Kalmar gav inte den utdelning som vi hoppats på och vi får ta nya tag denna vecka. Bergsåker bjuder upp till dans och vi har en vettig lösning på turerna. Fin bana utlovas och tävlingarna ser jämna och bra ut.

Vi har tre riktigt bra spikar och hänger upp det på Sveriges nästa stjärna – Maharadja, Hoof Beats och Svanstedts Arras T.B.C. Häng med…

Avd 1

Vi trodde hårt på Elton Silvio sist han mötte Hoof Beats. Loppet blev precis som vi förutspått och i sista sväng kändes det som att Elton bara skulle lunka förbi – så blev det inte. Hoof Beats bara klev ifrån, trots en blytung resa, och vara bara bäst så även denna gång. Hästen är nerstruken ett spår och det gör det hela än bättre. Hästen är bara bäst här.

För er som nu vill försöka fälla favoriten får nog ställa er förfrågan till Big Star som ser bättre och bättre ut. Spåret kan dock ställa till det, men chansen finns.

Rank: A 7. B 11,5,3,2. C 8,6,4,9,10

Avd 2

Bonus Käll är rättmätig favorit, men det känns inte helt tryckt tryggt trots att hästen imponerat storligen på oss spelare. Stig H har stora förhoppningar på sin springare framöver, men här kan spåret bli en fälla.

Euro Zon och Longlegs är båda snabba ut och kan snuva favoriten på piken. Båda hästarna är bra från spets och kan mycket väl rinna undan därifrån. Blir det lite körning bäddar det för bakspårsdjuren. Flera av dem har bra form och är vassa tillslut. Good Vibration E vill vi särskilt varna för. Han blir vassare och vassare i Svanens regi och vinner när som helt, men glöm inte heller Duplex (blev påkörd sist) och Vulcan Sund som gick ruggigt barfota förra veckan. Vi streckar även Device som är kvick ut och Blue Zorro som ibland gör fantomiska lopp.

Rank: A 1,9,3,11,7. B 12,2,5. C 10,8,4

Avd 3

Loppet blev lite lättare att bena ut nu när Ludde strukit sin springare. Som vi ser det så är det Conny Nobell till spets, om än om han får överta eller tar den direkt, och Triton Sund i dödens.

Och som vi ser det så är det bara två som är kapabla att spurta ner dessa. Vi tänker främst på Marquis Du Pommeau och Finders Keepers. Men det känns spontant som om Conny och en barfotaspringande Triton är klart bäst.

Rank: A 2,4. B 9,10,6,5,7. C 11,8,3,12

Avd 4

I nästa lopp hittar vi omgångens största favorit i Iceland. Hästen imponerade för två starter sedan, men möter här värre djur. Vi tror han är en favorit i fara och streckar på så mycket det bara går.

Vi sticker ut näsan och varnar mest för Filiocus C.D. Hästen kördes passivt sist och körande Takter jagade inte hästen och han såg mycket fin ut. Fem procent är klart positivt för oss. Vidare så kommer Vekas Ingo att köras i spets. Han var inte hundra sist och är mycket bättre än så. Master Of Speed var även han under pari sist, men var kanonfin i två starter innan det. Trainee E kunde inte rå på Ottens Vigo sist, men hästen var bra och båda dessa betalar vi för. Rysare även Nimbus Nick som satt fast med vinnarkrafter förra gången och Fearless Kemp som ska gå barfota runt om.

Rank: A 12,10,5,1. B 4,3,11,7. C 8,9,2.

Avd 5

Nästa klaring trodde vi inte skulle vara favorit när vi såg listorna i söndagskväll, men det är bara att bita i det sura äpplet och spela med. Arras T.B.C hoppade med visten klar i sista sväng, men spurtade trots det in på en fjärdeplats inte långt efter vinnare. Vi lovade oss själva att spika oavsett motstånd och nu blev förutsättningarna bättre än vi hoppats.
Värst emot är Domino Eson som suttit fast med vinnarkrafter två gånger i rad. Hästen kommer som det ser ut att köras lite på chans igen och han får hoppas på turen.

Rank: A 2. B 1,5,4,7,8. C 10,3,9,11,6,12

Avd 6

Nästa spik följer direkt på den förra. Maharadja ser i våra ögon ut som nästa världsstjärna. Vi har följt hästen ända sedan Hultman berättade att han hade stora förhoppningar på honom och det är ett tag sedan. Nu blir det dödens på Micro Mesh, men det bekommer inte detta monster som i våra ögon är pengarna på banken.

Avd 7

Vi avslutar med ännu ett garderingslopp. Ett par hästar höjer sig över mängden, men det ser ut att kunna gå rejält. Vi målar på och hoppas på en skräll.

Förstahästen är Conrads Online som vi varnade för förra veckan. Vi varnade även för Olle Goops avtagande förmåga att köra häst och det visade sig fälla hästen. Nu är det Björn upp och det känns betydligt tryggare. Hästen är mycket snabb ut och skulle kunna snuva värsta hotet, Fortune Access, på ledningen. Vi ser som sagt körning när vi läser loppet och då kvittar det om man står med tolftespår. Beanie M.M har formen på topp och skulle hästen stått med framspår hade han varit ett spikförlag efter förra starten. Jodas Julia har visat att hon duger även mot hingstar och hon går med liksom, Turnaround som hoppade sist, Alvena Liston som skrällde när vi varnade för honom sist, Cadeau K som var nedsatt av resan förra gången, Lindy Later som är lättplacerad och får Uhrberg i jollen, Etearnal som har en hysterisk form samt Francoso som varit klart uppåt på slutet.

Rank: A 6,3,12. B 8,10,4,7,11,9,5. C 2,1

Stora systemet: 2880 Rader / 1440 Sek

1. 7.
2. 1,2,3,5,7,9,11,12
3. 2,4,9,10
4. 1,2,3,4,5,7,10,11,12
5. 2
6. 4
7. 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

Lilla Systemet: 384 Rader / 166 Rader

1. 7
2. 1,2,3,5,7,9,11,12
3. 2,4
4. 1,3,4,5,7,10,11,12
5. 2
6. 4
7. 3,6,12
Lycka till!