Jackpot denna veckan efter favoritparaden förra veckan och mycket pengar att spela om. Vi tycker veckans omgång på Eskilstuna ser lite favoritbetonad ut, men vi har lite funderingar på hur några stora elefanter ska falla.

Våren är i alla fall här och med det de snabba banorna med möjlighet att köra med valfri balans. Vanligt trav bjuds utan vinkad vinge och open stretch.

Avd 1

Här har vi med alla tänkbara sätt försökt finna ett sätt att fälla omgångens storfavorit, Baht Launcher, men kommit fram till att det inte går. Spår, distans och kusk säger allt och vi spikar.

Avd 2

Detta stolopp över 2640 meter känns öppet trots att det är en klar favorit i loppet – Truly Devoted. Hästen såg dock inte lika fin ut sist, trots vinst, och vi tycker att även spåret sätter ner chanserna en aning.

Naimi måste vi varna för lite extra. Hästen ska köras barfota för första gången på länge och har gjort sina klart bästa lopp så. Hon står bra inne i loppet och klarar spåret – fem procent är en skymf. Oops D.K är annars den hästen som står bäst till i förhållande till motståndet. Sist var hon fin från invändigt läge och slog hästar som nu har tillägg! Edda Dreamcatcher är en tuff märr som alltid spurtar bra. Sist vann hon efter fin resa, men såg bra ut och är klart på gång. Sweet Rockbank är distansgynnad och framförallt gynnad av ag slippa brodd i skorna. Det blir första gången i år och hon är klart bortglömd. Justfixit måste även hon med då hon alltid levererar och är uppåt i form.

Avd 3

Gulddivisionen ser sportsligt mycket intressant ut, men väl så svår spelmässigt. Två kanoner gör comeback och är mycket svårbedömda, men båda är bra nog att vinna ett lopp som detta.

Wellino Boko är en härlig häst som i full form hade fått agera spik i detta lopp. Hästen har dock varit svårt skadad och inte startat på en smärre evighet. Det vi kan vara säkra på är dock att Stig H inte hade jobbat på att få tillbaka hästen till tävlandet om han inte trodde stenhårt på honom och det räcker för oss. Hästen måste med på varje lapp. Quarcio Du Chene är nästa häst som i normal författning hade varit solklar förstahäst. Nu har han dock mest strulat på slutet och hamnat i poängnöd inför Olympiatravet. Vad vi erfarit så kommer detta loppet för tätt på en eventuell final och kretsen runt hästen hade hoppats på ett Wild Card, men fått nobben. Nu tvingas man kvala och det återstår att se om hästen är i form? Acclaim gillar förutsättningarna och har fin form. Hästen har lärt sig öppna på senare tid och hamnar fint till. Draget i loppet är annars Timetosaygodbye som gjorde ett finfint intryck i första starten för Lundström. Hästen var knappt slagen från dödens och skulle hästen få överta ledningen blir han inte lätt att komma till tals med. Skrällarna är Excallibur och Jodas Julia som båda kan avsluta bra nog för skräll.

Avd 4

Här får The Man agera spik på lilla lappen, men gardears på stora. Hästen ska ha god chans då han sett mycket fin ut för Åke. Nu blir det dödens, men han är tuff och ska räknas.

På stora lappen vill vi ha med tre hästar till som inte står bra till, men har kanonform och kommer att dra fram varandra. Den av dem som slipper dra övriga ska vin chans på speed. Snabbaste och mest kapabel är Niagara F.H. Hästen har svårt att hålla ihop, men är en glänsare som nu har ett par lopp i kroppen. Hon var fin sist och vi utfärdar varning! Silvino Bob och Photo Taxi har båda hög kapacitet och kan skrälla. Silvino Bob hade vunnit lätt sist utan galopp och är underskattad här.

Avd 5

Här läser vi att loppet står helt mellan hästarna på start. Trots att vi valt att spela skräll från bakspår i loppen innan så är det skillnad att ta in tillägg på snabba banor. När vi talar ston är det extremt ovanligt att lågklassiga lopp vinns av hästar som rundar hela fält.

Vi väljer här att ranka Peya De Castella etta. Hästen såg ut att hoppa bort en topplacering sist och är inte helt att lita på, men hon såg mycket finare ut än i debuten och hon har visat sig klart kapabel innan. Läget är inte helt fel. Staro Divine har fin from och kan öppna fint trots sitt snäva spår. Att hon startat över sprint sista tiden är inte mycket att höja på ögonbrynen om utan sättet hon gjort det på desto mer. Hon var grym från dödens näst senast och vann lätt från spets sist. Grappa Akema är jämn och bra. Hon ska gå barfota runt om igen och bortser man från trubblet sist har hon visat toppform innan. Be Delicius är inte snabb ut och spåret kan bli en fälla. Hon har dock spurtat vass de gånger hon gått felfritt och måste räknas. In Session Broline kommer allt mer och hon ser ut att kunna mer än hon visat och då har hon ändå varit fin vid flera tillfällen.

Avd 6

Här spikar vi på nytt och har med enkel mattematik kommit fram till att Zelezny måste ha en kanonchans från perfekt läge. Hästen är snabb och skulle han dessutom få ta över ledningen blir kan mycket svårslagen. Värsta motbudet är Aggas Dyring som på nytt ska gå barfota runt om. Han är klart bäst så, men är bortlottad och ska backas och köras till slut – vilket denna gång blir för sent!

Avd 7

Avslutningen är jämn och det ser ut att vara klar fördel för kämpen Incredible Accent som har spetschans och fin form. Vi anser dock att han är för ospeedig för att lämnas ensam på systemet och garderar då han blivit upphunnen flera gånger på slutet.

Ett kul motbud måste vara Marshal Hackstable som kommit tillbaka lysande efter skada. I comebacken avslutade han som en demon som knappt slagen och sist tycker vi att Erik valde fel väg i sista sväng – segern rök? Han är kapabel värre varning utfärdas! Felix Vingboons måste även han med då han verkar helt okomplicerad och aldrig gör dåliga lopp. Hans svaghet är dock speeden och det blir nog han som får hålla tempot uppe i loppet. Spurtkanonerna Beatasine och Nelle Pelle går även de med på lappen. Båda är bäst bakifrån och den som får rygg på den andre tror vi är med på målfotot!

Stora systemet: 3600 rader / 1800 Sek

1.3
2.5,6,8,11,12,14
3.1,4,6,8,9
4.6,8,11,12
5.1,2,5,8,9
6.2
7.3,8,9,10,12

Lilla systemet: 600 Rader / 300 Sek

1.3
2.5,6,10,11,12,14
3.1,4,6,8,9
4.6
5.1,2,5,8
6.2
7.3,8,9,10,12