Stand. Det som är mest intressant är dock att det ser ut som att de kommer att köra mot varandra. Detta kan bädda för någon annan och vi streckar på!

Canaka B.F har plockat ner Nettan från dödens innan och visat att hon är en riktig kanon – kan få loppet här. Cruise Speed har ett smaskigt smygläge och avslutar alltid vasst, Jitanes har kommit starkt på slutet och är miljondraget i loppet tillsammans med Omelett som alltid är med och hugger på speed.

Avd 3

Många bra hästar i guld. Ingen sticker ut och det kan bli ett rivigt lopp.

Timetosaygoodbye har läget och kan spåra länge. Hästen har fin form, men har inte gått i spets mot så här svåra hästar på mycket länge och det kan kosta för mycket till slut – hästen är bäst på rulle. Marshland är draget i loppet. Lopp i kroppen och barfota runt om. Han tränar fantastiskt för dagen och ska räknas mycket tidigt. Global Investment brukar vara överstreckad, men är nog tvärt om denna gång. Hästen är bäst bakifrån och kommer att få ett bra lopp härifrån. Year In Review var fin från dödens sist och det brukar han inte gilla. Nu får han sitt lopp på rule och blir farlig med klaff. Oracle hoppade bort sig i spets sist och jagar revansch. Han går med på lappen tillsammans med Quarcio Du Chene som återkommer efter lång vila, men är kapablas i gänget när han funkar. Vi vågar inte heller släppa Select Yankee som tränar bra, men underpresterar i loppen.

Avd 4

Här väljer vi mellan två och valet faller på Mermaid Ås. Hästen är helt oöm för positioner och kommer att få ett fint lopp. Hästen har haft otur på slutet och det är helt klart hennes tur nu.

Avd 5

Medeldistans över två volter brukar vara svårlöst och så även här. Vi garderar på ordentligt och vill varna för ett par storskrällar.

I Saw You chockade oss en hel del sist när han var knappt slagen tvåa – BAKIFRÅN! Hästen har bara gått i spets innan och såg kanon ut – måste med! Elliot Hall satt fast i guld sist och såg fin ut. Hästen strular dock till det för jämnan och det är lite vinna eller försvinna över honom. Igloo Skift måste räknas här. Hästen har gjort det kanon från svåra lägen på slutet och det är draget i loppet. Kristin Broline har varit fin i spets och kommer nog att gå där så länge som möjligt här – god chans. Båda Berghs hästar ska räknas. Karlen har en jäkla snurr på stallet för dagen och vi blir inte förvånade om han är med på pallen med båda. Outlaw Merci ska gå barfota runt om här och det kan ge det lilla extra som behövs. Tillsammans med svårkörda Quicksilver blir dem de två sista på lappen.

Avd 6

Vi streckar tre blivande kanoner bland treårshingstarna. Angelo från spets, Bon Frecia från andra ut och Perfectly Enough från fjärde ut. Dessa tre är de som imponerade mest i uttagningar tillsammans med Disco A.E som vi inte har råd med.

Avd 7

Avslutningen gör vi enkel och tar ställning för Caddie Comet som ska ha kanonchans om han lyckas svara upp ledningen. Vi tycker chansen är god då han är mycket kvick från början. Sist var han smällfin och Nurmos är mycket optimistisk.

Lilla Systemet: 336 R ader / 168 Sek

1. 2
2. 1,2
3. 1,2,3,7,8,10,11
4. 3
5. 2,5,6,8,9,11,13,14
6. 2,6,9
7. 1

Stora systemet: 7056 rader / 3528 Sek

1. 1,2,3,4,7,9,10
2. 1,2,4,8,9,11
3. 1,2,3,7,8,10,11
4. 3
5. 2, 5,6,8,9,11,13,14
6. 2,6,9
7. 1