Hej igen! Vi väljer att börja med att berömma oss än en gång på kort tid. Detta efter den fina insatsen förra veckan. Stora systemet inbringade lite drygt 6500 kronor och det hårda jobb som vi lägger ner börjar ge lite utdelning. Hatten av även för Fredde Persson som höll vad han lovade oss med Chimall T.T, en häst med jättehjärta.

Denna vecka ser lite favoritbetonat ut vid första anblicken, men vi smetar in några skrällar i vaselin och tror att de kan smita förbi några favoriter via Open stretch.

Vädrets makter blir nu mer och mer avgörande när vi nu närmar oss jul. Eskilstuna brukar dock hålla bra för regn och banmästare Håkan Andersson lovar att eliminera att banan fryser genom att lägga på ett nytt ytskikt kort innan tävlingarna. Han tror på valfri balans på lördag och då gör vi det samma.

Avd 1

Utan Open stretch hade vi utan pardon spikat Sahara Dynamite. Hästen som är obesegrad i år står åter med fina förutsättningar då han är mycket snabb ut.

Vi vill dock höja ett varningens finger för Sveriges speedigaste häst – Dust All Over. Här ser det ut som om Öjje hittar ner i rygg på storfavoriten och då är det vi som dansar hela vägen till totoluckan han susar förbi Kontio på innespår! Två hästar räcker här.

Rank: A 2,3. B 5,4,10,12. C 6,7,1,8,11

Avd 2

Även här hittar vi en riktigt stor favorit i Annicka. Hästen har visat sig riktigt bra på slutet och har det mesta en bra häst ska ha. Dock har hon visat sig lite osäker hoppat i 40 procent av sina starter bakom bilen. Vi garderar.

Till spets hittar lille Olsson med I´m A Beauty Face. Hästen vinner inte ihjäl sig, men kommer att få en fin resa när han släppt till någon av favoriterna – Open stretch-vinnare här med? Vidare vill vi ha med Ivory Tilly som är en riktig tuffing. Hon får ofta otacksamma resor, men vinner ändå. Calamara Donna är även hon ett måstestreck. Hon var grym från dödens näst senast och kan verkligen flytta på sig med rätt resa. Hon är nog den som blir farligast om tempot hålls väl uppe hela vägen. Sista häst med på lappen blir Balett Sund. Hästen gjorde debut för Stig H förra gången och gick över mål med full fart. Hästen såg mycket fin ut och vi reagerade med ett utropstecken.

Rank: A 2,9,3. B 5,7,6,1. C 10,4,11,8,12.

Avd 3

Även här luktar det Open stretch. Jaded är normalt huvudet högre än sina motståndare, men har varit borta i en dryg månad. Caramba Hall kommer med absolut toppform och har en ruggig avslutning med rätt lopp – det får han här!

Det är inte säkert att Jaded står som segrare även om han går på i sitt egna tempo som han trivs bäst med. Caramba Hall lägger inte bort någonting i loppen och han går med i draget bakom favoriten. Han kan sitta kvar till 150 meter innan mål och sedan avgöra på speed.

Rank: A 2,4. B 6,5,12,11. C 7,9,10,8,3

Avd 4

Här hittar vi på nytt en riktigt stor favorit, efter strykningen av Lie Detector, i Bobtail. Hästen har gjort det riktigt fin i år och vunnit 8 av 12 lopp. Vi är inte helt säkra på att hon släpps till spets direkt och det kan kosta en hel del denna gång – vi garderar.

Visa av erfarenhet kan vi konstatera hästar som varit med och tävlat i årgångsloppen under en hel säsong allt som oftast brukar underprestera någon gång och då oftast i de sista loppen – de är helt enkelt lite slitna. Bobtail är stor och grov vilket gör henne än mer sårbar utifrån ovan nämna resonemang. Vi tar därför med High Hope Face som är en riktig tanks som inte fått utdelning på sitt kunnande innan – perfekt spår denna gång! Nusery Rhyme går med hon också. Hon såg mycket lättare ut i steget i kvalet, nästan som i fornstora dagar. Hon är tvärspeedig och blir farlig med klaff. Ambroisie och Paper Moon har även de kapacitet att blanda sig i striden och de går med på lappen.

Rank: A 3,1,2. B 4,11,6,10,8. C 9,7

Avd 5

Här väljer vi att gå kort på nytt. Dude Kemp ser ut att ha en bra uppgift, men han har vikt ner sig från pets två gånger i år och vi vill varna för en riktig susare.

Dude Kemp är normalt den bästa hästen i loppet och gick bra sist. Han hade varit en spik på vår lapp om det inte varit för Wiss Night Hawk. Häsen sköt till riktigt vasst sist och visade lite av det som gjorde honom till V75-vinnare förra året. Nu är han tillbaka hos Uhrberg och det är i våra ögon ett plus.

Rank: A 1,6. B 2,3,5,7,8,9. C 10,11,4,10

Avd 6

Som vi befarade ströks Maharajah efter sin, för honom sett, mediokra insats sist. Enligt övriga experter ligger vägen nu öppen för Yield Boko, men vi är inte lika säkra.

Knockout Rose är en häst som fått stå tillbaka lite då han uppträtt lite opolerat. Stig H säger dock att han hittat varför och nu står han med optimalt läge. Han visade i somras att han kon öppna mycket bra och lyckas han håll upp ledningen så ska Nurmos häst få en riktig match. Vi blir inte heller förvånade om någon mer blandar sig i matchen med detta loppscenario. Reven D ámour såg ut som han brukar när han vann sitt kval lätt. Hästen får inte nonchaleras. Våra rysare är Brutus Sund och Insect Face. Båda hästarna har utvecklats enormt på slutet och vi vågar inte chansa bort någon av dem.

Rank: 3,1. B 2,7,4,10,5. C 12,9,8,11

Avd 7

Här står det mellan fyra hästar i våra ögon. Tom Raider kommer från ett riktigt formstall och ska köras mot täten. Väl där är hen hästen att slå.

Vi tar även med Witness To History som vi trodde lite på även förra gången. Hästen har nu fått ett lopp i kroppen hos Jansson och han gjorde det riktigt bra några gånger i somras. Carpaccio är bra när han funkar och bortglömd av spelarkollektivet han går med på lappen. Arras T.C.B är en annan häst som är understreckad utifrån kapacitet. Hästen har varit lite sämre på slutet, men gick bättre sist och han är uppåt.

Rank: A 3. B 5,7,6. C 8.4,9.2.1.12.11

Stora systemet: 4000 Rader / 2000 Sek

1. 2,3
2. 2,3,5,7,9
3. 2,4
4. 1,2,3,4,11
5. 1,6
6. 1,2,3,4,7
7. 3,5,6,7

Lilla Systemet: 400 Rader / 200 Sek

1. 2,3
2. 2,3,5,7,9
3. 2,4
4. 1,2,3,4
5. 1
6. 1,2,3,4,7
7. 3

Lycka till!