Så var det dags för en Jackpot igen på V75 och 50 miljoner väntar en eventuellt ensam vinnare. Omgången kan mycket väl göra några få vinnare mycket rika då den inte är helt enkel.

Det blir heller inte enklare av att Axevallas bana riskerar att frysa natten till lördag och det kan ställa till det för banpersonalen och sedermera ekipagen på banan. Vi gör dock kalkylen att det ska gå att köra med valfri balans då det ska bli soligt under tävlingsdagen och då det varit varmt i veckan ska banan inte hinna bli allt för hård.

Avd 1

Vi inleder omgången med ett spikförslag som vi lämnar ensam på lilla lappen. På stora garderar vi då en viss herr Kolgjini är med från innern med en startsnabb häst och som vanligt kan man förvänta sig en annorlunda styrning.

Spikförslaget är dock Montgomery Hill. En häst som alltid visat stor talang men som blommat ut ordentligt hos Flemming Jensen. Hästen är beroende av at gå barfota och gör normalt sina bästa lopp över längre distanser, men från perfekt läge måste han räknas med fin chans även om Ludde kör i spets. Motbuden till stora lappen saknas dock inte. Vi gillar det vi sett av Capello Bob utan skor. Hästen är mycket snabb gynnare som fått tuffa lopp på slutet, men gjort det bra. Hittar han ryggar denna gång kommer han att bjuda på en härlig avslutning. Legacy Kronos har matchats mot detta loppet ett lopp och tränar starkt hemma på gården hos Åke. Vi vill höja ett varningen finger för denna pålle här. Miljondragen i loppet, som definitivt inte är borta, är I Saw You och Wiss Pen. Den sistnämnde är i mycket fin from medan I Saw You brukar vara fin efter vila och ska räknas.

Avd 2

Här finner vi en stor favorit i Ludds Hurricane Blue. Hästen imponerade i debuten för Ludde, men var betydligt sämre gången efter och återkommer nu efter vila. Voltstart är ingen fördel och då han visat osäkerhet tidigare vill vi garderar med ett par fina motbud.

Varning utfördas för Mr Fitch som är en tuffing i liter format. Hästen är som så många Tap In-avkommor riktiga kämpar och har ett hjärta av guld. Skulle han svara upp spets kommer han att sälja sig mycket dyrt! Gigant Sånna visade fin form sist på Valla då han vann överlägset efter fin resa. Hästen är mycket speedig och kommer att vara med på linjen här. Hyacint har inte imponerat tidigare, men gör här debut för Åke och det brukar betyda en pånyttfödelse. Hästen tränar starkt och ska troligtvis gå barfota runt om nu – stormvarning! Pampas S.I.R är en fin avslutare som står med lite byngligt läge här. Hästen är dock bra nog om han hittar rätt ryggar under slutvarvet.

Avd 3

Stoloppet är av ganska hög klass då det inte är frågan om någon stoelit. Loppet är jämnt och vi tycker att det är svårt att bena ut då flera hästar är kommer från tveksamma insatser på slutet.

S.H.T´s Playmate får första rösten från oss. Hästen var ute mot mycket tuffare hästar sist och gjorde det helt ok som fyra. Två lopp i kroppen och Jorma upp ska innebära ett ytterligare lyft. Jacky Glide är en segstark märr som köpts av Erik Adielsson själv och han köper inga dussinhästar. Det finns mer utveckling i denna sexåring och vi väntar bara på att det ska smälla till ordentligt. Operett Ribb är en härlig häst som normalt skulle ha kanonchans i ett lopp som detta. Nu kommer hon dock från en riktig plattmatch sist och har även sämsta spåret så hon får vackert stå tillbaka denna gång. Turbo Cherie är en häst som alltid gör bra lopp och har dessutom börjat vinna mer lopp på slutet. Hon ska ha en fin chans om hon skulle nå spets här. Emma Nips är spetsbudet i loppet och hästen har visat sig gå mycket bra från just spets. Näst senast vann hon bekvämt från den positionen och ska räknas tidigt i loppet. Skrällarna är O.U Glide, Estacia och Bikini Pointer.

Avd 4

Om förra avdelningen var svår så är det bra förnamnet på avdelning 4. Sto av låg klass som körs av lärlingar är nästan som att spela på lotto och för den som har råd är en helgardering inte helt bortkastad.

Tofu gillar vi och även om hästen misslyckats i sina två sista starter så tar vi inte så hårt på det då hon går klart bäst utan skor runt om. Så ska hon gå nu och har dessutom en duktig kust – bra chans! Miss My Honey vill vi varna kraftigt för. Hästen är en riktig tuffing och har dessutom lopp i kroppen efter vila. Hästen kan öppna snabbt och kommer hon bara ner i banan kommer hon att betala mycket bra här! Natural Grace är en seg rackare som gick mycket fint efter galopp sist. Går det undan där framme måste hästen räknas tidigt trots läget. Det samma gäller Password som dessutom kan göra mycket jobb själv. Blir det lugnt tempo kommer hon tidigt och då kommer hon att sätta upp tempot. Caramia Night har äntligen börjat visa lite form för Bergharen. Hästen är bättre än hon visat på slutet och ska dessutom gå barfota runt om här vilket kan vara nyckeln till en riktig smällkaramell. Evita Brodda är jämn och säker, men vinner inte ihjäl sig. Vi tycker hon går ner lite i klass och ska räknas på sin jämnhet. Braås Palema är hårt spelad, men i våra ögon ingen stjärna. Hon ska dock räknas i sval omgivning och hon går med på lappen. Vi tar även med Lindsey Trot som inte vunnit på ett tag men tidigare visat fin inställning. Hästens styrka kan komma väl till pass på Axevallas långa upplopp.

Avd 5

Första spiken på stora lappen slår vi ner här. Fantoccini är en finfin springare om nu ska lättas i balansen. Hästen är mycket snabb ut och har gjort sina bästa lopp i ledningen. Bra chans.

Avd 6

Här kommer nästa spikförslag och denna tror vi bara vinner. Vermo fick ett mycket tufft lopp senast och föll med flaggan i topp. Flemming pressade inte hästen och han såg mycket fin ut. Hästen var tunt jobbad inför det och ska vara mycket förbättrad nu. Motståndet är sämre och vi tycker hästen har en kanonchans här!

Avd 7

Avslutningen löser många med spik på Stig-Erik och Admiral Newport. Hästen är mycket fin och har visat gå både i spets och bakifrån. Sist han startade i volt galopperade han dock hejdlöst och vi är inte säkra på att hästen reder ut det nu heller.

Juggle Face är det naturliga motståndet. Hästen trivs ypperligt över lång distans och är normalt den klart tuffaste pållen i gänget. Goofy Bermon är även han ett måstestreck. Hästen spurtade grymt sist och flög fram över upploppet. Skulle han komma bra på det får övriga se upp! En häst som vi tar med på det fina spelvärdet är Nibus Hackstable. Hästen står med kanonläge och varit mycket fin på slutet – sex procent är mycket lockande!

Lilla systemet: 600 rader / 300 sek

1. 2
2. 1,3,5,8,11
3. 1,2,3,6,7,10,11,12
4. 1,3,4,7,11,12
5. 6
6. 4
7. 3,9,14

Stora systemet: 5600 Rader / 2800 Sek

1. 2,5,7,9,11
2. 1,3,5,8,11
3. 1,2,3,6,7,10,11,12
4. 1,3,4,6,7,11,12
5. 6
6. 4
7. 1,3,9,14