Välkomna åter till spelaspel:s V75-analys. Förra veckans tips uteblev pga sjukdom och övertid på jobbet. Nu har vi använt VAB-dagarna till att analysera veckans omgång och det ser intressant ut.

Bergsåker bjuder på Jackpot och det skulle smaka fågel med någon mille eller två så här till jul! Enligt banpersonalen kommer banan att bli fin och valfri balans ser ut att kunna erbjudas trots december i norr. Inga extra spår eller vinklade vingar denna gång.

Bergh har fin form och på hemmaplan ska han passas!

Avd 1

Med ett par strykningar har bakspåren fått bättre förutsättningar. Vi gillar Bergharns Clear Sign, men vågar inte spika pga läget.

Öppningen ser ut att kunna bli raskt då Staro Cold Carat och Infinite Broline är rykande snabba ut. Den senare vill till plankan medan Staro Cold Carat är bra nog att köra i spets. Skulle han även återfunnit lite av den form som gav honom så fina framgångar i våras så är han ett starkt vinstbud från pik. Bakifrån är Clear Sign och Sharpova de vassaste spurtarna och passar de inte för mycket på varandra så kommer båda att vara med på linjen. Rysarna är Infiniti Broline från rygg på ledaren och Speedy Gold som är i mycket fin form för dagen.

Avd 2

I våra ögon finns här vara en häst på banan. Toppstoet Quassia Lascaux är härdad i årgångsloppen och har dessutom en trevlig segerprocent vilket man ska ta på allvar när dt gäller ston. Hon kommer att behöva en lugn start, men sedan styr Jorma på och oavsett löpning ska hon ha chans att vinna sju gånger av tio.

Avd 3

Här är Global Investment storfavorit och det med all rätt Hästen gjorde processen kort med motståndarna sist efter uppehåll och det ser ut att kunna bli repris – spets och slut. Vi höjer dock ett varningens finger för en lille krigaren Super Light som vägrar inse sin ålder. Hästen fick ett fint lopp sist, men tackade för det genom att spurta ner topphästar på två steg. Hästen hade en härlig spänst upploppet ner och var inte det minsta trött vilket han har tillgodo här. Vi dubblar upp systemet och hoppas att gammal är äldst.

Avd 4

Finns inte vinnaren från spår ett till fem så blir vi mycket förvånade. De klart bästa djuren har haft tur i lottningen och vi tror mest på en tio-procentare.

Robin Ru gillar vi och hästen är tuff som få. Vi läser loppet som att hästen hamnar sämst i tredje ut och upploppet ner kommer han tuffande och är med på linjen. Never Again håller Hultman hög, men som så många gånger förr är hans treåringar ganska tunga. Hästen har dock börjat se lite spänstigare ut på slutet och ska ha bra chans på grundkapacitet. Trotteur var favorit på V7:an för två starter sedan och nu bra streckad på knappt var tredje lapp Vi tycker han är värd bättre än så och ser honom som klart streckvärd. Staro Dow Jones har imponerat stort på slutet, men samtidigt snabbt sprungit på sig mycket pengar på kort tid. Sist fick han hjälp med tempot och han kan inte öppna speciellt bra enligt stallet – sårbar favorit. Sist med på lappen går Miskos Padus. Hästen har bra form och tål mycket jobb. Dessutom ska han laddas och har viss chans på spets.

Avd 5

Nästa spik slår vi ner i isbjörnsloppet. Vildvitter står 20 meter bättre till än värsta motbudet Stamping och det räcker gott och väl. Vi taxerar hästarna helt jämngoda så ett tillägg tillgoda är lika med en straffspark!

Avd 6

Här har favoriten fått ett tråkigt läge och vi är inte sena att försöka fälla. Zyrano Boko var även sämre senast så han har lite att bevisa denna gång.

Bambi´s Comet är vårt drag i loppet. Hästen har utvecklats flera steg på slutet och även om han gått bra i spets på slutet så är han minst lika bra bakifrån. Blir det lite tempo på loppet ska han räknas trots spåret. Holms Cornelius har man tydligen hittat rätt med i träningen och då hästen lovat mycket innan ska det bli extra intressant nu. Skygglappar på och kul idé. Power Night Star är snabb ut och ska ha hyfsad chans från spets även om han inte är känd som någon hjälte. Global Knox besitter en ruggig spurt och kommer hon bara ner i banan ska övriga darra upploppet ner. Rysaren är Kismet F.H. Hästen är inte så snabb ut, men håller alltid sin fart till slut. Han är klart bättre än vad spelarna taxerar honom. Vi streckar utan prut.

Avd 7

Avslutningen såg direkt ut att vara vigd åt bamse Gema som varit mycket fin på slutet. Vid närmare eftertanke riskerar han dödens och då är han sårbar.

Det vakas rejäl körning mellan Latitud och Vinnalt Herkule vilka båda vill köra i spets. Detta bäddar för True Q som kommer att kunna lifta med in till upploppet och då är han mycket vass. Lucky Gold vill vi även han varna för. Hästen börjar äntligen visa det som Bergh hela tiden skrutit med och sist såg han bättre ut än på mycket länge. Vid överpace ska han passas tidigt. Lea kan även hon bli farlig om det får för fort där framme. Hästen kommer från ett riktigt fromstall och vintertid passar hästen mycket bra.

Stora systemet: 1200 Rader / 600 Sek

1. 1,5,9,10,12
2. 10
3. 4,11
4. 1,2,3,4,5
5. 10
6. 1,3,6,7,10,12
7. 2,5,7,10

Lilla systemet: 600 rader / 300 Sek

1. 1,5,9,10,12
2. 10