Bollnäs har denna vecka skrapat ihop ett bra gäng hästar som ska göra upp om slantarna på V75. Det finns två sätt att se på omgången: som tidningarna; favoriterna har fått bra lägen och det blir favoritomgång, eller som vi; dåliga favoriter som är just favoriter pga sina fina lägen…

Vi kommer att försöka fälla flera av de mest streckade hästarna och tar risken att stå med dumstruten på sned efter dagens slut. I övrigt ser vädret ut att visa sig från sin bästa sida och det går att köra med valfri balans för samtliga.

Avd 1

Två hästar är betydligt mer streckade än övriga och faller de bort betalar samtliga bakom stora pengar.

Nuntucket är den stora favoriten, men han ska fällas! Hästen är ingen blixt ut och han kan till en början få en vid kurva. Vidare är hästen, i våra ögon, klart bättre bakifrån och då det ser ut att vara spets som gäller här känns även det som ett litet minus. Parkin är så ett mycket bättre streck i våra ögon. Hästen verkar helt okomplicerad och sist visare han även upp en speed som i alla fall jag inte trodde hästen besatt. Dödens räds hästen inte om tempot blir lågt. Vi varnar mycket för Leo On Line som ska gå barfota runt om igen. Hästen lyser form för dagen och ser ut att få rygg ledaren här. Ingas Hurricane är bättre än många tror och Erik i jollen har visat sig framgångsrikt förr. Lucky Moment är miljondraget! Hästen har gjort det mycket bra en längre tid och med minsta klaff ska han räknas tidigt. Calvados Crane är bäst i spets, men såg fin ut sist efter vila och vi streckar även honom.

Avd 2

Vi streckar på även här och tycker att favoriten, Velten Ovambo, måste visa mer än han gjort i mycket enkelt motstånd innan.

Agrobra Peter Pan vill vi varna för kraftigt. Hästen tappade en sko sist och den starten är bara att glömma. Innan har hästen visat att han är en oslipad diamant och han blir en obehaglig överraskning för övriga här. Le Tout Premier står fint på det här och ska denna gång gå utan skor runt om. Stallet är mycket uppåt och även här får vi ett glatt odds om hästen vinner! New Shadows är i våra ögon den bästa hästen och sist såg han bättre ut än någonsin innan start. Hästen är dock osäker och får därför stå tillbaka lite i rankingen. Fritiof Piraten mötte årgångstopparna sist, men fick inte visa vad han kan då han blev het efter en omstart. Hästen är mycket speedig och med ett lopp på rulle blir han farlig till slut. Nina Ruda har hög segerprocent och går med även om vi har svårt att sätta in henne i loppet.

Avd 3

Guldloppet kommer att bli rivigt från början och med Beanie M.M som trolig ledare och Yellow Eden i dödens blir tempot högt hela vägen. Båda hästarna ska med, men det finns motbud.

Monster Drive tror vi körs för rygg ledaren och med den formtoppen han visat på slutet måste han räknas med toppchans. Luckor brukar det bli med Beanie i spets och hästen är vår etta i loppet. Noras Bean har även han full form, men betydligt sämre läge. Hästen såg dock lysande ut sist när han kryssade fram över upploppet. Blir det tempo på loppet bjuds han dock in och vi vågar inte lämna honom utanför. Select Yankee väntar vi på och Oracle, som kört snällt på slutet, kan mycket och går med på lappen.

Avd 4

Första spiken slår vi ner i kallblodsloppet.

Stamping har mött Hallsta Lotus på slutet och gjort det mycket bra. Nu slipper han honom och värsta motbudet, Farmfurir som står 20 meter före i starten, har Stamping tidigare slagit med 40 meters tillägg!

Avd 5

Vi spikar vidare men denna gång är det ingen favorit som får stå ensam på vår lapp.

Elles W. Phedo är en riktig kämpe som aldrig gör några dåliga lopp. Hästen är bra på allt och nu ser det ut som att hon kommer före övriga på tillägg. Från sitt springspår kommer hon till dödens och då ska det mycket till om hon ska släppa någon förbi sig.

Avd 6

Första dubbeln är omgången jämnaste lopp och vi stannade först när vi streckat nio hästar.

Vi har väldigt svårt att se hur fältet ser ut efter 500 körda och som vanligt, när det gäller jämna lopp, är det positionerna som avgör. Vi vill dock varna kraftigt för ett par hästar som ser ut att bli lite bortglömda. Un Sacco Di Soldi hoppade bort en toppplacering sist och såg fin ut. Hästen har visat sig ganska startsnabb och kan få en bra resa från sitt springspår. Credit Fayline var grym näst senast från spets och satt fast senast med krafter kvar. Det lyser form om hästen och den måste räknas trots dåligt läge. Jeppas Hugo gör debut för Torbjörn Jansson och de hästar Torbjörn tar in i träning (de är få) brukar vara mycket bra – varning! Persos On Line kommer från Ulf Stenströmers formstall och går hästen iväg har han visat sig mycket duglig i sina sista framträdanden. Jaguar Broline är inte helt stabil och hoppade bort en fin placering sist – kanske till och med segern. Spåret är inte bra, men barfota runt om på nytt är intressant. Marions Kiss är jämn och säker, Quicksilver kan bättre än sist och Daro Later är bra med smygare. Miljondraget är Calvados Yankee som suttit fast med vinnarkrafter innan på V75!

Avd 7

Vi har bara pengar till tre streck i sista och för den som har mer kan ett par streck till vara på sin plats.

Vi vill framhäva tre hästar som vi tycker höjer sig lite över mängden. El Sueco har visat sig mycket kapabel och är dessutom snabb ut. Hästen går upp i klass, men har hårdhet som räcker och blir över för seger i silver. Blue Rock är en hedershäst som, till skillnad mot El Sueco, är härad i silver. Sist vann hästen plättlätt och har fin form. Conrads Garland har lottats till ett dåligt läge, men är snabb som få och är inte borta här. Hästen har lopp i kroppen efter lång vila och ska vara förbättrad nu!

Lilla systemet: 810 rader / 405 sek

1. 3,4,5,6,9,11
2. 1,2,5,6,10
3. 1
4. 6
5. 13
6. 2,3,4,5,6,7,8,10,11
7. 4,5,11

Stora systemet: 5832 rader / 2916 sek

1. 3,4,5,6,9,11
2. 1,2,5,6,10,11
3. 1,3,4,8,10,12
4. 6
5. 13
6. 2,3,4,5,6,7,8,10,11
7. 4,5,11