Hej igen, fredag på nytt och nya tankar har kokats hela veckan och är klara att printas ner på vitt papper. Vi nämner inte förra veckan utan lämnar all kraft till lördagens fina löpningar på E-tuna. Flera spikförlag finns att tillgå, men ska det bli någon pluring så vill det till att några av dem torskar och det har vi kommit fram till att de gör – spiklöst på stora…

Bana och väder utlovas bli bra. Open stretch gäller så glöm inte det – det kommer att vara många som slåss om rygg ledaren, dvs tuffa öppningar och sedan mer moderat tempo. Vi har tänkt på ”allt” och här kommer veckans analys…

…Avd 1
Barefine Player blir stor favorit, väl unt, men här håller hon inte ledningen och motståndarna är inte sämre än att de gör allt för att hon ska bli sittande på innespår loppet igenom.

Simb Mirage höll ryggen på och öppnade lika snabbt som Superior Dust sist på Valla och det räcker för oss när vi utnämner henne till klar spetsfavorit. Hon vill dock inte gå i spets över medeldistans och släpper då till första bästa häst. I detta fall blir det den klart underskattade Foretta. Stig-Eriks häst kan lägga iväg ordentligt om man laddar med henne. Vi tror att Erik gör så och då kommer hon att få fuska bort 800 meter. Enda emot är: Simb Mirage från ryggen och Barfine Player från dödens (om hon får se dagens ljus dvs.)

Vi betalar inte en Zloty för Joy Ås som är en riktig spetshäst. Här får hon attackera bakifrån och med det är hon inte vinnaren. Satisfied Hornline var bra sist, men är i våra ögon sämre med täta starter. Skulle hon göra om sitt lopp från sist så kan hon mycket väl överaska.

Rank: A 3,5,1. B 4,9,10,7. C 2,8,6

Avd 2

Även här har vi en stor favorit i Conrads Garland. Hästen är en riktig glänsare och gjorde ett bra lopp sist från piken. Han är dock inte helt rumsren, vad gäller volt, och vi vill syna denna gång.

Sobel Alex är vår etta och även denna gång baseras detta helt på möjligheten till Open Stretch. Hästen satt kvar med mycket krafter i förra starten. Han såg mycket fin ut och besitter en riktig speed när han får sitta still till upploppet. Vare sig han får ryggen på favoriten eller om denne hoppar, eller ledningen, så tror vi på en toppchans. Vi betalar dock även för Mr Big Step som vi tror kommer att utvecklas än mer framöver. Hästen har en mycket fin teknik och kan här få en fin resa med bakspår. Vi lämnar inte Decarone heller trots att han har det sämsta läget för hans del. Spurtstark som få och toppform.

Alexis Avanti är det många som surrar om efter hästen förra lopp. Vi spelade den och vann fina pengar, men då pratar vi mot ett helt annat motstånd. Hästen vann överlägset efter att ha avslutat 14,5 sista 600 meterna och det kommer inte att räcka här det lovar vi.

Rank: A 1,6,4,8. B 2,11,5,3,10,12. C 9,7.

Avd 3

Ännu mer ögongodis och ännu mer vårkänslor för den riktigt inbitne. Vi var länge inne på att lämna Sur-Åke ensam på lappen, men efter lite funderingar så målade vi på med stora penseln.

Columbian Necktie är en härlig häst och vi kommer nog inte att lämna den utanför spelet vid många tillfällen. Här har han på nytt ett lite pissigt läge och behöver lite ut i positionskriget. Triton Sund varnade vi för sist och hade det inte varit för den sorglige Jonny ”Jätte-B” Karlsson så hade vi satt den och fått in stora pengar på vinnarspelet. Hästen spurtade som min vän Björn när det nalkas gratismat. Lugdunum har vi hela tiden sagt att vi ska spela den dagen han går ut mot de bästa och trots att han inte här har några optimala förutsättningar så känns det som om hästen kan överaska. Han är ruggig och vi skulle inte bli förvånade om han tar dem på styrka. Giant Superman blir bara bättre och bättre så han ska med och så även Acclaim, då vi inte vågar annat – han vinner alltid när vi tar bort honom.
Men för den som vill spara på strecken så tror vi att Adams Hall sitter bäst till av de mest streckade och han har en riktigt bra chans.

Rank: A 5,9,6. B 1,2,4. C 8,10,7,3

Avd 4

Här har vi en riktig nästagångare i form av Beretta Avanti. Hästen står dock med dåligt läge och med ganska mycket vila i benen så vi väljer att gardera. Annars svarade hästen för en insats sist som gjorde att han fick ett erkännande i våra ögon och inte bara som det såg ut från början – segerstaplare i enkla gäng.

Gidde T.H varnade vi för sist, men han såg inte bra ut och ser ännu inte lika bra ut som när han vann sina lopp för Stig H. Han är överstreckad här, men går med på sin höga kapacitet. Sprite Ås fällde vi som stor favorit sist på V75. Hästen hade då hetsigt utgångsläge och galopperade som vi anade. Här har dock spelarkollektivet helt sågat hästen och vi gör då tvärt emot . Hästen är bra och han går bäst bakifrån så även om spår 12 inte är bra så har han fart att fälla detta gäng med lite flyt på vägen. Fearless Kemp och Simb Tyrant tar vi med på deras fina lägen och uppåtform.

Ciel De Provence är i våra ögon en ren sprinter och kommer här att få antingen vår tipsetta eller Gidde T.H över sig i dödens om han väljer att köra i spets. Detta bäddar för ett nervik och plattmatch.

Rank: A. 10. B 12,6,3,9,5. C 1,4,11,8,7,2.

Avd 5

Vi tror här att pensionärerna är helt överlägsna och tar med både Faxen och Moe Odin. Spelar Norrmannen sina kort rätt så kan han slå av Faxen på speed. Annars vinner Jan-Olov och saken är biff.

Rank: A 11,10. H: Övriga.

Avd 6

Nästa avdelning löser vi med ett streck på det lilla systemet, men vi har pengar till två på det stora så vi iklär oss där både livrem och hängsle.

Carmel är en kanon i vardande. Nurmos är lyrisk över sin springare och sist kördes han mycket passivt som preparé inför detta. Hästen vinner om Goopen vill och vi tror han vill det… På det stora tar vi även med Orso som slog Carmel sist de möttes. Hästen har sett mycket fin ut sedan man ryckte samtliga skor och med lite mygel i spets så kan det bli långt fram för Carmel. 13 % är mycket lockande.
Saviola hade normalt varit ett motbud, men han var blek sist och bör visa uppryckning. I övrigt ser loppet ihåligt ut och det är möjligtvis Janitor som kan häxa till det lite för vårt resonemang om han lyckas ta ledningen.

Rank: A 11. B 2. C 1,3,5,10,9,12,7,8. D 4,8

Avd 7

Kul avslutning där det kommer att köras ordentligt från början. Megaman Neo, Jojo Orly och First On Line Sec är mycket snabba och öppningen kan bli brutal.

Snabbast ut är nog Megaman Neo. Hästen har lopp i kroppen och får gälla som favorit med spåret som väger upp. Kommer Goop dock ner i ryggen så kan det mycket väl vara så att han slår av norrmannen sista biten. Skulle det bli en lång och utdragen körning bäddar det för våra två rysare. Master Växus har fortfarande inte fått utdelning på sin hysteriska form. Hästen bara glänser som barfortatravare och han vinner när han får fullträff i lopp. Timetosaygoodbye fick inget fäste i sin återkomst på svensk mark. Här är förutsättningarna bättre och han är mycket bra när allt fungerar. Han är värd mer än de 13 % han är streckad på i dagsläget.

Vi tror mindre på Lindy Later denna vecka. Hästen har dock ruggig form och går ”alltid” bra, men är på nytt bortlottad.

Rank: 4,6,10,2. B 7,5,8,12. C 1,9,3,11

Stora systemet: 2880 rader / 1640 Sek.

1. 1,3,5
2. 1,4,6,8
3. 1,2,4,5,6,9
4. 3,6,9,10,12
5. 10,11
6. 2,11
7. 2,4,6,10

Lilla systemet: 432 Rader / 216 Sek
1. 1,3,5
2. 1,4,6
3. 1,2,4,5,6,9
4. 10
5. 10,11
6. 11
7. 2,4,6,10
Stort lycka till!

//Linus och Spela Spel.