Då kör vi norrut på nytt och denna vecka är det Dannero som ståtar med V75. Det har varit lite dåligt väder ett tag men till start ska det bli helt ok och då banan är känt för att tåla mycket vatten ska det gå att köra med valfri balans.

Det är inga open stretch eller vinklad startbilsvinge så det enda att tänka på är att starten kommer ganska nära svängen så det kan bli lite klurigt från innerspår.

Avd 1

Här finner vi omgångens största favorit och det är inte konstigt då hästen varit förträfflig i fem raka segerlopp. Calvados Crane har i spelarnas ögon ett perfekt utgångsläge, men vi tycker det istället ser ut som en fälla.

Både Rano och Growup är mycket snabba ut och då favoriten är av modellen större kan innerspåret bli lite bökigare med tanke banans utformning. Så vi garderar friskt. De båda spetsaspiranterna, Rano och Growup, är båda mycket gynnade av distansen. Båda har fin form och extra kul är att Rano ska gå barfota runt om här – passas! Hard Cider är skör, men startar alltid med vinstchans när han går ut. Hans årsdebut var av det finare slaget och är han i närheten av den prestationen nu ska han räknas tidigt. Tion Modon Sisu har hittat tillbaka till den absolut toppformen på slutet och då blir han alltid att räkna med. Nu är dock varken distans eller startspår så bra och han rankas därför ner en aning. Skrällarna är Muskelmann G.T och Hot Pot som båda gick i mål med krafter kvar sist och kommer att profitera på ett väntat högt tempo i täten.

Avd 2

Även här finner vi en stor favorit och det i Drillbit Ås. Hästen har varit mycket fin i två raka lopp, men det kommer att bli svar om spets och det är inga duvungar som står med tillägg i loppet så vi garderar.

Drillbit Ås har alltid lovat mycket i träning och har nu börjat blomma ut. Hon är dock orutinerad fortfarande och vi vågar inte lämna henne ensam på lappen. Donna Star är hästen vi tror kommer att köras i spets. Hon har visat en ny sida i regi Lennartsson och hon bli bättre och bättre. Flowstarter G är draget i loppet. Hästen gjorde debut för Svanen sist och vann plättlätt på lite svår bana. Hon såg dock rappare ut än någonsin och vi tycke oss se ytterligare ett förvandlingsnummer på frammarsch! Miljondragen är de tre fina hästarna med dubbla tillägg. Ja! – Vi vet att dubbla tillägg på snabb sommarbana är näst intill hopplöst, men ta Flicka Rigas som nästan plockade ner Calvados Crane sist – hon går ner många klasser här!

Avd 3

Guld ser jämnt och klurigt ur denna vecka. Vid sunda vätskor skulle Rakas vara en sund spik, men andraplatsen i Finlandia Ajo till trots så var han inte som bäst och det saknas lite till den forna storformen.

Det kommer att köras ordentligt från start. Med två strukna på framspår bäddar det för laddning även från Oracles sida och han har verkligen toppform. Rakas har oftast vikt ner sig om han tvingats till allt för hårt öppning och han är bäst med rygglopp – vilket blir ett dilemma för Lennartsson här. Timetosaaygoodbye och Yellow Eden är även de givna på kupongen och med fyra hästar känns det tryggt.

Avd 4

Här slår vi ner vår fösta spik i omgången och det är med trygghet bakom. Giacometti väljer vi att hålla hårt i handen här. Hästen har varit mycket fin på slutet och vunnit mycket enkelt efter tuffa resor. Hästen kommer att få samma tuffa upplägg nu, men det är inga monster emot och vi tycker att hästen är huvudet högre än sina motståndare.

Avd 5

Isbjörnarnas handikapplopp är som vanligt (och noga uttänkt så) olösligt. Loppet är skapats så att tanken är att alla ska vara med på målfotot vilket skapar oreda för oss tippare. Vi tar med fyra hästar som normalt ska duga i denna typ av lopp.

Nordvanja är vår förstahäst. Hon står med tre tillägg, men har inte så många framför sig och då flera av dem kommer att söka sig till innerspåren finns goda möjligheter till en kanonposition. Gunnar Melander är en duktig tränare och han har stallet i fin form. Flex gillade inte banan sist och den starten kan ni glömma. Han är normalt okänslig för uppläggen och kommer inte sällan med den bästa avslutningen i loppet – måstestreck! På framspår är det Lill Pär som gäller. Hästen är snabb ut och kommer han till spets kommer han att hålla ett hårt tempo och de som står långt bak kan får klurigt att nå fram. Lix Mollyn har normalt ett omöjligt läge med fem tillägg. Hade det inte varit för hästens mycket imponerande lopp på slutet så hade vi inte betalat för honom, men vi vågar inte släppa honom.

Avd 6

Här står bästa hästen, Cantab Sisu, med sämsta läget och det ställer ju till det en aning för de som vill spika. Vi gör så att vi spikar på lilla och garderar på stora, men känslan är att Cantab Sisu ska klara av biffen trots allt.

Cantab Sisu har utvecklats mycket hos Hellstedt och är mycket bättre än övriga i loppet. Hästen är mycket vass bakifrån och Söderkvist kommer att lotsa honom till en framskjuten placering. På stora lappen vill vi dock ha med ett par kantbollar som står på tur om det kärvar för vår förstahäst. Kricken C.D är i fin form och det visade han med eftertryck näst senast. Very Sober är även han i fin form. Hon är en utpräglad sprinter och måste ha hjälp på vägen för att räcka över denna lite längre distans, men hästen är snabb och lättplacerad. Broslätts Boy tränar bra och Toralf Jubb ska gå barfota runt om vilket är mycket intressant.

Avd 7

Avslutningen rundar vi av med en spik. Toppindividen Parkin har nu lopp i kroppen och älskar distansen. Han är inte blixtrande ut och det finns en liten risk för att han kan fastna invändigt, men som vi läser loppet blir det luckor att ta sig ut under vägen.

Lilla systemet: 672 Rader / 336 sek
1. 1,2,4,6,7,8,12
2. 4,6,11,13,14,15
3. 1,2,6,8
4. 9
5. 3,10,14,15
6. 12
7. 1

Stora systemet: 3360 rader/ 1680 sek

1. 1,2,4,6,7,8,12
2. 4,6,11,13,14,15
3. 1,2,6,8
4. 9
5. 3,10,14,15
6. 4,7,8,11,12
7. 1