Jaha vänner! Det är bara på med dumstruten efter förra veckans uttalande om att det skulle bli en favoritomgång på Kalmar. Det blev allt annat och därmed även allt annat än bra tips. Vi gillar dock lite motvind, vilket får oss att tända till extra, och jobbar alltid än hårdare för att vända. Denna veckan ska vi ta gruvlig revansch och som extra motivering bjuds det på jackpot och finfina tävlingar i Sundsvall.

Det ni ska tänka på denna vecka är att banan är nyomlagd och att banmästaren är orolig för regn. Banan blir stenhård om det blir mycket regn och då kan det blir svårt med barfotakörning. Vi har dock kollat runt och det ser ut att klara sig och att barfotakörning ska kunna genomföras trots att det vankas lite regn, men håll koll inför inlämningen!

Avd 1

Vi startar säkert, men tufft och spikar direkt. Det känns i hela kroppen att Sanity är ett klokt spikförslag. Hästen har varit grym på slutet och har fin chans att kunna svara ut övriga från start och leda från start till mål. Hästen kan gå både med och utan skor även om han blir lite snabbare från start utan.

Avd 2

Klass I-finalen är jämn värre och det är lite en eller alla över loppet. Vi singlar tufft på lilla men garderar på stora och vill vara för ett par kul rysare.

Spiken i sig är lite av en rensare själv, men är på tok för lågt streckad. Jackpot Brodde gjorde en bejublad insats sist på Valla och vann hur lätt som helt på en kanontid för klassen. Hästen kan öppna och kommer, som vi läser det, att få andra ut med Expres Step i ledningen och The Man i dödens – därifrån har hästen en kanonchans till 20 precent! De två andra ovan nämnda hästarna är klara A-hästar även de. Båda gillar förutsättningarna och ska räknas om man garderar. Skrällar finns det gott om och vi vill varna speciellt för två – Utility Bus och Berghults Leffe. Melanders häst har fått tuffa lopp på slutet och varit mycket fin. Nu får hästen anfalla bakifrån och det ska bli kul att se vad han kan när det gått fort där framme. Berghults Leffe såg mycket fin ut sist på Kalmar när han fick luckan strax innan mål. Hästen öppnar snabbt och med smygare blir han kanonfarlig – fyra procent! Caliber T.T är Fredde nöjd med och ska räknas då han härdats på slutet liksom Jacques som har bästa läget.

Avd 3

Även guldloppet ser jämnt ut för en gång skull. Trist värre är dock att Wellino Boko testats positivt för dopning och inte får vara med här…

Vi stannade till slut på sju hästar och tycker att det krävs då ingen sticker ut nämnvärt här. Vi rankar dock Yellow Eden etta efter hans sagolika avslutning sist och dessutom stoltserar med ett kanonläge. Viola Silas och Beanie M.M är spetsfavoriter och det luktar lite körning inledningsvis där Viola nog kommer att släppas till ledningen även om det kan kosta lite – båda ska med på lappen! Iceland kommer med stor sannolikhet även han köras för spets och beroende på hur angelägen Melander är kan det bli obehagligt för Viola. Vi tror dock att Melander denna gång får köra bakifrån och då blir han direkt bara en häst i mängden. Draget i loppet är Year In Review som växt in i eliten på allvar. Hästen är bäst bakifrån och får här loppet! Oracle var bra från dödens sist och måste med trots läget. Hästen är bäst med tätkänning men då det kan gå riktigt fort där framme måste han räknas. Miljondraget är Real De Rabut som sist såg rappare ut än någonsin när Bergh laddade iväg med honom från start. Det gick lite väl fort för fransmannen som slog ihop och hoppade. Vi gillade dock det vi såg i värmning och även hästens rörelser innan galoppen och det kan bli kul denna gång till fem procent!

Avd 4

Vi löser loppet med tre hästar som samtliga står med fina lägen och full form.

Muscles Spirit var som vi anade lite rostig sist efter vila och orkade inte hela vägen. Det såg lika dant ut innan Elitloppshelgen i Maj, men då var han sju resor bättre veckan efter. Vi tycker han ska räknas som klar etta här då det är spetsgaranti. Il Leone ser annars ut som en blivande topphäst både till utseende och till inställningen. Sist var hästen mycket fin från dödens med krafter kvar och hästen måste ha fin chans även här. Forrest Jump går även han med på lappen efter sin fina insats i Svanstedtdebuten sist. Hästen vann trots att han inte travade i svängarna. Nu har Åke med stor sannolikhet fixat till det söndriga som var trasigt på hästen och det brukar betyda toppchans.

Avd 5

Isbjörnarnas kamp står denna vecka enbart mellan ston och det ser mycket ojämnt ut. Vi gör så att vi tar tre fina hästar som startar på samma volt och tycker oss ha löst loppet smidigt på det sättet då de kommer att hjälpa varandra med draghjälp.

Trons Pila är stor favorit efter en fin insats sist då hon rundade till spets och vann lätt. Hon mötte då Nordblomma som fick ett mycket sämre lopp, men ändå var bra med efter segraren. Nu är vi inte säkra på att ordningen blir samma i mål! Rysaren är mycket snabba Karelli som med rätt resa är snabbare än våra båda förstastreck. Hästen har dessutom bästa kusken och måste räknas här!

Avd 6

Första dubbeln ser ut att stå mellan två finfina treåringar om man tittar på vad spelarna säger. Vi håller med, men vill lägga till en häst vi följt sedan han startade och hävdar kan bli hur bra som helst!

Brad De Veluwe är tidigt utvecklad och ser redan nu ut som en äldre häst i hela sin skrud. Hästen imponerade mycket i sitt kval, men vi vill varna lite då hästen fått mycket gratis vid sina vinster och nu kan tvingas gå utvändigt om Perfectly Enough. Det blir en riktig syn denna gång och vi vill gardera. Perfectly Enough kan mycket väl lyckas fånga upp favoriten utvändigt sig och då blir det match på riktigt. Hästen såg bländande ut sist och stallet kommer inte att lägga sig platta och släppa är senaste infon. Vår storvarning heter Orne As och trots att strecken inte talar för att det är en kanon så vill vi hävda motsatsen. Hästen trivs som bäst när det går fort hela vägen och med det fina lägen han har blir vi inte förvånade om han spurtar förbi till glatt odds!

Avd 7

Avslutningen ser småkul ut och de två bästa hästarna har fått dåliga lägen vilket bäddar för lite spekulation. Vi hamnade till slut på fem hästar och det bör räcka.

Hästen med bäst läge och är mest spelvärd är i våra ögon Royal Neo. Hästen har bra chans att svara spets och med det ska vinstchansen vara mycket god. Sist var han felbalanserad och kunde inte göra sig själv rättvisa, men nu återgår man till den gamla balansen och det betyder full laddning. El Sueco är hästen som kan snuva vårt förstastreck på spets. Därifrån är han som bäst och skulle han nå piken blir han farlig med stigande form. Gossip´s Winner hade vi singlat med bättre läge. Hästen har blommat ut barfota runt om och är på intet sätt chanslös trots sitt tråkiga läge. Med lite draghjälp räknas hästen. Big River Supreme är draget i loppet. Hästen har gjort det bra på slutet, men inte haft någon tur alls. Nu får hästen Jorma i jollen och det kan vara skillnaden denna gången. Vi avrundar systemet med M.T Big Business som slog Gossip´s Winner sist i Danmark. Hästen brukar ha ett par veckor med toppform varje år och det verkar vara dags för dessa veckor nu!

Lilla systemet: 945 rader / 472,5 Sek

1. 1
2. 6
3. 2,3,4,5,6,10,11
4. 3,4,5
5. 9,10,11
6. 2,3,4
7. 1,3,5,10,11

Stora systemet: 6615 rader / 3307,5 Sek

1. 1
2. 1,2,4,5,6,7,11
3. 2,3,4,5,6,10,11
4. 3,4,5
5. 9,10,11
6. 2,3,4
7. 1,3,5,10,11