God jul i stugan alla travspelare. Vissa kommer att sitta och spela Bingolotto ikväll medan de som har lite mer värdighet kör V75 som uppesittarnöje ikväll. Jackpott är det dessutom och det kan bli en jul ni sent ska glömma – kanske med lite hjälp av spelaspel.se…

Bergsåker står som värdar och där är det kallt och banan ser ut att bli mycket hård. Bakskor med grepp är att föredra enligt banmästaren när vi pratade med honom och han trodde inte att det skulle gå att köra barfota runt om. Inget extra spår eller vinklad vinge i övrigt.

Avd 1

Elles W Phedo är en härlig häst som nu står med fint läge och dessutom går bra från spets. När Calvados Crane nu är struken är det ingen som utmanar om spets och det ser ut som en finfin spets-och-slut-seger! Favoriten Hot Pot är en mycket bättre häst utan skor och han får svårt idag.

Avd 2

Dagens bästa spik tycker vi är Baron Sundance från formstallet Stig-Erik. Erik låter hälsa att det är toppchans och då är det oftast bara att ta rygg – sund spik!

Avd 3

Guldloppet är en sorglig historia denna vecka. Det liknar mest ett snabblopp en Boden V5-a en torsdag. Vi tar med de som är minst dåliga och hoppas att det räcker.

You Bet Hornline är klar favorit och är väl den som är hyggligast vid normal form. Hästen är dock ojämn och vi tycker att risken finns för en dödensresa på Excalibur och då blir det tufft. Vesuvio Ås är lite kul då han äntligen börjat fungera. Hästen satt fast med allt sist och såg finare ut än på länge – varning! I Won´t Dance var bra näst senast men sämre sist och han är ett osäkert kort. Vi gillar dock hans speed och han måste med. Annica har körts snällt ett par gånger och sett rätt fin ut. Nu är läget dåligt men vi tycker att hon står sig väl i detta lite sämre gäng. Little Rainbow är inte så usel även om hans läge är det. Han är van vid banan och ska man år miljonerna så ska han med!

Avd 4

Kallblodloppet är om möjligt ännu sämre än guld. Hästarna är hemskt ojämna samtidigt som de två bästa hästarna omgärdas av frågetecken. Vi streckar favoriterna Rigel Odin och Elling samt tre till som skräller bra.

Rigel Odin är bäst barfota och kan få problem med den hårda banan samtidigt som Elling varit behandlad och borta länge. Normalt ska dock dessa göra upp om det, men vi vågar inte med tanke på omständigheterna. Troll Elden har varit fin i enkla omgivningar men då loppet är enkelt ska han räknas tidigt. Nordsjö Douglas är bäst på start och då de, enligt stallet, hittat rätt i balansen måste han räknas. Raske Rutger var tunt jobbad inför senaste, men ska vara bättre nu och räknas då han är stabil och säker.

Avd 5

Stolopp över kort distans med tillägg är ingen enkel historia. Normalt är det vårt för tilläggshästarna, men vi sticker ut lite och förstarankar Omelette om är van vid helt annat motstånd. Hon blir spik på lilla lappen men på stora blir det många streck.

På start är det mycket en fråga om vem som tar spets och med det får klar förde. I våra ögon står det mellan For My Life och Diamond Sund som båda kommer från fina insatser. Båda är självskrivna på lappen. Pion Zet är vår rysare. Hästen är fin och Finnen har fin form på stallet för dagen då ett måste på systemet vid gardering. Kite Face är fortfarande lite slapp, men kommer att bli bra till slut och räknas här. Dance Photo vill vi varna för då hon gick mycket starkt efter galopp sist. Hästen har visat att hon duger på V75 tidigare. Chanel Håleryd är bra, men fick ingen lopp sist pga inställda tävlingar. Skulle hon vaknat på rätt sida är hon dock vass. Miamaria Ennoble vinner inte ihjäl sig men är jämn och säker – tokskräll!

Avd 6

Nero Capar står med fint läge och ser ut att kunna lägga beslag på spets. Skulle det inte kosta för mycket ska han ha god chans över passande distans.

Då favoriten är lite vek vill vi dock gardera med ett par till som skräller bra. Notre Crown är på gång efter en tung period och är normalt mycket kapabel. Vi gillar hästen och han ska räknas. Zeuixs Hornline är inte gynnad av varken distans eller startspår, men hästen är bra och ska räknas med lucka.

Avd 7

Avslutningen är även den av lägre klass och inte helt enkel att lösa. Vi tror vinnaren står med ett tillägg och tar sex hästar från andra volten.

Förstahäst är Chip Dealer som är snabb ut och kommer från seger. Hästen får bra med skor och hamnar bra till då han ska köras offensivt. Magnificent Match har tävlat bra på Solvalla och kommer att stå sig bra här. Springspår och Kaj Widell brukar vara en bra kombination dessutom! Västerbo Carreau har formen på topp och ska räknas. Brightman har visat sig klart duglig och vunnit häften av sina starter. Går han iväg från sitt snäva spår räknas han. Staro Fantastic är inte så startsnabb och kan bli fast invändigt om det vill sig illa. Skulle han komma ut ska han dock inte räknas bort då han är stark som en björn. Jätteskrällen är Valnes Chilly som har lopp i kroppen efter vila.

Lilla systemet: 540 rader / 270 sek

1. 1
2. 2
3. 3,4,5,8,10,12
4. 3,4,5,6,10
5. 14
6. 1,5,11
7. 3,5,6,8,9,11

Stora systemet: 4320 rader / 2160 sek

1. 1
2. 2
3. 3,4,5,8,10,12
4. 3,4,5,6,10
5. 1,3,5,7,10,11,13,14
6. 1,5,11
7. 3,5,6,8,9,11