V75-på nytt, men denna gång med dubbla utdelningen till en ensam vinnare! 47 000 000 ligger i jackpotten till helgen och även om vi inte tackar nej till den nätta summan så nöjer vi oss med hälften!

Bollnäs står som värd och det kan innebära lite problem rent balansmässigt. Banan tenderar att bli lite hård om det faller för mycket regn, vilket kan göra att vissa hästar blir hovömma. SMHI skönjer lite regn under lördagen och det bästa är att vänta in lördag eftermiddag innan ni lämnar in definitivt.

Vi är dock helt okänsliga för banunderlaget denna vecka och har hittat ett par riktiga susare som ska ligga till grund för en saftig utdelning i klass med helikopterrånarnas!!!

Avd 1

Vi går ut hårt och spikar utan att tveka. Lamborghini S.T var precis så bra som vi anade sist när han vann med halva upploppet. Rapporterna från stallet är om möjligt ännu bättre nu och det verkar som den halsoperation han genomgått inför senaste uppträdandet gjort hästen än bättre. Nu tar han spets på två steg och då står han med redan med framhovarna i vinnarcirkeln.

Rank: A 7. B 1,4,9,5,8,10. C 12,6,2,3,11

Avd 2

Klass III-loppet ser klar intressant ut och spelarna har hittat tre ”stödhjul” att hänga upp sina spel på i brist på annat.

Vi har dock gjort vår läxa och hittat tre hästar till, förutom de tre favoriterna, som har minst lika bra segerchans till betydligt bättre utdelning. Safir Brick fick direkt efter sitt senaste lopp en stor stjärna i vår ”nästa gång-bok”. Hästen imponerade storligen från spets och såg ut att vara förtjänt av en fyra gånger så stor plånbok. Pöllänens fina sto har mycket utveckling kvar i sin stora kropp och här borde hon ha god chans att dubbla segerpengarna. Viktor Hage satt fast sist såg ut att ha mycket krafter kvar mot bättre hästar än hon möter här. Det är bara kusken som sätter ner chanserna, men med proffskusk i jollen hade hästen haft mycket mer streck – värd en markering till sex procent! Örnbäckens Molle känns även han klart intressant. Hästen har provat på V75 innan och det med godkänt resultat. Nu ska hästen lättas i balansen och Bo Eklöf känns om en kul förstärkning.

Rank: A 6,3,9. B 2,12,10,5,4. C 8,1,11,7

Avd 3

Gulddivisionen ser inte mycket ut för världen och att inte ens blev fullt känns ofattbart. Lika ofattbart som att Go On Pale ska vara storfavorit till 64 procent.

Hästen har bara vunnit två lopp på sina sista 12 försök och sist fick hästen det kört rätt i halsen. Då han inte heller kan öppna från start känns det som att hästen kommer att få göra mycket själv och det tror vi kan bli svårt. I brist på kvalificerat motstånd betalar vi dock för honom, men tror mer på tre andra hästar. Quantum Classic gillar vi skarpt och hoppas att Kontio väljer att köra i spets denna gång. Hästen har visat sig tåla detta och ska på nytt gå barfota bak vilket är en stor fördel. Olganina är en annan häst som kan mycket när hon funkar. Hon har varit struken efter senaste, men brukar gå bra efter vila. Spåret är inte det bästa så även hon har svårt att öppna snabbt. Kommer hon dock bara ut ska chansen vara bra. SJ´s Photocopy är tillbaka i Sverige efter en sejour i Italien. Stallet talar om att hästen ska ha samma form som innan resan och då ska hästen räknas även om läget är allt annat än bra.

Rank: A 5,1. B 2,8,9,11,6,3. C 10,4,7

Avd 4

Kallbloden gör upp och denna gång utan Järvsöfax som börjat trappa ner. Loppet här står mellan två hästar och vi är inte byxade att ta ställning. Hallsta Lotus hade vi spikat om vi vetat att han tar spets, men Ulf Ohlsson tror det blir svår och då är chansen inte lika god. Mörtvedt Jerkeld har toppform och är dessutom snabb ut. Från spets ska hästen slås. Vi bedömer dock segerchanserna som helt jämna med sceneriet med Frick i spets och Ohlsson på utsidan – må bäste kämpe vinna!

Rank: A 2,3. B 7,6,1. C 5,4

Avd 5

Stoloppet är jämnt och trots att tilläggshästarna känns lite tuffare så är det många på start som ståtar med full form och som ni vet ”slår form klass”.

Vi gör så att vi tar hästarna 2,3,4,5,6 på start och sammanfattar dessa med full form och skulle någon av dem få ”sitt” lopp smäller det ordentligt i plånboken. På tillägg vurmar vi framförallt för Regine D´Inverne som gjorde det mycket bra sist. Hästen såg bättre ut än någonsin och loppen mot kullens bästa hästar har gjort henne gått. Any Joy är även hon full med form, men vinner inte ihjäl sig. Hästen är dock livsfarlig med ryggresa och vi streckar utan prut. Skrällarna är Luckyline France. Greta Töll och Persos Goldie. Den förstnämnda var i final i Stoderbyt och kan mycket mer än vad reden visar. Med minsta flyt blir hon hyperfarlig till ynka sex procent – veckans drag! Greta Töll var inte långt efter Ninoutchka sist som är ett av landets för dagen bästa ston. Nu har hon springspår på tillägg och med lite offensivt upplägg kan hon vara före favoriterna och få perfekt resa. Persos Goldie gillar vi och hon är fullständigt oöm beträffande lopp. Sist passade inte banan och hästen underpresterade. Vi tror på bättre insats nu och streckar till en procent!

Rank: A 7,9,3. B 8,13,11,2,5,6,4. C 14,12,10,15,1

Avd 6

Här har Il Divo en riktigt fin uppgift. Hästen är mycket snabb ut och har stabiliserat sig på en hög nivå på slutet. På lilla systemet spikar vi, men på stora har vi två smaskiga drag att bjuda på.

Tough Smash står visserligen med ett tråkigt åttondespår, men är fruktansvärt startsnabb och vi blir inte förvånade om han kan hitta en bra position därifrån. Hästen har tidigare visat sig tåla tuffa upplägg, men med smygare är han som bäst – fem procent lockar. Nästa jätterysare är Maggan S.E. Från perfekt spår är hon ett måste för skrälljägaren. Sist fick hon för tufft lopp, men gången innan satt hon fast med vinnarkrafter mot fina djur. Hästen kan öppna bra och är inte chanslös här.

Rank: A 1. B 8,2,3,4,7,9,10. C 6,11,5,12

Avd 7

Här dumpar vi favoriten Clear Sign. Distansen är ett klart minus och hästen har inte imponerat hos Bergh.

Istället streckar vi tre hästar med kapacitet och form att vinna loppet. Trots spåret är Rutger Raket vår klara ett i loppet. I sin debut för Svanen såg han ut som en ny häst och hästar hos Åke brukar vara som bäst i sin andra start – och i så fall är det klart! Catch Te Flax är en annan springare som ser grym ut för dagen. I två raka segrar har han avlutat i överljudsfart och slagit meriterande motstånd. Här ska dock sägas att hästen tidigare inte tjänat en enda krona vid övernattning. Vi vågar inte ta bort hästen från lappen, men för er som spelar med sådan statistik skall inte betala här. Access Tooma är sist med på lappen och verkar vaknat till på allvar. Hanne´s kanon avslutade fantastiskt bra efter strulresa sist och som vi sagt innan ”hos en annan tränare hade hästen haft tre millar på kontot!” .

Rank: A 12,6,2. B 5,10,7,3. C 9,4,1,11

Tora systemet: 3888 rader / 1944 sek

1. 7
2. 2,3,6,9,10,12
3. 1,2,5,8
4. 2,3
5. 2,3,5,6,7,8,9,11,13
6. 1,2,8
7. 2,6,12

Lilla systemet: 648 rader / 324 sek

1. 7
2. 2,3,6,9,10,12
3. 1,5
4. 2,3
5. 2,3,5,6,7,8,9,11,13
6. 1
7. 2,6,12