Välkomna åter till spelaspel.se och veckans V75-analys. Eskilstuna står som värd och det vankas näst intill sommartävlingar med förväntat solsken och värme i luften.

Banan har ny dränering och de tidigare problemen man haft med innespåren är fixade. Det som bör tänkas på är som vanligt Open stretch.

Avd 1

Vi har hittat fem djur här som vi tycker höjer sig över mängden. Tre med bakspår och så hästarna med springspår.

Bästa hästen är utan tvekan Trim. Trim har mött kulltopparna i stort sätt hela förra säsongen och har en hårdhet som många i loppet saknar. Hästen såg fin ut i sin årsdebut där han inkom som god tvåa som smygkörd. Med det loppet i kroppen ska han räkans tidigt trots uselt läge. Caminetto är även han en häst som börjat visa prov på fin uppfattning och stort kunnande. De två senaste loppen har hästen löst på ett bra sätt med en seger och en andraplats. Vid segern tog hästen ledningen efter en hård öppning och försvarade sig ärligt in i mål, men mest imponerande var insatsen näst senast. Hästen fick då ett invändigt lopp mot tuffa hästar, men spurtade bäst av alla. Nu blir det, som näst senast, barfota bak och det är mycket intressant. Lamborghni S.T blir farlig att negligera. Svanens häst gick mycket bra i dödens sist i dåligt väderoch vann bekvämt på en topptid – given på lappen. Båda springspårshästarna är snabba ut och kommer att få mycket fina lopp som ledare och i rygg på denna. Med det ska båda med på bongen och det känns tryggt.

Rank: A 11,9,8. B 7,6,2,3,5,12. C 4,12

Avd 2

Veckans enda spik finner vi i avdelning två. Med lopp i kroppen ska Ibiza Broline vara redo för seger i ett lopp som detta. I årsdebuten tvingades hästen backa sist och gick sedan lika fort i avslutningen som Lie Detector! Vi spikar utan prut.

Rank: A 7. B 11,8,4,5,2,3. C 9,1,6,10

Avd 3

I Guld var vi länge inne på att Torvald Palema var en spik då han såg otroligt fin ut i sin årsdebut. Det som dock fick oss att tveka är att hästen redan är klar för finalen i Olymipatravet (som fjolårssegrare) och därför kanske inte körs för fullt.

Vi fegar och dubblar med Kommendör Kråka som återkommer efter vila. Hästen rapporteras dock träna bra och kommer han till spets så blir han som vanligt svårslagen.

Rank: A 9,3. B 2,10,7,6,5. C 1,8,4

Avd 4

Återigen ska vi försöka fälla Järvsöfax och återigen riskerar vi att få gå följande vecka i dumstrut. Vi tycker dock att förlusten kryper närmare och närmare för vår landsidol och vi vill vara med när den dyker upp.

Feseth Lynet ståtar med fem raka segrar och blir bara bättre och bättre och blir han släppt till spets, vilket vi räknar med, så får Faxen vara oerhört bra för att plocka ner honom. Nu utrustas han även med Ohlsson i jollen och han i sin tur med körspö så vi blir inte förvånade om han rekordsänker till en låg 20-tid – håll i hatten!

Rank: A 11, 6. B 4,7,12,9,2,5. C 10,1,3,8

Avd 5

Loppet blev något tråkigare när storfavoriten fick förstaspår, men vi har hittat sättet att fälla henne på ändå.

Att Can Du Candy håller upp piken är det inget tvivel om och att hon kör där känns även det som pengarna på banken – och tack vare detta går hon att slå. Medeldistans är inte hästens likör och även om hon vann från ledningen sist så var det inga krafter kvar i mål och detta kommer att upprepas. Nu kommer My Samba troligen att få ryggen på ledaren och därifrån är hon mycket farlig. Hästen är tvärspeedig och har fin form. Vidare är nästa scenario att Fiona Southwind lyckas få ryggen på favoriten och även hon har då goda möjligheter att ta sig förbi på snikspåret.

Farten i loppet kommer Hilda C.D att hålla upp. Hästen ska gå barfota på nytt och då är hon 30 meter bättre än med dojjor. Trots att hon får harva utvändigt ska hon med på lappen. Sista streck blir Queen Silas. Hon går alltid fort till slut och har lopp innanför västen. Vi tror även hon blir farlig.

Rank: A 1,4,9. B 3,2,6,7,8,5.C 10,11,12

Avd 6

Med bakspår över korta häcken och på open stretch-bana ska Teaser Elegance slås. Trots att hästen lyser av form så blir det många meter extra under sista varvet medan någon smygkörd kommer att få köra rakt fram över upploppet – favorit i fara!

Witness To History står mycket bra till som startsnabb och smygberoende han får verkligen resan här och ska passa noga. Joel Cortina såg fin ut sist som fastlåst och kommer med lite flyt till piken här. Därifrån har hästen visat sig svårslagen och är tidig på lappen. Beijing Man är nästa djur med toppform som inte får missas. Hästen gick undan lätt från spets sist, men är bäst bakifrån. Victor Bris har Nurmos skrikit ut sedan han fick hästen i träning. Otur har dock satt käppar i hjulet för hästen och han förtjänar en chans till. Verdi Sund och Gift To Europe ska inte heller glömmas bort. Hästarna går ”alltid” bra och med flyt så kan det gå vägen.

Rank: A 10,1,2,9. B 8,3,6,7,5,11,4

Avd 7

Western Heikant tycker vi sett lysande ut på slutet och är vår förstahäst. Det saknas dock inte motstånd och vi tar med tre hästar till på lappen.

M.T Cherokee vann smått överlägset i sin årsdebut trots sämsta läget över kort distans. Hästen bör vara klart förbättrad till denna start och måste med. Leading Lantern ser vi som totalt bortglömd denna gång och det kan stå spelarkollektivet dyrt. Hästen är snabb ut och han hittar ett bra läge direkt. Kommer luckan sen i tid får övriga hålla i hatten. Sist med på lappen går Catch The Flax. Vi har ”alltid” med hästen och hävdar med bestämdhet att det är Sveriges snabbaste häst över några hundra meter. Hästen är aldrig chanslös och står med bästa läget.

Rank: A 9,10,4. B 6,1,4,8,2,. C 11,7,12,5

Stora systemet: 2800 rader /1400 Sek

1. 6,7,8,9,11
2. 7
3. 3,9
4. 6,11
5. 1,2,3,4,9
6. 1,2,3,6,8,9,10
7. 4,6,9,10

Lilla Systemet: 300 Rader / 150 Sek

1. 6,7,8,9,11
2. 7
3. 3,9
4. 6,11
5. 1,2,3,4,9
6. 1,2,10
7. 9