Oturen har grinat oss i ansiktet på senare tid. Det är konstigt det där med spel. Ena månaden sätter du som spelare ”allt” för att nästa månad inte sätta den största favorit! Nu vi har kalendern uppe och ser att vår otursperiod börjar närma sig en månad – så med andra ord, ta rygg på oss för när som helst vänder vinden…

Bergsåker som tidigare i år varit klädd i vinterskrud presenterar nu lätt bana och valfri balans har utlovats. Vädret blir mulet, men med uppehåll.

Avd 1

Einar Celeber har gjort det bra i Finnens regi och är en berättigad favorit, men spår och motstånd gör att vi garderar.

OJ´S Nasdaq är ingen duvunge och skulle han dessutom nu spetsen så blir han inte lätt att tugga ner för favoriten. Samma resonemang ska följas när det gäller Elit Farming. Hästen är stark och trivs i spets, dessutom har Aikio full form på stallet och sinnesnärvaro att sätta upp lill-Goopen i jollen. Bourbon Tooma har inte imponerat hos Svanen, men vunnit två lopp med liknande förutsättningar som nu. Får hästen rygg ledaren så är chansen god vi lucka i tid. T.M Avenue har dunkel formrad, men gott kunnande. Har hästen hittat tillbaka till fjolårsformen ska han med tillsammans med Excepional Kemp som gick mycket bra efter gunga sist.

Rank: A 11,1,7. B 9,5,4,8,3. C 10,7,2

Avd 2

Här gör vi processen kort och spikar utan prut Chuck Lidell. Hästen verkar inte bry sig om löpningsförlopp och kommer att tjäna fina pengar framöver. Vi tror hästen vinner oavsett löpning och hälften av alla lappar ryker.

Rank: A 9. B 3,5,8,7,2. C 1,4,10,12

Avd 3

Nu börjar det röra lite på sig bland topphästarna och omgångens gulddivision ser riktigt trevlig ut. Vi har inte riktig pejl på hur formen är bland hästarna med endast något lopp innanför västen så vi garderar.

Acclaim tycker vi har sett oförskämt bra ut i sina två första lopp får året. Han har dessutom lärt sig att öppna allt bättre och kommer att hamna bra till – klar förstahäst. Global Glide var godkänd i sin debut för Svanen och kommer nog att vara betydligt bättre nu. Hästen kommer troligtvis att gå barfota och vi är nyfikna på vad hästen kan utföra på banan. Dig For Dollars var grym i sin årsdebut då han vann trots galopp. Nu står han med bra läge och vi tror han har god chans från spets. Global Investment börjar bli varm i kläderna nu efter några starter i guld. Får han sin resa är han bra nog att vinna ett sånt här lopp. Intoxicated bliev vi impade av sist när han brisade till spets och häll undan till säker säger. Hästen är mycket speedig och får han ryggen på Acclaim på slutvarvet så ska han räknas på allvar.

Rank: A 7,4. B 2,10,3,1,5. C 8,9,5

Avd 4

Här startar, i våra ögon, omgångens klaraste vinnare. Hepburn Broline är snabb ut och står nu med optimalt läge för defilera hem detta lärlingslopp. Hästen har en helt annan hårdhet i kroppen än sina motståndare och vi ser bara galopp emot.

Rank: A 2. B 7,10,3,4,5,1. C 8,12,9,11,6

Avd 5

Här ska vi tjäna pengar! Järvsöfax må ha vunnit allt och ståtar med massor av segrar, men! Han är inte längre någon ungdom, han föredrar autostart och nu möter han Åsajerven som är mycket bra. Vi garderar och tror att åldern så smått börjar ta ut sin rätt.

Åsajerven räds inte dödens och med honom som farthållare efter att Järvsöfax fått en jobbig resa fram till ledningen så kommer sedan Lundås Emelie till slut. Nu får hon Erik i jollen och barfota rapporteras. Hon är alltid farlig med dessa förutsättningar.

A 8,14,11. B 12,9,71,13,4,5. C 15,10,3,2,6

Avd 6

Första dubbelavdelningen är veckans jämnaste. Vi känner oss tvungna att ta med hela sju djur och det ligger lite skräll på lur.

Ni som följt oss vet att vi har en förkärlek för Västerbo World. Hästen är fältets absolut speedigaste häst och nu ser det ut som att hästen ska få lite hjälp på vägen. Han går med helstängt för första gången på länge och vi tror han har mycket bra chans. Det ser dessutom ut att bli körning från början mellan Vourrek Sund, Super Mack Håleryd, Bonus Käll och Paris. De tre första går med på lappen och den som får spets har bäst chans av dem. Martin L. Sisu är hästen som tillsammans med vår tipsetta är konstigast streckad. Hästen har varit bra bakom kanoner som Orso och Cash Winning Vita och möter nu klart enklare djur. Junction och Wait And Win går även med på lappen. Båda kommer att dra nytta av ett för högt tempo och båda har bra form.

Rank: A 4,8,2. B 1,3,10,7,11. C 6,5,12

Avd 7

I sista hittar vi omgångens näst mest streckade djur i Teaser Elegance. Med alla andra spår hade vi spikat hästen, men nu står han med tolfte och fullt gäng att runda. Risken är överhängande att hästen stöter på några för många stopp på vägen och då är det bäst att ha ett par extra streck i våra ögon.

Infatti November är hemkommen från en mindre lyckat resa till frankrike. Hästen är dock mycket grundkapabel och står med fint läge. Klart streckvärd till 14 procent. Sista häst på lappen blir Clear Sign. Nu har hästen två lopp i kroppen och kommer mer och mer. Ni har väl inte glömt när han i november pressade Sahara Dynamite från dödens. Storvarning utfrädas!

Rank. A 12. B 11,2,9,1,7. C 4,10,8,3,6,5

Stora systemet: 1890 Rader / 945 Sek

1. 1,4,5,6,9,11
2. 9
3. 2,3,4,7,10
4. 2
5. 8,11,14
6. 1,2,3,4,7.8.10
7. 2,11,12

Lilla Systemet: 350 rader / 175 sek

1. 1,5,6,9,11
2. 9
3. 2,3,4,7,10
4. 2
5. 8
6. 1,2,3,4,7,8,10
7. 11,12