Hej vänner! Bergsåker denna helg och nya friska chanser till en bättre ekonomi i dessa minst sagt ostabila tider. Vi ska göra vårt bästa för att bjuda på lite guldkant på vardagen och har som vanligt jobbat igenom startlistorna minutiöst.

Fina förutsättningar och topplopp i stort sätt runt om. Banan ser ut att bli kanon och vi kan förvänta oss riktigt sommartrav med valfri balans. Inga vinklade vingar eller open stretch ställer till det för den nervöse…

Avd 1

Första avdelningen är ett fint lopp där favoriten vilat och nu fått ett dåligt läge och därmed måste garderas.

Classic Tile är en bra och framförallt stark häst som inte fått till det fullt ut i år. Han får ofta tuffa lopp då han inte öppnar så bra och risken är stor att han på nytt får en tuff resa och med avsaknad av lopp kan det bli för tufft. Vi vill definitivt ha med en sån som Lamal Jubb som kommer från ett riktigt formstall. Andersens häst har lyft sig på slutet och ska ha god chans att få ta över spets från startkatapulten Isac C.D. Herr Ratzeputz skrek vi ut sist som spik, men han hamnade dåligt på det och gick inte lika bra som gången innan Det fanns anledning till den sämre insatsen och nu rapporteras han lika fin som vid vinsten innan- måste med! Indigo Broline är svår. Vid sunda vätskor är det loppets bästa häst, men han är skör som en ros och ramlar allt som oftast ihop i loppen pga det. Är han fräsch dyker han upp på linjen! Womanizer spikade vi sist och hästen förlorade för att kusken är sämre än två dåliga. Han är utbytt nu och då ska hästen räknas trots spår 12 – så bra är han! Miljondraget är Ted Blågul som verkligen har formen på topp. Hädten hoppade bort en topplacering i hårt motstånd näst senast och var bra som tvåa sist!

Avd 2

Även här ser den stora favoriten ut att få kämpa hårt för havren och det finns anledning att gardera.

Dante Sund må ha tre raka segrar i sin nya regi, men även om segrarna har varit enkla så har motståndet varit riktigt uselt. Nu är det helt andra förutsättningar och dessutom över korta häcken vilket inte gynnar en lite nervig häst – gardering! Stormvarning utfördas för Jimi El Bombo går ner flera klasser till denna start. Hästen har mått kulltopparna på slutet och även om formen kanske inte varit på topp så har han härdats på ett sätt som gör att han ska kunna kämpa ner hästar som dessa utan problem – sju procent!!! Kriss Kross Face har ett fint läge och är dessutom snabb ut. Skulle han svara upp spetsen växer han och vinstchansen ökar markant! Miljondragen är Zugzwang som går från att vara favorit på V75 till helt bortglömd. För fyra starter sedan vann han på på en topptid och visade att han är att räkna med. Kretsen kring hästen har siktat på detta lopp och vi tycker det är ett måstestreck. Även Agobra Peter Pan måste med på lappen. Vi tyckte hästen var överskattad fram till senast då han rundade ett hyffsat gäng från liknade läge som idag. Han gick runt samtliga på tre steg och det såg lovande ut.

Avd 3

Här var vi mycket länge inne på att spika Quicksilver. Hästen är jättekapabel och ser mycket fin ut för dagen, men då vi inte kan säga att han svarar spets till 100 procent blir det gardering på stora lappen.

Quicksilver startar normalt helt med voltstart, men kan öppna mycket bra även med auto. Här ställs han dock mot Dragon Tooma som är som en oljad blixt från start om han laddas. Oavsett ska hästen ha mycket bra chans då han har en fin vinnarskalle. Värst emot är Lennartssons båda hästar, Belgrado och Jaguar Broline. Belgrado har dock varit struken pga karledsbesvär och kan behöva loppet. Normalt är han kapabel nog att vinna ett lopp som detta. Jaguaren såg ut som en ny häst barfota runt sist och då han gå lika dant nu måste han räknas tidigt. Daro Later vann lätt sist efter smygare och behöver nog den typen av lopp. Härifrån blir det lite knivigare, men han är snabb ut och kan få en bra löpning tack vare det. Dragen är Ariel Boko som ska barfota runt om för första gången och ser mycket fin ut för dagen samt Un Sacco Di Soldi som det glänser om för dagen. Hästen såg helt lysande ut sist och måste räknas trots dåligt läge!

Avd 4

Vi sällar oss till den stora skaran och spikar helt sonika Hallsta Lotus här. Sist fick han stryk av en smygkörd och det är inte mycket att säga om, men som det ser ut nu finns ingen som kan smyga med och segerchansen ska vara mycket god.

Avd 5

Lärlingsloppet för ston ser i våra ögon helt ut att så mellan tilläggshästarna – vi tar samtliga. Framspårshästarna ser veka ut hela bunten och de är inte värda att satsa pengar på.

Bästa hästen tycker vi är Bella Hammering som åter är i toppform. När hon ser ut som för dagen har hon visat sig kunna slå även hingstarna och hon ska ha toppchans. Jättedraget är Madamacristina Cof som är en avslutare av stora mått. Hon gör sällan dåliga lopp när hon går felfritt, men ger alltid god utdelning när hon vinner!

Avd 6

Vi sätter ner foten i omgångens finaste lopp och spikar. Sundsvall Open Trot har detta år samlat ett kanongäng som gör upp om stålarna. Ingen är chanslös och det blir dyrt om man ger sig in i garderingsträsket. Vi resonerar som följer:

Brioni slog Joke Face från dödens sist! Brioni som normalt inte går utan att ha rygg slog landets kanske bästa spetshäst från dödens. Detta kan inte annat än tyda på hysterisk form och nu ska hästen åter få anfalla bakifrån och det kan inte betyda annat än toppchans. Vi tar ställning och spikar Jockes fina springare som slår av övriga som kört allt för tufft från början!

Avd 7

Avslutningen ser inte helt enkel ut och vi streckar sju hästar och tycker oss ha hittat samtliga med segerchans.

Vi rankar Montana D.K främst efter hästens enastående insats sist. Hästen gav Nahar en match i långloppet och såg ut som en annan häst än den som lämnade Sydsverige i våras. Skor på nu, men det gör inte hela världen. Cayenne Käbb gjorde comeback senast i ny regi och såg finare ut än tidigare. Hästen vann efter en smörresa, men så förbättrad hästen var i travet måste han räknas på nytt – ni vet vad han kunde innan i mycket knackigare stil. Pitch Command gillade inte banan sist och hoppade till slut. Nu får han en ny chans och distansen gynnar hästen! Ingas Hurricane gillar vi skarpt och den kan bli dyr att hoppa över. Hästen gillar att anfalla bakifrån och det lyser form om honom för dagen. Helge Palema har lopp i kroppen och Winning Love gilla distanen – båda går med. Varning för Sten Li som vi följt länge och han satt fast med vinnarkrafter sist!

Lilla systemet: 480 Rader / 240 sek

1. 1,5,7,9,10
2. 1,5,7,8
3. 1
4. 5
5. 10,11,12,13,14,15
6. 3
7. 2,6,7,12

Stora systemet: 7560 Rader / 3780 sek

1. 1,5,7,9,10,12
2. 1,5,7,8,12
3. 1,3,4,8,10,12
4. 5
5. 10,11,12,13,14,15
6. 3
7. 2,3,4,6,7,9,12