Efter att ha känt oss som alians på vår egen hemmaplan förra veckan har vi borstat av oss gruset och rest oss upp från marken. Vi skyller på solsting och har istället satsat massor på denna vecka för att nå upprättelse.

Eskilstuna anordnar fina finaler med E3-finaler både freda och lördag. Vi känner mycket för två hästar som får agera spikar, medan vi målar på rikligt i ett par svårlösta lopp. Tänk på att banan tog bort sitt extraspår i höstas och att vanliga tävlingsförutsättningar råder på nytt. Örjan är fortfarande sjukskriven och ersätts i samtliga av sina tilltänkta styrningar så kolla noga. Lycka till!

Avd 1

Vi går ut med livrem och hängslen i inledningen och streckar samtliga startande ekipage. Loppet är stenhårt och oerhört jämt på pappret. Vi blir inte förvånade om det skräller ordentligt då ingen är chanslös.

Vi varnar dock lite extra för ett par pållar som imponerat på oss. Caballion gillar vi och sist var han bara bäst efter tung resa. Hästen riskerar samma tunga löpning nu, men räknas trots det tidigt. Askö Toy ska gå barfota runt om nu och sist hon gjorde så var hon riktigt bra som tvåa. Sist hade hon otur, men gick vasst invändigt. Vi håller denna mycket fina häst högt. Fram är grymt snabb ut och ska dessutom gå med ryckhuva för första gången. Sist var han godkänd i gulddebuten och är van vid tuffa motståndare – nästen ostreckad!

Avd 2

Sanity har imponerat storligen på slutet, men samtidigt har hästen dragit på sig mycket pengar på kort tid (nästan 400 000 av sina drygt 550 000 kronor) och står dessutom med ett riktigt dåligt läge. Vi känner att en gardering är på sin plats här.

Jaguar Ruda får stå allt för lågt i mångas rankingar här pga av sin galopp sist. Hästen har dock imponerat mycket innan det och hålls dessutom högt av Åke. Vi är säkra på att hästen kommer att prestera betydligt mycket bättre nu och ska räknas från perfekt smygläge. Ewe Palema och Nahar har båda klass i sig och blir bättre och bättre hela tiden. Sist de möttes drog Ewe längsta strået, men Nahar ser ut att vara en mer talangfull häst. Båda ska räknas från bra lägen och favoriten får inte ha en dålig då mot dessa båda.

Avd 3

Här spikar vi Beanie MM utan prut. Hästen har så många topprestationer med sig i bagaget att övriga lägger sig platta och vägen till seger är utstakad.

Avd 4

Här tar vi i lite och spikar Ågårds Ludde från bästa läget. Hästen håller Åke som bättre än förra veckans 12-travare Ågårds Lars. Vi tror hästen har bra chans att svara upp ledningen och därifrån vinner han åtta gånger av tio. Barfota runt om och toppfrom låter stallet hälsa.

Avd 5

Diamantstoet ser klurigt ut och vi känner att en större gardering är ett måste. Hästarna på start ser ut att göra upp om det, men två rysare från tillägg måste med.

April April tyckte vi såg ut som en riktig häst sist när hon debuterade med seger för Lähdekorpi. Hästen vann lätt och finnens nyförvärv brukar vara som bäst i sin andra start så klar etta. Belinda Sign har verkligen lyft sig på slutet och måste räknas från sitt fina springspår. Men som Sanity har hästen sprungit på sig mycket pengar snabbt och det är elddop nu. Polca trodde vi skulle bli en kulltopp efter fjolårets fina resultat. Konstigt nog slutade hästen att vinna till denna säsong och fram till förra starten stod hon helt utan placeringar i sina sex årsstarter. Sist var det dock annat ljud i skällan och hon vann efter en imponerande slutrunda. Visat hon samma from här tror vi hon har bra vinstchans. Zvetlana Boko har stabiliserat sig på slutet och med det har segrarna kommit. Hästen är snabb och går hon iväg från sitt svåra läge måste hon räknas. Poppy är en kapabel häst som begåvats med snabba ben men ett klent psyke. Hästen lägger av när det går emot, men känner hon för det slår hon samtliga här i en handvändning. Till fyra procent är hon omgångens roligaste drag. Övriga skrällhästar vi betalar för är The Z, Air To Sea och Good As Princess.

Avd 6

E3-finalen för herrarna ser på förhand ut att stå mellan Bergharen och Ludde. Båda har fantastiskt fina hästar men är samtidigt kända för att inte vika ner sig. Vi läser toktempo hela vägen och det kan öppna för en riktig smällkaramell.

Brinner det under hjälmen på någon av kuskarna till favoriterna (vilket är troligt att det gör) så kommer det att gå för fort. Vi utgår från detta och streckar tre hästar till som har chans. Amaru Boko gillar vi skarpt och han såg bländande ut som klar tvåa bakom Raja Mirchi sist. Hästen har blott sex starter innanför västen och blir bättre och bättre och bättre – Varning! Deuxieme Picsous blir även han bättre och bättre för var start. Sista två starterna har han sett ut som en ny häst och vi blir inte förvånade om han profiterar på det höga tempot och sätter nosen först på ren hårdhet. Aaron De Veluwe såg fin ut sist som tvåa från dödens. Hästen hade krafter kvar, men kusken fick inte ut bommullen ut öronen på honom och de krafterna kommer han att ha nytta av här istället!

Avd 7

Avslutningen ser även det tuff ut och hade vi haft mer pengar så hade vi velat ha med ett par hästar till, men får snälla hålla oss till två.

Rakas är dock klar etta i loppet och hade spikats med bättre läge. Nu får han på nytt göra grovjobbet och det krävs lite tur på vägen. Sist var han dock fantastisk som tvåa och gör han om den prestationen får övriga vara riktigt bra för att stå emot honom. Draget är Mr New Dawn som såg formstark ut sist som trea. Hästen är startsnabb och kommer att få loppet här. Vi tror urblåsaren sist gjort honom gott och till ynka 15 procent är han klart spelbar.

Stora systemet: 3600 Rader / 1800 Sek

1. 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11
2. 1,3,8,9
3. 6
4. 1
5. 1,3,4,5,7,8,9,14,15
6. 2,3,5,7,9
7. 1,11

Lilla systemet: 320 Rader / 160 Sek

1. 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11
2. 1,3,8,9
3. 6
4. 1
5. 5
6. 2,3,5,7
7. 1,11