Välkomna åter och denna gång till tipsen från skrällbanan Axevalla. Veckans V75-omgång ser mycket intressant ut och med två kanonspikar tror vi oss hittat nyckeln till de stora pengarna.

Väder och vind börjar likna det som kan förväntas när man kollar almanackan. Banan kommer med stor sannolikhet att hålla bra trots lite regn, men vind och kyla gör att det blir ganska tuffa förhållande ändå. Barfota runt om ska gå enligt banmästaren.

Avd 1

Här spikar vi på nytt Head Line. Om än bara på lilla lappen så ska han ha en mycket bra chans över mer passande distans än sist vi lämnade honom ensam på systemet.

Motbud saknas inte och på stora lappen streckar vi några bra djur som gör upp om segern. Det naturliga motbudet är Sacha Du Varlet som är snabb ut och har visat sig i god form. Hästen är snabb ut och kommer att få en fin resa här. Ego Sånna är ett kul drag och hästen är bortglömd värre. Hellstedt har fin form på stallet och hästen älskar distansen – under tio procent! Ritano Freight har verkligen hittat en fin formtopp för dagen och gått kanon på slutet. Distansen är ett plus och hästen måste räknas tidigt utan galopp. Twigs Tarzan gynnas av det långa upploppet och har fin form.

Avd 2

Stoloppet är i våra ögon mycket öppet trots att dagens största favorit går ut. Global Midnight må vara obesegrad, men efter vila mot bra hästar kan man inte lämna henne ensam på lappen. Vi streckar på och har flera mycket roliga motbud.

S.T.H ´s Playmate har formen absolut på topp. Hästen har slagit flera kanoner på slutet och kommer att försöka ta ryggen på favoriten under slutvarvet – stormvarning!
Mermaids´s Legacy står mycket fint till i loppet och kommer från ett riktigt formstall. Hästen är bäst med smygare och kommer att kunna få det från perfekt läge. Fragola är en hopplös häst för oss spelare. Hästen varvar kanonprestationer med riktiga bottennapp. Skulle hon nå spets här kommer Kern inte att släppa och då får övriga vara bra om hästen är på humör. Arby´s Amalia är en snackhäst som efter massor av vinster nu tagit stryk i två raka. Hästen har dock varit bra i sina nederlag och ska räknas även här. Idabel Celeber är vårt miljondrag i loppet. Hästen är mycket fin och kommer att bli bra framöver. Skulle det klaffa från spår åtta kommer hästen att dyka upp där framme till mycket fördelaktigt odds! O.U Glide och Calypso Sund är två vassa avslutare och båda ska räknas över det långa upploppet.

Avd 3

Här tar vi ställning och spikar den häst som vi tror kommer att vara en allvarlig segerkandidat i nästa års Elitlopp – Amaru Boko. Hästen är en kanon och Nurmos har en klar tanke med sin något försiktiga matchning fram till nu. Skulle Amaru Boko missa spets, vilket är troligt om Lennartsson vill köra i spets med Year In Review, kommer han ha god chans ändå då hästen är riktigt tuff.

Avd 4

Här ser det ut att vara mycket positioner som avgör. Ingen häst känns bättre än övriga och det är skrällvarning är även här.

Elmer Gold är en springare vi gillar. Hästen kan dock inte svara sitt innerspår, men med lucka kommer han att avsluta mycket snabbt! Allaballakaitoz verkar vara lite på gång även om han inte imponerat som många andra av Svanens hästar. Han kan öppna bra och får han fuska lite i spets är chansen god. Rayson Lascaux är loppets luring. Hästen är jämn och travsäker vilket kan vara helt avgörande i dessa jämna lopp. Spot On Flight har vaknat till barfota på slutet och står nu med bra läge – räknas! Bazire Brodde kommer mer och mer och sist var han riktigt fin. Med minsta klaff kommer hästen att sätta nosen först. Skrällarna är Didrik Puperba och High Leg. Båda är bättre än vad strecken visar och varning utfärdas.

Avd 5

Nästa trassel att försöka lösa är lärlingslopp kryddat med bra ston…

Här skulle vi vilja strecka alla då förutsättningarna är minst sagt slumpmässiga. Vi har dock kommit fram till att sju hästar höjer sig något över resten och ranking enligt följande:

Jolene Af Solnäs fick stryk av en riktigt bra häst sist och var klart bäst bakom. Hästen kommer mer och mer och hon ser ut att kunna utvecklas än mer framöver – bra chans. Maximillan är även hon lite intressant då hon kan avsluta mycket snabbt. Frågan är var hon hamnar från start. Berverly Boko är jämn och säker och hon ska ha bra chans. Noblige Degato och Athea Rich får båda gå med från startvolten medan Simb Laurel och Lady Lee är självklara från tillägg.

Avd 6

Här spikar vi en häst som genomgått en enorm utveckling för sin nya tränare. Natural Wonder har alltid varit jämn, men inte på något sätt glänst. Sedan han kom till Lennartsson har han dock tagit ett stort kliv framåt och imponerat storligen. Sist vann han trots 1200 meter i tredjespår och ska är ha en kanonchans.

Avd 7

Avslutningen löser många med spik på Gossips Winner, men han är klart sårbar då han kommer att få gå i dödens på spetsälskande Isak C.D.

Svanen kommer, som vanligt, att surna till då han inte får spets och tempot kommer att bli mycket högt. Vi tar därför med tre hästar till som rensar finfint. Caddie Comet såg bländande ut som fastlåst sist och bara måste med. I Saw You har utvecklat sin förmåga att gå bakifrån och gjort det strålande på slutet, medan miljondraget är Wood Laday är åtgärdar efter senaste insatsen!

Stora systemet: 8820 rader / 4410 Sek

1. 3,4,7,10,12
2. 1,4,6,7,8,11,12,13,15
3. 2
4. 1,2,3,4,5,9,10
5. 1,3,4,5,8,12,14
6. 4
7. 3,5,9,10

Lilla systemet: 1008 rader / 504 sek

1. 4
2. 1,4,6,7,8,11,12,13,15
3. 2
4. 1,2,3,4,5,9,10
5. 1,3,4,14
6. 4
7. 3,5,9,10