Från Boden rapporteras fint väder och inte minst Jackpot-pengar. Det är fina tävlingar och gulddivisionen är fullspäckad med kanoner som gör upp om en miljon i förstapris. Lite extra krydda är alla fina finska ekipage som höjer spelvärdet.

Tänk på att finnarna ofta tävlar om betydligt mindre pengar hemma än vi gör här och det ger rutinerade hårda hästar med lite pengar på kontot!

På grund av två sjuka barn och även egen feber så kommer jag att hålla ner textmassan denna vecka, men alla drag och spikar presenteras för att ge så bra speltips som möjligt!

Avd 1

Här är Bagley stenklar i våra ögon. Hästen går ner ordentligt i klass och ska normalt bolla med dessa motståndare.

Avd 2

Drillbit Ås är stor favorit, men här är det lite galoppchans och vi garderar med ett par hästar som alla är i toppform.

Madamachristina Cof är strak som ett tåg och dessutom snabb. Hon har imponerat stort på slutet och är värst emot. Delmonica Sund och Justfixit är miljondragen i loppet!

Avd 3

Gulddivisionen har ett mycket starkt startfält och det finns många vinnare. Sanity är stor favorit, men är känslig för allergi, som han hade i Elitloppet, och måste garderas.

Express Type körs nog i spets och var kanon i debuten för Nurmos. Noras Bean såg bländande ut sist som knappt slagen efter vila och ska räknas. Yocca Boko kommer mer och mer – passas! Orecchietti är vår vinnare. Hästen satt fast med alla krafter i Elitloppet och han hade vunnit plättlätt med lucka! Nahar gör andra starten för Bergh och ska passas mycket noga, Caballion är ett monster och vinner nog felfri!

Avd 4

Här chansar vi lite och spikar segerstaplaren Center Min. Hästen har lite klurigt läge, men verkar förnuftig och ska ha bra chans i jämnt lopp.

Avd 5

Kallblodsloppet ner nästan olösligt ut och för den som har råd så rekommenderas alla.

Vi har inte råd, men tar med 2,3,4,6,7,9,11,14. Finnarna som vi tagit med är alla understreckade i förhållande till kapacitet och betalar mycket bra. Favoriten Rigel Odin är inte gynnad av distansen och garderas.

Avd 6

Även detta lopp ser tokklurigt ut och stor gardering förespråkas.

1,3,4,5,9,11,12 får plats på vårt system och fördel utskrivs Made At Home som satt fast med vinnarkrafter i andra ut sist på V75. Varning för Lotto Lavec som är grymt stark och Skogans Victor som har varit mycket fin på slutet och haft mycket otur – tränar som en demon!

Avd 7

Avslutningen håller hög klass och det är inte helt lättlöst. Flera hästar har matchats mot detta loppet och det kan skrälla här.

Vi blev impade av Pandora Girl sist på Valla. Hästen gick barfota runt om och spurtade mycket vass bakom en viss Mr Picolit. Hon är snabb ut och kommer att få ett fint lopp. Varning för B.W.L Champion som har spurtar fantastiskt bra i flera lopp på slutet och han vinner vilken dag som helst. Across The Seas är mycket kapabel och tränar förbättrat, Flip A Coin ska räknas om han hittat tillbaka efter sjukdom och Anthony Web kan få ta över spets om Akseli Lahtinen är på hugget – därifrån blir han svårslagen.

Stora systemet: 7840 rader /3930 Sek

1. 8
2. 3,5,9,15
3. 2,3,5,6,7,8,9
4. 5
5. 2,3,4,6,7,9,11,14
6. 1,3,4,5,9,11,12
7. 2,3,4,6,9