Kylan håller sitt grepp om Svea rike och det ska inte bli varmare direkt på Bergsåker till helgen. 15 minusgrader och blåst väntar de vänner av trav som vågar sig till banan för att ta del av jackpotomgången på plats. Efter två favoritbetonade omgångar på slutet ser det tyvärr inte mycket annorlunda ut denna vecka. Det är många favoriter med fina lägen och det ska en hel del till om utdelningen ska bli riktigt hög.

Vi har dock hittat några roliga drag som får ligga till grund för en trevlig utbetalning så här innan jul. Vad gäller banans beskaffenhet så kommer det att krävas minst brodd bak. Eventuellt går det att köra barfota fram, men det beror på hur kallt det bli natten till lördag.

Avd 1

Här vill vi varna extra för Capello Bob som Lähdekorpi vurmat för länge, men inte visat resultat med. Efter kastrering har han startat en gång och det med vinst som resultat. Han känns allt bättre och på lilla lappen spikas han trots mossigt läge.

Motbud saknas dock inte och på stora lappen tar vi med många. Livi Destiny är en häst som trivs med förutsättningarna och har fin form. Han är snabb ut och kommer att få ett bra lopp härifrån. Trotteur är den av favoriterna som är mest missgynnad av att gå med skor. Han vann sist med dojjor på, dock utan att vara som smidigast. Han måste med på sin fina kapacitet. I´m Alone Face är en fin gynnare som räknas tidigt. Han har dock visat upp tendenser att bli het vid laddning och från spår sex måste han laddas iväg för att inte bli hängande – kan bli problem. Jätteskrällen är Sandro Mustang som har extrem form. Hästen var bra från svårt läge sist och såg bländande ut. Med lucka till slut kan det bli riktigt kul. Zakeus hade varit ett spikförslag med annat spår. Nu ser han ut att kunna bli fast invändigt då han inte kan försvara sitt innespår. Med lucka är han dock att räkna med. Quest For Life och Leo On Line båda med på lappen. Hästarna är bra i grunden men vinner inte på beställning inom V75.

Avd 2

Stor favorit här är naturligt Wilma Såfin. Hon är obesegrad för Bergharn och ska ha kanon chans vid felfri avgång.

Vi tycker dock att hästen mött lite väl enkla hästar på slutet och det står några bra på lur från tillägg. More Feeling körs oftast passivt och på chans. De gånger takttiken lyckas avslutar hon alltid vass och i ett gäng som detta biter hennes speed som bäst. Hon är med i striden. Justfixit har kanske inte toppform, men slår normalt gång som detta. Hästen är härdad i hårdare motstånd och vi betalar. Umbra Hornline gillar vi och sist var hon bra som tvåa endast slagen av Livi Destiny. Hon ska räknas om hon kommer ut från sitt stängda läge.

Avd 3

Här är det tre hästar som har vinstchans och vi fegar och gör det enklaste – betala för alla tre.

Jaded är det naturliga valet som förstahäst. Han är normalt bara bäst, men då han torskade mot
Annicka sist så måste man dra öronen åt sig. Han har toppchans vid uppåtform. Annicka, som slog Jaded sist, måst även hon räknas. Hon är snabb ut vid laddning och tar hon sig förbi Conrads Epilog från början blir hon inte lätt att slå från spets. Conrads Epilog visade sig sist behärska skor med brodd. Det var tveksamheter från början, men hästen gjorde det över förväntan och ska denna gång laddas för spets – kul till låga streck.

Avd 4

Bästa singelstrecket i omgången hittar vi här. Charlotte Stone har vunnit sex av sina åtta starter och ser ut som en blivande kanon. Hon är snabb och stark och det är bra galopp emot här!

Avd 5

Även här tar vi ställning och löser loppet med ett streck. Stamping kommer från en plattmatch senast, men den ska man inte stirra sig blind på. Hästen var felbalanserad och fick inte nått fäste. Tittar vi istället på insatsen näst senast då han bara var bäst från dödens så ligger vi nog närmare sanningen vad gäller form. Gör han om den prestationen här är han överlägsen – vi spikar!

Avd 6

Första dubbelavdelningen ser klurig ut och vi tycker oss ha flera roliga drag här som med lite flyt på vägen kan skrälla till.

Mest streckvärd tycker vi att Hot Pot är. Hästen är lite ojämn, men när han funkar är han huvudet högre än övriga. Sist var han mycket fin som fastlåst in på upploppet. Det var lite av den häst som slog svenskt rekord i somras och vi säger bara – pass upp! Cambell Ås är nästa häst med mycket bättre vinstchans än vad strecken skvallrar om. Han har mätt kulltopparna många gånger och går helt klart ner i klass här. Hästen har en vass avlutning och vi tror han dyker på målfotot. Prins Isifor gillar vi. Det är en lite kämpe som börjat hitta rätt hos finnen. Sist fick han ett allt för tufft lopp efter tidigt avancemang. Han höll helt ok ändå och känslan är att hästen vinner när som helst. Slevin Kelevra står bra inne i loppet och kan dessutom öppna bra. Skulle han komma till spets blir han svårtuggad, men vi är inte säkra på att Dextersson släpper och då blir han sårbar. Dextresson ser vi som loppets nyckelhäst. Han tar garanterat hand om spets och i sina bra dagar håller han hela vägen. Vi hoppas hästen körs i spets för att bjuda in skrällarna till slut. Cyklon Sund har börjat vakna till på allvar och måste räknas här. Hästen är stor som ett hus och har tagit lite tid på sig. Han ser ut att ha vuxit i sina stora kläder och han duger gott i ett lopp som detta.

Avd 7

Avslutningen löser vi med fyra streck. Sanity är den som står bäst till i loppet, men vi är osäkra på hur han funkar med brodd på vinterbana och garderar.

Sanity har en härlig hårdhet och dessutom är han snabb ut och trivs i spets. Han har brottas mot årgångstopparna under året och utvecklats mycket. Den som kan sätta käppar favorithjulet är Thrustworty Ås. Han tar spets om Elin Gustavsson vill och har en härlig from för dagen. Sist blev loppet för ryckigt kört för att det skulle passa, men innan har han växlat ner bra hästar på ett par steg. Rano rapporteras uppåt i form och är normalt ett vinstbud i dessa sammanhang. Hästen missgynnas dock om han inte kan gå utan framskor och det kan vara vört att passa om ni lämnar in sent. Draget i loppet är Persos Seaman. Hästen har haft mycket otur på slutet och kunde lika gärna haft ett par vinster i raden. Vi gillar hästen skarpt och han kommer att vara med på linjen.

Stora systemet: 2688 Rader / 1344 Sek

1.1,2,3,4,6,9,10,11
2.3,6,7,9
3.1,4,5
4.5
5.10
6.3,4,6,7,8,10,11
7.1,2,5,8

Lilla systemet: 336 Sek / 168 sek

1.11
2.3,6,7,9
3.1,4,5
4.5
5.10
6.3,4,6,7,8,10,11
7.1,2,5,8