Vi stannar kvar i norrland även denna vecka. Trots detta ska vi försöka bena ut de sju loppen och bjuda på dragen som ger möjlighet till ett fortsatt liv i lyx och flärd.

Boden står för tävlingarna och vi ska ta i akt att det väntas mycket nederbörd under lördagen och det kan ställa till det för de känsligaste hästarna. Vi har dock hittat tre tuffa och formstarka hästar och ska stå som spikar på våra lappar och det känns helt rätt.

Jackpoten på 22 extra millar vill vi ha en stor del av då semesterkassan inte är så stor som den borde…

Avd 1

Vi går ut hårt och singlar Infatti November. Stig-Eriks häst har haft svårt att sätta nosen först på slutet, men tro oss när vi säger att hästen är en blivande kanon. Infatti har allt utom startsnabbhet och självförtroende men när det infinner sig kommer hästen att ta många viktorior. Nu körs hästen fram i dödens tidigt och därifrån kontrollerar han loppet – klar vinare!

Rank: A 7. B 12,5,2,11,6. C 10,9,4,3,1,8

Avd 2

Fyra djur känns heltäckt i lopp två, men klar fördel för Mon Ami Ness som står med perfekt smygläge och absolut toppform.

Speed Demon Love är spetsfavorit, men kommer inte att få vara i fred. Liberty F.H kommer att sätta upp farten, men faller själv på det. Tillsammans med Mon Ami Ness kommer Simb Tyrant och Focus Ås att få bra resor. Samtliga har bra avslutningar att tillgå och den med bäst resa är vinnaren.

Rank: A 9,10,1,5. B 2,8,12,6,4,3,11

Avd 3

Favoriten Acclaim känns motiverad, men i ett lopp som det kommer att köras friskt i riskerar hästen att få anfalla lite för tidigt så vi garderar.

Scarlets Aino är snabbast ut och det borgar alltid för högt tempo. Vidare ska Sundons Gift köras hårt hela vågen vilket osökt leder oss att hitta vinnaren bakifrån. Vårt tokdrag är Intoxicated som gick mycket bra efter avvaktande styrning. Han är grym sista 700 meterna och han ska ha klart bättre chans än vad strecken säger. Giant Superman är även han högaktuell denna gång. Bättre läge och distans här. Shorthanded Goal är bra när han funkar och Evidence Ås är bortglömd trots att han enkelt vann sitt kval till Sweden Cup förra gången.

Rank: A 10,3. B 5,2,6,4,8,9. C 7,1

Avd 4

Bart Sjöhammar är en bra häst, men han ska inte vara klar favorit i ett jämt och bra klass III-lopp som här.

Zam Fargo lurat vi på. Han har sett mycket fin ut på slutet och går iväg från sitt kniviga läge. Satt fast sist och blir farlig här. Super Fun Pirat är en annan häst som spelkollektivet vänt ryggen. Hästen är mycket snabb och får han ordning på benen dyker han upp på linjen. It´s A Face blir farlig att glömma för hästen kan springa. Han är bäst här, men också den klart dummaste. All Treasure och Emma Nips går även med på lappen båda har god form och är uppåt i träningen.

Rank: A 4,11,7. B 8,3,10, 5,6,1,2

Avd 5

Nästa spik följer här och kan vara en riktig chansning. Tuokkolan Touho har dock sett bra ut i sina senaste lopp och enligt våra kontakter är han även snabb ut. Vi brukar dock inte singla hästar som är så svåra att ranka, men enligt finnarna är han på väg mot stjärnorna och vi är beredda att ta på dumstruten om det vill sig illa!

Rank: A 2,15,3,13. B 11,4,7,14,6,10. C 12,8,1,9,5

Avd 6

Första dubbeln är inte lätt att bena ut. Highlight Blizard hade varit ett spikförslag om vi vetat att han kunnat hålla spets. Nu ser det dock högst tveksamt ut och vi garderar friskt.

Swift Triumph har en härlig segerstatistik och har imponerat så när som sist. Hästen är oöm för positioner och ska ha bra chans här. Tabacco Master har vi skrikit ut tidigare och hästen har gjort det bra utan att få vinna. Nu rapporteras han träna förbättrat och han är klart gynnad av den långa distansen. Big Nevada tyckte vi var bättre än innan sist på Valla trots att han inte räckte till. Hästen såg rappare ut och han ska med på alla seriösa bongar. Confident Whitney gick bra i tufft lopp sist och ska med även han.

Rank: A 1. B 5,9,11,6,8,12,10. C 3,2,4,7

Avd 7

Vi avslutar som vi började – med en spik. Leonas Yeti har mött gräddan av landets bronsdidvisionare på slutet och fått stryk av bland annat Victory Love två gånger i rad. Nu möter han betydligt beskedligare motstånd och hamnar han inte allt för långt bra från sitt förstaspår ska han vinna från alla positioner.

Rank: A 1. B 4,6,8,7,12. C 9,10,11,2,3,5

Stora systemet: 720 Rader / 360 Sek

1. 7
2. 1,5,9,10
3. 2,3,4,5,6,10
4. 3,4,7,8,10,11
5. 2
6. 1,5,6,9,11
7. 1