Hej igen! Måste börja med att be om ursäkt för min sågning av Hälge Marje förra veckan, men som den sanna dåliga förlorare jag är så måste jag försvara mig. Hälge Marje vann på 14,3 auto, dvs samma tid som stona sprang med volt, och ändå vinner han bara med ett huvud. Summa sumarum: Hälge Marje var lika dålig som vanligt men till saken hör att de hästar som han mötte måste ha smittat varandra med fulbaciller då samtliga presterade mycket sämre än normalt. Det enda Paw Mahony kan vara nöjd med är att han lyckades hålla sin kamel frisk…

Sorry och nu tillbaka till framtiden. I morgon är det lördag igen och omgången ser klart kul ut. En spik på stora och sedan något lopp att gå kort i känns nice! Häng med!

Avd 1

Här höjer sig tre hästar över mängden. Stig H har två och sedan Fortune Access från bakspår. Pippewhitstockings tror vi är bäst med ryggar och körs hon till spets så kan hon bli väl hetsig, väl stor favorit.

Johnny Muscles har varit mycket bra i tuffa omgivningar på slutet. Läget drar ner förhoppningarna, men hästen har vunnit från dödens förr och med stallkompisen i spets kan det bli lagom tempo för Johnny – pass upp. Även Fortune Access har varit bra på slutet. Hästen besitter en härlig speed och profiterar på för hög fart där framme.

Rank: A 8,7,10. B 2,3,1,5,4. C 9,7,11,12

Avd 2

Här går vi kort. Svanen har en fin häst med fint spår, men möter en häst som vi tror kommer att körda mycket fina framgångar framöver.

Abbe Palema säger Svanen kan öppna och att han tror på bra chans. Sur och snål är han, men när han säger att han tror på bra chans är det oftast så. Vi garderar dock och med en häst som sett grym ut på slutet. För två starter sedan pulveriserade Jobie Lucky sina motståndare på Visby. Hästen var ruggig och även om han ”bara” blev fyra så gick han klart snabbast sista varvet han såg bländande ut för klassen.

Rank: A 7,12. B 10,1,5,6,9,. C 3,8,11,2,4

Avd 3

Han fick inte vara med i Hugo Åbergs torts att Åke ville så. Sist Åke tjatade till sig en plats i ett storlopp var på Åby, då han fick med Torvald Palema som vann Olympiatravet. Earl Tilly får istället sopa banan med ett gäng medelmåttor här på Bollnäs och segern är redan klar. Spika på!

Rank: A 2. B 7. C 6,10,4,8,3,1,11

Avd 4

Arbetshästarna tar åter plats på V75. Som vanligt är de utspridda på massa volter och med dessa snabba sommarbanor är det alltid svårt att ta något på täten. Trots att de bästa hästarna normalt är de med tillägg så väljer vi att ta med djur från alla tre volterna. Med förhoppnng om en trevlig ”rensare”

Med en dåres envishet hävdar vi att Spangmigutten är mycket bättre än den knappa miljon han har på kontot. Att han hoppade sist kan ha flera orsaker, men en sak är säker – Jansson upp igen och det är många plus. Vi kan inte sära på Ulf Ohlssons trio och det är knappt han kan det själv. Hästarna är mycket jämna och det är den med bäst lycka med positionerna som går vinnande ur den striden. Vi tar med alla tre. Sjutsporren på startvolten är den som vi tror kör i ledningen. Med rätt avvägt tempo kan Herr Johnsson lura samtliga. Vi vill ävben ha med Kihlström som vinner med allt för tillfället samt J-O Persson nu när det är kallblod. Dessa sju ska vara de som gör upp om havren och vi känner oss säkra så.

Rank: A 15,6,12,14,8,10. B 1,3,11,2,5,4,9,7,13

Avd 5

Svanen har de två stora favoriterna i loppet och med det finns möjligheten till en snål stallkörning. Vi hoppas dock på en fair fight och finner vår rysare i Blue Island. Hästen har mycket hög kapacitet och har nu två lopp innanför västen efter tränarbyte. Ett lopp på rulle och det kan bli kul.

Vi betalar även för Lindy´s Quick Dame och Iffy som båda har bättre form än vad raden visar. Båda spurtar bra med smygare och det blir ofta luckor i stoloppen.

Men med lite eftertanke kanske de som endast spelar med förnuft ska spika Beauty Contrete då snåle Svanstedt säkert givit order om att släppa henne till spets för att vara både etta och tvåa i mål, men vi hoppas att så inte blir fallet.

Rank: A 6,11,2. B 9,8,7,12,1. C 10,3,5

Avd 6

Här går vi kort på nytt. Även här blir Svanen stor favorit, men han kommer att få slita för sitt hö då First Chill har bästa läget.

Wallace Boko var mycket bra sist bakom Sahara Dynamite. Hästen är dock ojämnt startsnabb och får First Chill hand om taktpinnen från innern så blir det tufft att vandra utvändigt. First Chill var kusligt efter gunga näst senast och endast slagen av Timetosaygoodbye och han har fyra gånger degen på kontot. 29 procent på First Chill är skäl nog att dubbla i våra ögon.

Bort med Salin Gid som bara går i tät. Bakspår är lika med torsk.

Rank: A 4,1. B 12,5,7,9,10,11. C 3,2,6

Avd 7

Sista avdelningen känns något oviss. Trustworthy Ås är dock en berättigad favorit i våra ögon. Hästen har varit mycket förbättrad på slutet och mött de bästa i kullen. Ett frågetecken dock för spåret och vi garderar på stora, men chansar lite och spikar på lilla.

Nisse kan mycket väl överraska då hästen gott bra i tuffa gäng på slutet. Han har fått stämpeln ”ickevinnare” i media, men så tror vi inte är fallet. Hästen ska med på bara 20 procent. Duplex är även han en årgångstopp som kommer från ett riktigt formstall. Hästen kan öppna och bädda för riktig körning i loppet. Det kan mycket väl bära hela vägen hem. M.T Anthony, Euro Zon och Västerbo Traveller är alla bra hästar i god form, men har samtidigt taskiga lägen. Alla är dock sugna på seger och de kommer att dra fram varandra, frågan är bra vem som drar fram vem?

Rank: A 1. B 7,4,12,11,10,8. C 9,6,5,2

Stora systemet: 2520 Rader / 1260 Sek

1. 6,8,10
2. 7,12
3. 2
4. 1,6,8,10,12,14,15
5. 2,6,8,9,11
6. 1,4
7. 1,4,7,10,11,12

Lilla systemet: 420 Rader / 210 Sek

1. 6,8,10
2. 7,12
3. 2
4. 1,6,8,10,12,14,15
5. 2,6,8,9,11
6. 1,4
7. 1

Lycka Till!