Välkomna tillbaka vänner. Efter några tråkiga omgångar tycks nu skönjas en lite mer spelvänlig omgång. Här finns ett par stora favoriter som det finns frågetecken runt och det är allt som behövs för att vi ska gardera. Vi bjuder även på en spik som i våra ögon skulle vara favorit, men som det underbara spelkollektivet valt att hålla nere på under 15 procent. Nog för att hästen säkert kommer att spelas till 25 procent på lördag förmiddag, men ack så gott att lösa ett klart garderingslopp med ett djur.

Banorna i norr är inte att leka med så här års, det har vi behandlat tidigare. Vi har dock varit i kontakt med banpersonalen på Bergåker och de är optimistiska vad gäller möjligheten att kör barfota (åtminstone fram).

Häng med!

Avd 1

Ett riktigt getingbo där flera av segerkandidaterna inte är några riktiga segerstaplare direkt. Vi känner dock att vi behöver gardera friskt för att inte kliva av tåget för att vi är dumsnåla. När loppen ser ut som de får man betala vad det kostar ibland.

Till vår glädje så är vår förstahäst minst streckad av de som har segerchans. Västerbo World börjar visa upp den vinterform han gjorde i fjol och han har varit klart uppåt på slutet. Hästen besitter en ruggig avslutning och han står här med ett fint smygläge. French Rolls är lika klar två i vår rank. Den fina norskan har mött hästar som Tinita Love på slutet och det är en häst som varit två bakom Brioni och hon har goda möjligheter här. Hugg Lloyd har spetsläge och därifrån säljer han sig dyrt. Han är dock näst intill lika chanslös om det krävs skor och brodd så invänta vädret på lördag innan ni tar med den känslige herren. Top Disguise spurtade ettrigt bakom vårt drag Power Rocket sist. Han har dock stått med feber och är lite osäker. Bra läge och med bibehållen form har han chans. Speedy Gold är nog hästen i fältet som är mest distansgynnad och kommer från en fin insats. Han är dock inte så snabb ut och från spår två kan han hamna långt ner i fältet. Helt borta är han dock inte.

Rank: A 9,8. B 6,1,2,5,4,3. C 11,10,12.

Avd 2

Även lopp två ser ut att stå mellan flera kandidater. Vi tror att loppets första varv kommer att öppnas i överljudsfart och det kan bädda för någon smygkörd.

1,3,4,5,6,och 8 kommer alla att försöka utmana om spetsen och här har bland annat Trubadurs tränare, Lars Friberg, sagt att hans häst ska till spets och det kan kosta en bra slant för alla som bjuder upp. Don Cascade blir vårt förstadrag från ett perfekt läge. Hästen gick fortast av alla sist och han är inte så påpassad som vi trott från början – toppform. Korok rankade vi två även förra gången – då till fem procent. Hästen var mycket riktigt även först i mål, men domarna valde att diska hästen för trängning. Vi tycket hästen såg mycket laddad ut och nu får han Öjje i jollen, dvs. en förbättring med 700 procent. Trubadur är annars en favorithäst för oss på Spelaspel. Han har betalt många trevliga utekvällar för vår del och han kan mycket väl bara susa till piken och vinna med 30 meter. Men som vi funderat ovan så kommer det nog att kosta om Pahlefors tokbombar från start. Vilar han istället på hanen så har han minst lika bra segerchans. Totalt bortglömd är även en häst som Stig H själv säger är en blivande kanon – Manstone´s Rose. Hästen har dock visat sig lite orutinerad vissa gånger när han galopperat, men han har kapacitet så att det blir över för att segerstrida här. Airborn Tooma fick det kört långt ner i halsen sist, men såg bättre ut än på länge. Han öppnade bra och höll farten fint – god chans. Lanikai är en annan strulputte som vinner de flesta gånger han får för sig att gå felfritt. Bakspår passar denna hetsiga herre och han är streckad på blott fem procent. Lill Arvid och Staro Cold Carat är även de segerkandidater båda från stall Bergh. Med bättre läge hade vi rankat Staro Cold Carat bland de två främsta, men nu luktar det tredjespår i 700 meter och det vet vi inte om han är byxad till. Lill Arvid är bra med orutinerad och han måste räknas på bra spår och fin segerprocent.

Rank: A 1,10,6,5,3. B 9,8,4 C 11,12,2,7

Avd 3

Vi börjar gulddivisionen med att plocka bort loppets två mest streckade hästar. Go On Pale som har varit lika bra som Carolina Klüft på slutet och Barfine Player som normalt inte räcker till vinst mot dessa djur.

Robis Ingo står däremot med två ben i mål från perfekt läge. Hans årstid är nu och från spets ska de övriga vara riktigt bra för att klå honom. Vi vill dock ha med Flying Herkules som har sett riktigt fin ut på slutet. Nu får han anfalla bakifrån och får hästen rygg på Go On Pale runt sista sväng så blir han superintressant. Kocabar gick hysteriskt bra från samma läge förra veckan och han blir bättre och bättre. Vi betalar även för ett i mångas ögon kanske onödigt streck. Men vi har så många gånger stått med byxorna nere när Nurmos presenterat ett nyförvärv i toppskick och nu startar han den fine snabblopparen Crown Kemp för första gången – vi vill inte stå utanför…

Rank: A 1,11. B 12,10,8,9,4,2,3. C 7,6,5

Avd 4

Stamping är här omgångens största lampa, men det finns orosmoln på den utmålade säkra vinnarstigen.

Hästen är mycket orutinerad vad gäller startmetoden och har bara testat bilen en gång på 46 starter och då accelererade han lika fort som en pormask. Här kan hästen tvingas harva utvändigt om Myllarfax som är vår utmanare. Myllarfax som sist stod 20 meter bakom favoriten är snabb ut och kommer att sitta i spets efter 500 körda. Två hästar känns klokt.

Rank: A 8,2. B 10,7,5,12,4,11. C 9,3,1,6

Avd 5

Här kommer spiken som skiljer agnarna från vetet. Hankypanky Dancing var namnet och hästen såg helt okörd ut som klar vinnare i sin debut för Nurmos. Hon var tidigare hos Stig H och gjorde där några ruggiga insatser. Sedanfick hon förra året spolierat av skador och är nu tillbaka för att tälja guld med smörkniv. Kanonspik!

Rank: A 13. B 3,12,10,9,14,15. C 7,6,1,4,2,5,8,11

Avd 6

Dud Kemp ser ut som en bergvinnare vid första anblicken, men det finns frågetecken om man tänker efter.

Dude Kemp har överlägsen kapacitet om vi ska hårdra det, men han var inte till sin rätt förra gången och hoppade omotiverat två gånger. Han har även vikt ner sig väl enkelt från spets vid ett par tillfällen och vi håller honom som mycket bättre bakifrån. Vi garderar och tar med Klöver Kung som nog gjorde sitt bästa lopp någonsin bakifrån sist. Hästen rundade ett gott gäng på två steg och rann undan med halva upploppet. Gör han om det loppet här går ingen säker. Elviria är även hon en häst av rätt kaliber. Hon avslutar alltid vasst och efter att hon nu suttit fast ett par gånger känns det som att hon kommer att köras mer offensivt denna gång. Sist med på lappen går Winess To History. Hästen har vi tjatat om länge, men inte fått betalt. Nu har han på nytt fint läge och med rätt ryggar kan han avgöra till fina sex procent.

Rank: A 1,10. B 6,4,11,3,2,12. C 8,5,9,7

Avd 7

Avslutningen ser ut att stå mellan två djur i våra ögon. Vi tar med hästen som sitter i spets efter 500 meter och den med bäst spurt och känner oss med det ganska tryga.

Lattitud fick utstå onödig massage sist i spets och orkade inte hela vägen. Denna gång ser det ut som han får köra ostört i spets och då blir han en tuff nöt att knäcka. Hästen går bara med skor och hakar om så behövs. Väst emot är Martin L.Sisu. Hästen fick ge sig i spurten sist, men gjorde ändå ett gediget lopp. Han har absolut toppform och kommer längst ut i banan på upploppet. Frågan är om han når hästen i spets?

Rank: A 7,9. B 4,3,2,5,10. C 6,11,1,12

Stora Systemet: 2560 Rader / 1280 Sek

1. 1,2,6,8,9
2. 1,3,4,5,6,8,9,10
3. 1,10,11,12
4. 2,8
5. 13
6. 1,4,6,10
7. 7,9

Lilla Systemet: 256 Rader / 128 Sek.

1. 9
2. 1,3,4,5,6,8,9,10
3. 1,10,11,12
4. 2,8
5. 13
6. 1,4,6,10
7. 7