Bergsåker bjuder på en hygglig v75-omgång sportsligt sett med Sundsvall Open Trot som den självklara höjdpunkten! Streckmässigt har vi några riktigt stora favoriter som för många känns som klara vinnare, men vi har hittat faktorer som talar emot och försöker välta flera av dom.

Vi väljer att denna vecka spela ett riktigt “tv-system” med spik i dom två sista avdelningarna. Först ut är Torvald Palema som står inför en mycket lämplig insats och det ser ut som spets och slut. Vår andra spik hämtar vi också från stall Svanstedt. Torbjörn Jannson lyckades med konststycket att köra bort Year One senast och när han nu får chansen igen gör han väl knappast om den fadäsen. Enligt vår kontakt i stallet håller båda hästarna toppform och vi kan avslöja att man håller Year One mycket mycket högt!

Avd 1

Här tror vi mest på Merriment som från springspår har stor möjlighet att trycka sig till spets! Lekte näst senast med derbyhästen Victor L.H. och vi tror han leder mycket länge här. Skrällbudet är Nemo Lavec som är stark och rejäl och klart bättre än raden. Kraftigt kuskförstärkt nu och passas noga.

Avd 2

Bruce Tooma är en kanonhäst som tyvärr allt för ofta körs bort av sin kusk Torbjörn Näslund. Skulle han denna gång hålla sig lugn och lyckas ge sin häst ett lopp i draget är ekipaget garanterat med på målfotot! Statistiken ljuger aldrig sägs det och därför streckar vi också de eventuella ledarhästarna Donna Sarina och Bill Balance när det nu handlar om 1640 volt.

Avd 3

Minos Vang spelas till stor favorit och visst är den här kusen riktigt bra. För oss som har följt hästen genom hela karriären känns det dock givet att gardera då vi vet att han vid minsta störning tar till galoppen. Staro Cold Carat spelades till favorit mot samma motstånd senast, är denna gång löjligt lite streckad (6%) och skulle det bli minsta överpace på loppet blir han livsfarlig till slut.

Avd 4

Här hittar vi omgångens största favorit i Hallsta Lotus och visst har han god chans att vinna. Han har fått uselt utgångsläge och vi täljer att gardera då vi tycker det tenderar att strula när man skall attackera bakifrån i paltloppen. Spetshästen Aldermarin och högkapable Stamping samt J-O Perssons övriga två hästar känns värst emot och åker med på lappen.

Avd 5

Lärlingslopp för enbart ston där favoriterna har besvärliga utgångslägen. Vi tycker det luktar skräll lång väg och väljer att ta fram den breda penseln för att streckar samtliga hästar i loppet.

Avd 6

Enklare motstånd än vanligt för Torvald Palema och detta bara vinner han. Snackas om att han var sämre senast, men klockan ljuger aldrig och han avslutade visst 1.07 sista 500 ute i spåren.

Avd 7

Som sagt Year One är en blivande stjärna och det visade han om inte annat senast, trots att han fick ge vika sista biten efter en mer än en omöjlig löpning. Spik..
Nahar är också något utöver det vanliga och det klara motbudet, men här blir han över från start för att sedan hamna allt för illa till.

Stora systemet: 4500 rader / 2250 kr

1. 1, 3, 5, 6, 7
2. 1, 6, 9
3 1, 4, 10, 11
4. 2, 4, 6, 9, 11
5. Alla
6. 3
7. 10

Lilla systemet 480 rader / 240 kr

1. 1, 3, 5, 6, 7
2. 1, 6, 9
3 1, 4, 10, 11
4. 2, 4, 6, 11
5. 1, 15
6. 3
7. 10