Hej igen! Bergsåker denna vecka och ganska kluriga förutsättningar både för hästar, kuskar, tränare och spelare. Bergsåkers bana har under hela säsongen varit under all kritik och de har helt enkelt inte fått till den. De mixtrar inte denna vecka utan kör med grusad vinterbana och det kommer att krävas skor med grepp bak – för den modige eventuellt barfota fram!

Annars vanligt svårlöst trav!

Avd 1

Inledningen är svårlöst och det finns en tveksam favorit i Cayenne Käbb. Hästen är normalt klart bäst barfota det är bara att glömma här – gardering!

Stay The Night är vår förstahäst i loppet. Trots bakspår tycker vi att hästen visat sådan kapacitet att han ska kunna vinna ändå. Det känns som att hälften av framspårens hästar vill till spets och högt tempo gynnar naturligtvis vår idé. Herr Ratzeputz har full form och går vanligtvis med den balans som krävs. Från fint läge måste han räknas tidigt. Thrustworthy Ås har varit fin i två starter för Hendrik Svensson och gillar distansen precis som Rocky Race som var mycket fin sist vid seger. Tre hästar som knappt är streckade men absolut kan vinna är Lucky Gold, Little Rainbow och Magic Space. Vi garderar inte loppet utan att ha med samtliga!

Avd 2

Här är nästa stora favorit som känns lite svag för dagen. Västerbo Realkiss har imponerat och stoltserar med en finfin rad, men sist kändes han seg från ledningen och det såg ut som att något störde honom…

Västerbo Carreau har vi tjata om länge och har äntligen helt rätt förutsättningar. Han är kvick ut i volt och gillar spets – pass upp! Orlando Gel är inte så snabb ut, men är desto kvickare till slut. Det luktar tredje invändigt och därifrån blir han farlig med lucka. Bergh har två bra hästar till i loppet, Winnertoo och Västerbo Cashflow, båda har ful form och måste räknas. Extra varning för Cashflow som var mycket stark i döden sist mot Hurricane Blue!

Avd 3

Vi garderar vidare och i Klass I vill vi varna för ett par riktiga rensare. Favoriten Across The Bridge betalar vi inte ens för då han är en utpräglad spetshäst och inte kommer dig utan att i så fall helt bränna sig själv!

Spetsstriden står i våra ögon mellan Lönshults Leffe och Incredible Kemp – med fördel för den sistnämnde. Den av dessa som kommer dit ska ha en bländande chans då båda har kanonform för dagen. Incredible Kemp har suttit fast med rubbet två gånger på rad och han vinner när som helst. Harpos Hitsville är lite konstigt streckad här kan vi tycka. Hästen har varit stor favorit i sina sista starter och gjort det bra, men är bortglömd här. Sista starten är bara att glömma då han blev tempotorsk och han ska ha bra chans vid tufft tempo i täten. Blue Star Cosmic har vilat, men enligt Stig H inte tappat så mycket av sin fina form. Med bättre läge hade hästen varit betydligt högre rankad då hans sista insatser innan vilan var av mycket hög kvalitet. Miljondragen är Alexis Daylight och Chainier. Alexis Daylight har visat sig duga mycket bra i V75 tidigare och har så när slagit Ed You på en 12-tid!

Avd 4

Här spikar vi, om än tråkigt, Rino Dox. Hästen har visat sig huvudet högre än dina motståndare och vann sist från liknande läge trots tredjespår hela sista varvet. Nu är det färre att runda och det känns som en mycket sund spik.

Avd 5

Stoloppet är som så många gånger förr ett svårlöst kapitel. Vi garderar stort och tycker att flera av hästarna betalat mycket bra vid seger.

Spelarna tycker sig hittat de tre bästa segerchanserna på start och det tackar vi för. Den enda vi tycker har segerchans därifrån är Starlight Brizard och streckar istället betydligt fler fina skrällar från tillägg. Miamaria Ennoble vann lätt på V75 för två starter sedan och möter normalt bättre hästar än dessa. 15 procent på strecken är mycket intressant här. Misty Elettra varnade Lähdekorpi för sist, men då hoppade hon från början. Nu får hon en ny chans och det ska vi ta som ett tecken då han tycker det är värt resan till Sundsvall. Skårs Hanna har spurtat fint från svåra lägen på slutet och träffar John Östman rätt från start kommer hon att hamna fint till för seger. Zandra C får Goop i sulkyn här och har smygform och Dry Martini har bättre from än vad raden visar – båda går med på lappen.

Avd 6

Vincent Du Ling fick vi som klar från stall Nurmos sist och trots att hästen inte vann visade det sig att tipset var helt rätt då han gjorde ett mycket fint lopp efter galopp. Det är samma fina tonläge på hästen denna vecka och vi testar att spika på nytt!

Avd 7

Även här spikar vi utan prut Natural Wonder som utvecklats enormt i Lennartssons regi. Hästen tränar fint och går bra med skor. Distansen funkar bra och segerchansen bör vara god här.

Lilla systemet: 240 rader / 120 sek

1. 1,4,5,7,8,9,10,11
2. 1,3,6,10,11
3. 1,2,7,9,11,12
4. 10
5. 10
6. 5
7. 9

Stora systemet: 1440 rader / 720 sek

1. 1,4,5,7,8,9,10,11
2. 1,3,6,10,11
3. 1,2,7,9,11,12
4. 10
5. 4,8,9,10,12,15
6. 5
7. 9