Välkomna till veckans V75-analys. Förra veckan bjöd vi på 68-oddsaren Love You More som drag och det hoppas vi gav lite utdelningen till er som valde att följa det spelet. Denna vecka drar vi norröver igen och det är Sundsvall och Bergsåker som bjuder till trav.

Väder och vind ser ut att vara stabilt till lördagen. Kallt är det i norr och det vankas minusgrader fram till och under tävlingsdagen. Att tro att det ska gå att köra utan grepp bak är i dagsläget tufft och vi utgår från att det blir som mest barfota fram. Inget extra upploppsspår finns att tillgå som upplysning.

Avd 1

Tävlingarna inleds med en halvtaskig silveromgång som kräver några streck för att vara på den säkra sidan. Vi sticker dock ut lite på lilla och singlar Västerbo World som är en utpräglad vinterhäst i kanonform.

Västerbo World har vunnit sina två senaste lopp i utklassningsstil och har verkligen hittat tillbaka till den form han var i för ett par år sedan. Nu sitter Örjan upp dessutom och det innebär 15 meter till. Q Forty Five gillar vi och hästen såg fin ut sist när han sköt till vasst till andraplatsen. Det såg inte slutsålt ut i mål och han blir farlig med rätt resa här. Lamborghini S.T började mycket fin i sin nya regi, men har inte fått till det full ut på slutet. Han får troligtvis gå med skor på nytt och det gynnar inte hästen. Tiffany Brodda har dragit ett tråkigt spår, men lärt sig öppna bra på slutet och kan hon bara komma ner i banan ska hon räknas här. Hästen gör sällan dåliga lopp och hon växer när motståndet är lite vekare. Highlite Brizard är jämnheten själv och med bättre läge skulle han rankats högre. Han har visat sig gå bra med skor och gynnas om tempot blir högt – rysaren i loppet.

Avd 2

Stolopp över medel och ingen solklar stjärna som lyser ger för handen en kraftfull gardering. Tendensen med skrällar i dessa lopp gör att vi streckar på så mycket plånboken håller.

Dashing Tooma gillar vi skarpt, men blev lite konfysa när Erik valde bort hästen för Truly Devoted. Dashing Tooma är en fin häst med en rykande avslutning och hon var riktigt fin sist från dödens. Med draghjälp ska hon räknas mycket tidigt här. Enkel mattematik säger även att Eriks styrning är självskriven på lappen då han valt henne före vår etta. Hästen är fin men lite enkel i våra ögon. Naughty But Nice förlorade vi en stor sudd på sist då hon diskades för trängning som etta i mål. Hon visade dock sitt kunnande och är självskriven på lappen. Turbo Cherie slog vår tipsetta sist från spets och det finns anledning att tro att hästen sitter i ledningen även här. Hästen är dock ojämn och vi rankar ner henne på det. Molly Macguire var mycket fin sist och avgjorde efter en strålande långspurt sista 800 metrarna. Hon är dock lynnig och kan hoppa när som helt i loppen. Kapacitet för vinst har hon och hon ska räknas trots tillägg. Rysaren är Pixel Chic som utvecklas mer och mer för varje start. Nu står hon med lite klurigt läge, men går alltid rejält in i mål.

Avd 3

Precis som silverdivisionen saknar även gulddivisionen något som sticker ut. Det är mediokra hästar som gör upp om stora pengar och i våra ögon står det mellan tre hästar.

Marshland är självklar etta på rankingen. Hästen fick äntligen vinna sist och gjorde det bra. Han var dock illa ute i spetskörningen och höll på att bli av med ledningen av Rutger Raket som han även möter nu. Det gäller för Örjan att hålla ut Åke och gör han det ska han ha bra chans. Då vi inte är helt hundra på att Marshland håller ut Rutger Raket måste även den pållen med. Hästen har växt ini guld på slutet och har dokumenterad form för dagen. Rysaren är Bobtail som aldrig för ett dåligt lopp. Nu har hon fint smygläge och är hästen som är mest gynnad om det krävs skor på alla fyra hovarna.

Avd 4

Första spiken slår vi i här.

Kalle Palema var en av många som gick bet på Jägersros leråker för två veckor sedan. Hästen gick en speed mitt på sista långsidan för att komma ifatt ledarparet och fick mjölksyra på köpet. Vi vet att Åke är nöjd med hästen och tror på honom framöver, nu har han klart bra läge och möter inga hästar av högre dignitet och segerchansen är mycket god.

Avd 5

Vintercupens final ser jämn ut och isbjörnarna som gör upp om hela 200 000 i förstapris är inte av finaste stål. Vi streckar på och tycker oss funnit de som gör upp om segern.

Den som står bäst på det är i våra ögon Jenny R.G. Hästen står 20 meter bättre än storfavoriten Rino Dox som hon stod på start med sist. Hon var inte så långt efter i mål då och hon är klart intressant till 15 procent. Rino Dox ska går även han med på lappen så han är stark, men lite sårbar, då han är entaktad. Rote Jon har fin segerprocent och är den enda i våra ögon som har chans från start. Stamping är nog bästa hästen i loppet, men står många meter bakom. Set är alltid tufft med 60 meters tillägg och det kräver att det inte kommer för många bromsklossar i vägen. Järvsöviking har två raka galopper i raden, men är normalt inte så osäker. Hästen har inte vunnit på länge, men möter oftast väl så mycket bättre hästar än detta. Jätterysaren i loppet. Fakse får även han ett streck likaså Orrbusan och loppet är heltäckt.

Avd 6

Nästa spik känns helt bortglömd i förhandsdiskussionen, men är ändå (tyvärr) välstreckad. Det brukar inte gå hand i hand, men för oss är Notre Crown klart bästa hästen och en bra spik. Springspår funkar även om han inte är vrålsnabb ut.

Avd 7

Avslutningen innehåller en kommande kanon i from av Staro Dixiland. Hästen såg helt underbar ut sist när han pulveriserade motståndet. Han vann på en 12-tid mitt i vintern – okörd! Med alla andra spår än tolv hade vi singlat, men härifrån krävs att inget får strula.

Staro Dynamite och I´m Alone Face kommer i alla fall att se till att det kommer att gå undan från start. Kör de allt för länge mot varandra gynnar det Staro Dixiland. Båda måste dock med på lappen då de är formstarka och klart dugliga, speciellt från spets. Trotteur är en annan formstark häst som kommer att gynnas om det går fort i inledningen. Han har vanan inne vad gäller vintertävlande och måste räknas tidigt. Livi Destiny är rysaren i loppet tillsammans med Sandro Mustang. Båda är svärspeediga och fullt kapabla att slå av hästarna i loppet med rätt resa. Avslutningsvis vill vi även ha med Oktan Zet. Hästen är fin och brukar vara med och slåss om fina pengar oavsett motstånd. Hästen måste dock ha extrem smygresa och det kan han få från detta läge.

Stora systemet: 3780 Rader / 1890 Sek

1.3,4,5,7,8
2.2,5,6,9,12,13
3.6,7,9
4.3
5.6,8,10,12,13,14,15
6.6
7.2,3,7,9,10,12

Lilla systemet: 504 Rader / 252 Sek

1.5
2.2,5,6,9,12,13
3.6,7
4.3
5.6,8,10,12,13,14,15
6.6
7.2,3,7,9,10,12