Vintern har verkligen lagt sin hand över Sverige och vårtravet får vänta ytterligare några veckor. Bergsåker, som denna veckan arrangerar V75, skiljer sig inte från övriga landet utan 20 minusgrader vankas till start.

Det luktar nackdel för barfotahästarna lång väg men med riktigt bra hovar kan det eventuellt gå att köra barfota fram. Vi streckar på ordenligt i några avdelningar där det finns några tveksamma favoriter, medan ett par lopp ser ut att lösas billigt. Inga vinklade vingar eller extraspår att ta hänsyn till.

Avd 1

Vi går ut med en i våra ögon mycket bra spik. Scargel ser ut att bli stor favorit, men det är helt befogat denna gång. Hästen såg mycket vass ut i sin årsdebut och man ska hålla i minnet att det är faktiskt en Harpers-vinnare vi talar om i en ganska usel silverdivision. Hästen är huvudet högre än sina motståndare även om han denna gång måste gå med skor bak (vilket han gjort med bravur många gånger innan).

Avd 2

On första avdelningen ser lätt ut så gör minsann inte den andra det. Här finns flera helt bortglömda hästar som i våra ögon har betydligt bättre vinstchanser än vad strecken ger sken av.

Vår förstahäst i loppet finner vi från ett lite tråkigt, men oddshöjande spår. Lilljeppe har fantastisk form och gynnas av distansen. Med minsta chans kommer hästen lågt flygande ute i banan och till sex procent är han mycket intressant. Proud Philip har matchats försiktigt på slutet och växt med det. Han har imponerat i lätta gäng på slutet och som han sett ut ska han kunna matcha även mostånd likt detta – tidigt streck. Västerbo Offspring har hög kapacitet, men är inte helt att lita på. Från spår fyra känns det som klar galopprisk och det drar ner chanserna. Vencedor Bar sitter på trumf från spår ett. Härifrån kan Ohlsson själv lägga upp taktiken med denna startsabba häst och vi tror han blir farlig med lucka till slut. Mill Nitro är i skrivande stund stor favorit i loppet. Vi är dock inte helt imponerande av hästen och tillger honom klart lägre vinstchans än spelarna – om en ej helt chanslös. Columbus Cafe var nedsatt sist och gjorde ingen glad. Nu rapporteras hästen fin på nytt och har kapacitet att segerstirida – kul drag till under tio procent. Storskrällarna finner vi i Nica Frontline som enligt tränare Pettersson gynnas av distansen och Coktail J Surprise som mött hårda djur på slutet.

Avd 3

Här går vi kort och anser att matchen helt står mellan Tiffany Brodda och Go On Pale. Båda bryr sig föga om underlag och väder och har samtidigt full form. Den av hästarna som får bästa loppet tror vi står som segrare.

Avd 4

Vi spikar vidare och med risk för att betraktas som tråkiga så spikar vi även här favoriten. Åsajerven har vi vid flera tillfällen sett och blivit mäkta imponerade av. Nu möter han ingenting och ska vinna detta fram och baklänges.

Avd 5

Stoloppet ser som vanligt knepigt ut och vi, vår vana trogen, garderar friskt. Vi Förutom de två storfavoriterna vill vi varna för ett par roliga drag.

Najad Lavec gjorde det bra sist även om det bra räckte till ett fjärdepris. Nu kommer hästen att få lite mer hjälp från bakspårshästarna och hon avlutar vassast av alla när det stämmer – stormvarning. Speedy Brodda ska också beläggas med stormvarning klass två. Hästen gick fantastiskt efter gunga sist och från springspår på tillägget kan hon hamna lite mysigt till och hon blir svår att stå emot. Oscarina är lustigt bortglömd här. Hästen har fin form och att hon blev avslagen av en så pass bra häst som Rano sist är inte mycket att säga om. Hästen gillar vi och streckar tidigt. Edella och Lorna Frontline är bäst efte Westholms häst på start och vi tar med båda från perfekta lägen.

Avd 6

På lilla lappen spänner vi bågen och spikar Bambi´s Comet från bästa läget. Hästen är ruggigt bra kommer han till spetsen, vilket vi tror, är han mycket svårlsagen.

På stora lappen streckar vi dock på med tanke på att vår etta är lite ojämnt startsnabb. Första motbudet, och hästen som kan snuva Cometen på spets, är City Hall. Walmanns häst är full med kapacitet, men är samtidigt lite av en porslinsfigur. Vi är osäkra på vad stenhård banan kan göra för hästens sköra ben. Mafioso gillar vi och som hsäten spurtade sist på V75 måste han ha god vinstchans i detta gäng. Hästen har dock visat sig bäst utanskor, men har tidigare visat att skor funkar och vi betalar. Prince L såg fin ut sist efter startgalopp och är bra igång – ett måstestreck vid gardering. Brio var bra sist och går med på sin toppform, M.T Devil lika så. Hästen är draget i loppet då han såg oerhört laddad ut sist som fastlåst trots tuff öppning.

Avd 7

Här tillmäter vi fem hästar hästar bättre chans än övriga och nöjer oss med dessa.

Persos Seaman är en knepig herre som vissa dagar slår de flesta medan andra dagar slår de flesta honom. Nu såg han dock väldigt bra ut sist och står med fina förutsättningar. Han blir första häst i loppet med tanke på spetsläget. King Of Lace kan bli dyr att missa här. Hästen har kommit tillbaka bättre än innan efter skada och radat upp den ena topprestationen efter den andra. Pållen står visserligen med tråkigt spår, men är i absolut toppform. Med minsta klaff kommer hästen att dyka upp på målfotot. Rano visade sist att han kan gå från tråkiga lägen och spåret nu blir med det ingen katastrof. Hästen gjorde loppet sist själv i tredjespår och måste räknas om tempot blir tufft därframme. Jätteskrällen Mi Victor måste med från sitt fina läge. Hästen är van vid vinterbanorna och samtidigt vass med smygare – kul idé. Quest For Life går med på nåder denna gång. Lill-Goop har vunnit med hästen två gånger i rad och hade han kört nu hade han varit given på kupongen. Nu sättersig lallaren Westholm själv bakom styret och det grusar segerchanserna med si sådär 50 procent.

Stora systemet: 3360 Rader / 1680 Sek

1. 8
2. 1,4,5,7,8,10,11,12
3. 2,9
4. 10
5. 1,6,7,10,13,14,15
6. 1,2,5,7,9,10
7. 1,2,4,7,11

Lilla systemet: 336 Rader / 168 Sek

1. 8
2. 1,4,5,7,8,10,11,12
3. 2,9
4. 10
5. 1,6,7,10,13,14,15
6. 1
7. 1,4,7