Förra veckans tips grusades fullständigt av fru Fortuna som rätt och slätt höjde temperaturen med sju-åtta grader någon timme innan V75 satt sin början. I och med det tog saltet i banan och barfotahästarnas tränare skrattade sig harmynta medan hela vårt tipsförslag föll som ett korthus. Sällan har vi suttit på så mycket baninformation utan att få rätt i slutänden…

Nu vankas dock gruvlig revansch och skulle det inte krävas broddar bak denna vecka så slutar vi med trav utan att blinka. 20 minus i Sundsvall i natt och inte under tio framåt dagen är senaste budet. Tjälen är och knackar på hos kineserna och barfotahästarna göre sig ej besvär denna gång!!!

Trav erbjudes annars på klassiskt vis utan extraspår och vinklade vingar – Lycka till!

Avd 1

Vi börjar med att gardera i inledningen och det luktar lite skräll här.

Spets tar Rano utan prut. Hästen har visat fin startsnabbhet innan och fin form. Vi är dock inte helt säkra på hästens moral och med mista press utvändigt kan han ledsna. Bambi´s Comet är vår vinnare. Hästen har mött betydligt tuffare djur på slutet och gjort det mycket bra. Med minsta klaff vinner han här. Speedy Brodda ska köras på chans och då motiverar hon kanske inte 25 procent på strecken, men hästen är bra så med lite flyt sitter hon där. Skrällarna är Ladies Man och Lucky Noon. Båda har visat att de inte bryr sig om varken bana eller skobeklädnad och båda ska med när tempot blir högt där framme.

Avd 2

Här skuffar vi undan storfavoriten Trotteur som är beroende av barfotakörning och samtidigt är hopplöst osäker i volt.

Columbus Cafe ståtar med två vinster i raden och det hade varit tre om luckan kommit någon meter tidigare sist. Dessutom blir han våldsamt kuskförstärkt veckan till ära. Vi singlar på lilla lappen, men på stora tar vi med tre pållar till som rensar fint i rören. Fakir Filiokus gillar vi och hästen tar inledningsvis hand om ledningen för att sedan köras invändigt. Med lucka blir han tokfarlig. Slevin Kelevra har mycket hög grundkapacitet och förra starten kom han bort efter ett allt för tufft upplägg. Nu får han smyga med och han är kraftigt bortglömd här. Hector Tilly var grym sist efter gunga och vi blir inte förvånade om han räcker till seger trots det tråkiga spåret.

Avd 3

Veckans största favorit finner vi här. Super Light har gjort det fantastiskt bra på slutet och har gjort sig förtjänt av en seger. Vi är dock inne på att det kan häxa lite för honom här och garderar.

Super Light kan gå utan skor, men det var länge sedan och vi tror inte att tränare Westholms idé och att plasta hästens hovar är gynnsamt här. Plastade hovar tror vi kan innebära taskigt fäste och det luktar torskfrossa. Inledningen är A och O om det ska lyckas för storfavoriten. Det är dock många som vill ha rygg på honom från början och det kommer att innebära körning på många händer. Risken är överhängande att det går 10 först 500 meterna och ger trötta ben även på en storfavorit under rådande förhållanden. Giant Superman går normalt med skor och har visat att han kan öppna fint. Från rygg på ledaren ska han ha god chans när ledaren försöker rycka i sista sväng. Samma gäller för DJ Seabrook som är snabb ut. Kommer han förbi Supermannen från start är det han som sitter i rygg på Super Light när luckan kommer. Jätterysaren är Clear Sign som är helt bortglömd här. Hästen är dock duktigt speedig med minsta klaff kommer hästen farande till tre procent – vi tackar!

Avd 4

Spik i arbetshästloppet. Eldfaksen ser vi som mer eller mindre stenklar. Han kan öppna och med hästens förra insats på näthinnan släpps han till pik av rädda motståndare.

Avd 5

Stoloppet löser vi med endast höga startnummer. I våra ögon skiljer det markant i kapacitet mellan volterna och vi tror att hästarna med ett och två tillägg är överlägsna hästarna från start.

Vi har länge jagat Inside Broline och det har kostat skjortan. Har hästen inte suttit fast har hon bjudits på resor värre än människosmugglarna bjuder sina resenärer på. Nu har offensive Olsson bytits ut mot lugne Jansson och det tror vi är lösnigen. Sweet Tooma är vårt miljondrag i loppet och att hästen är ostreckad ser vi som näst intill kriminellt. Wallberg häst har mött tuffa djur på slutet och klarat sig fint. Sist tappade hästen en sko med travade gick ok ändå. Springspår på tillägg bäddar för en bra position och skrällen är ett faktum. Regine Dínverne är en varannan gångare och inte lätt för spelarna att bedöma. Sist var hon fin ingen och antingen har de hittat problemet eller så blir det väl plattmatch på nytt – vi spelar dock. Global Light fick äntligen vinna sist efter många om och men. Hästen är bättre än vad raden visar och ska räknas från alla lägen.

Avd 6

Här går vi kort och tror oss hittat lösningen på två streck.

Bästa djuret är vi tämligen säkra på är B W L Champion. Hästen har lopp i kroppen och räknas från perfekt spår. Vårt drag är annars O´Brian Index. Hästen är våldsamt startsnabb och trivs bäst i spets. Hästen har dock visat att han kan gå även bakifrån i nuvarande form och sist gjorde han det riktigt bra bakom kanonen Västerbo World.

Avd 7

Här höjer sig fem hästar markant över resten och det allt annat än fem streck våra att spela lotto.

Caddie Comet hade vi spikat med framspår, men från spår 12 är han att likställa med sina motståndare. Hästen har dock tidigare visat att han kan runda hela fält och även gå med skor på hovarna. Junction var bra vid segern sist och ska räknas med bra smygläge. Med rätt ryggar kommer han att vara med på målfotot. Staro Cold Carat säger Bergh ska sitta i ledningen från början, men vi är inte lika säkra. Skulle han missa spets är han sårbar, men vi betalar för om uti fall att. Einar Celeber tror vi tar hand om piken och därifrån har han visat sig mycket svårslagen. Skor på eller ej vekar kvitta och hästen ska räknas tidigt. Västerbo World har vi alltid hållit högt och är den som gynnas mest av banans beskaffenhet. Hästen är tvärspeedig och roligaste draget i loppet.

Stora systemet: 4000 Rader / 2000 Sek

1. 1,2,4,9,10
2. 6,10,11,12
3. 1,3,4,5,9
4. 3
5. 10,12,14,15
6. 3,7
7. 1,4,7,10,12

Lilla systemet: 480 Rader / 240 Sek

1. 1,4,9,10
2. 10
3. 1,3,4,5,9
4. 3
5. 10,12,14
6. 3,7
7. 1,4,10,12