Hej! Efter två veckor med mer eller mindre kaos för egen del har det äntligen blivit tid över att kunna förmedla våra V75-tankar på nytt. Boden är värdar denna vecka och de har lyckats skarpa ihop riktigt fina tävlingar med Norrbottens Stora Pris som lök på laxen. Det vi kommer att ta i beräkningarna denna gång är framförallt vädret som förväntas bli allt annat än bra. Mycket regn från fredag natt och framåt banar väg för hård och svårbemästrad bana. Flera av storfavoriterna är utpräglade barfotadjur och kan få problem om banan blir som cement – detta måste utnyttjas om man ska få ta del av en större kaka jackpotpengar.

I övrigt är förutsättningarna normala och vi tycker oss ha flera fina drag som kommer att betala fint vid utdelning.

Avd 1

Första avdelningen ser svårlöst ut och kräver gardering. Den troliga ledaren är ingen tiger, men ska köras i spets så frågan är vem som sätter upp tempot sen?

Bellini är snabb ut och Lundberg ska köra i spets låter han hälsa. Vi tycker dock att hästen veknat mycket på slutet och får han minsta tryck blir han en rundningskona. Bästa hästen tycket vi är Fraternity Party som varit jämn och bra länge. Hästen kan dock inte öppna så snabbt, men hamnar han inte allt för långt bak ska han räknas tidigt här. Leonas Yeti är spelarnas mardröm. Hästen galopperar när han behagar men gör mellan galopperna rent fantastiska lopp. Går han felfritt har han absolut kapacitet att slå detta gäng, men han låter sig inte spikas för er som tänkt detta! Stolen Identity vinner inte ihjäl sig så att säga, men har här en bättre uppgift än på länge. Hästen kan öppna och har från spår ett möjligheten till ett optimalt lopp. Vi höjer här ett varningens finger då vi tyckte hästen såg mycket bra ut som trea bakom bla Noras Bean för tre starter sedan. Tokskrällarna hittar vi i Västerbo World och Versace Boko. Den förstnämnde är betydligt mycket bättre än raden och har här ett bra smygläge, medan Versace har bra form!

Avd 2

På lilla lappen spikar vi Catrine Sisu som är riktigt kapabel även om det döljs bra i raden. Hästen ska ha riktigt bra chans vid felfri avgång!

På stora garderar vi dock med tanke på den galopprisk som föreligger vår tipsetta. Första motbudet hittar vi från samma stall i Chiara Sisu. Hästen står illa till, men har tidigare visat sig trivas ypperligt med att anfalla bakifrån. Hästen kan avsluta rykande sista 700 meterna och måste räknas här. Global Jewel gillar vi och är ett måste vid gardering. Sist gjorde hon det bra efter en tuff löpning och gången innan vann hon lätt. Kommer hon till från innerspåret på tillägg räknas hon tidigt. Royal Sensation är tuff, men osäker. Hästen har mött tuffare hästar än detta på slutet och vid felfri avgång blir hon farlig att räkna bort till under tio procent! Michelle Perry är snabb och har full form. Hon vinner dock inte så ofta, men ska räknas vid tempo. Nellie Zoot är näst bäst på start och kan vara ledaren om vår tipsetta hoppar bort sig. Får hon bestämma allt för mycket sedan kan det blir svårt för tilläggshästarna att ta något när hon avslutar 14 sista 1000.

Avd 3

Kalla oss vad ni vill, men vi ser möjligheten här att fälla omgångens storlampa – Torvald Palema.

Vi tycker att förutsättningarna här inte är optimala och motstånd saknas definitivt inte. Blir det stenhård bana gynnas inte hästen som till och från har problem med framknäna. Hästen är inte heller lika bra från spets vilket är oundvikligt här. Sammantaget vill varna för favoritfall a la större och garderar med två toppindivider.

Yield Boko gjorde comeback sist efter lång frånvaro. Hästen vann enkelt från spets och såg ut som i fronstora dagar. Nu har hästen lopp i kroppen och är den av hästarna i loppet som gr bäst med skor på…
Marshland kommer till start med absolut toppform. Hästen avslutande fantastiskt bra i Sweden Cup som tvåa och kommer nu att få loppet från perfekt läge. Hästens avslutning i Derbyfinalen förra året sitter fortfarande på näthinnan – pass upp!

Avd 3

Första spiken finner i här och den känns mycket stabil.

Erik På Näver har spurtat mycket bra i två av tre lopp på slutet. Sist blev hästen öm i hovarna av barfotakörningen och återgår nu till skor runt om. Då hästen är startsnabb passar spåret utmärkt och vi tror övriga för mycket svårt att ta sig förbi.

Avd 5

Isbjörnarna gör upp i en ganska trist tillställning här. Stjärnorna har uteblivit och det luktar lite lotteri om ni frågar oss.

Bästa hästen är Stamping, men han har ingen lätt uppgift från dubbla tillägg. Med lite dunkel form är risken stor att han inte hinner fram här. Farmfurir gillar vi och vi har skrikit fram honom många gånger här på sidan. Nu står han bra till och efter senaste insatsen, där han vann trots 1300 meter i tredjespår, måste han vara klar etta i loppet. Perssons Rapp Elden är ingen dålig häst även om redan inte imponerar. Nu rapporteras hästen dock finare än på länge i jobben och vi tror hästen dyker upp på linjen. Feseth Nils har hög träffprocent och måste räknas här även om spåret inte är optimalt. Han har visat lite osäkra tendenser till och från vilket drar ner honom i rankingen. Skrällen i loppet finner vi i Kjölstad Spik. Hästen är inte alls dum och vi hade förhoppningar på honom sist, men då svek han gruvligt. Gången innan satt han dock fast med gott om krafter kvar efter galopp och han kan bli väldigt dyr att bortse ifrån här!

Avd 6

Vi spikar på i första dubbeln och hävdar att det bara är galopp emot.

Global Destiny är en ruggig kämpe och har absolut full form. Näst senast var han inte helt kurant och svek från spets medan han sist var tillbaka i gott slag när han vann plättlätt. Vi gillar hästen skarpt och även om han varit väldigt osäker i volt tidigare så har han mognat mycket denna säsong och vi taxerar felfri avgång som betydligt troligare än galopp.

Avd 7

Sista avdelningen är ett riktigt getingbo och det krävs sex streck för att vi ska känna oss säkra.

Exeptional Kemp står för klassen i loppet, men är lika skör som en mingvas. När hästen står på fyra friska ben har han få övermän i klassen och då han är snabb ut kommer han att få en fin resa. Det är nog så att han själv är värsta motståndet och vinner han den matchen är chansen mycket god. Simb Robitaille brottas hela tiden mot snabblopparna i norr och har utvecklat en fin hårdhet som kommer till nytta nu när han går ner i klass. Det är förvisso ett tråkigt utgångsläge denna gång, men hästen är bra och ska räknas tidigt. The Noble Cape gillar vi och då hästen är ruggig ut kommer han att få en bra resa. Förra starten vann han trots kort galopp och moståndet är inte värre här. Monster Drive börjar hitta rätt allt mer i sin nya regi. Sist avslutade han starkt till knapp seger och från likande läge måste hästen räknas här. Speed Demon Love har god form och ska räknas från fint läge. Hästen är dock inte hjälte sista biten och det krävs att han får en smygare eller får fuska lite i spets om det ska gå vägen. Clicquots Sun Rose är en riktig flygmaskin som verkligen kan avsluta snabbt. Hästen är dock känd som en sprinter, men i den form hon befinner sig i nu räknas hon även över medeldistans – varning!

Stora systemet: 3240 Rader / 1620 Sek

1. 1,2,3,5,9,10
2. 5,6,7,10,11,15
3. 1,2,6
4. 1
5. 2,4,5,11,15
6. 4
7. 4,5,7,8,9,11

Lilla systemet: 360 Rader / 180 Sek

1. 1,2,3,5,9,10
2. 6
3. 1,6
4. 1
5. 2,4,5,11,15
6. 4
7. 4,5,7,8,9,11