Skaraslätten denna vecka och trav i dagarna tre. Helgen avslutas med Stochampionatet på söndagen, men innan det vankas som vanligt V75 på lördagen.

Det har snackats om regn likt syndafloden under hela veckan, men i skrivande stund har vädergudarna ändrat inställning och det ser ut att hålla sig ganska tort rent av. Vi bygger våra tips på att det går att köra med valfri balans. Axevallas bana har långt upplopp och det är att tänka på då det gynnar bakspåren något mer, men inte att förglömma även de invändiga hästarna då det tenderar att bli luckor in på upploppet.

Avd 1

Med risk för att vara lite tråkiga så spikar vi Viola Silas i inledningen. Hästen har tagit klivet in i eliten på slutet och steget mellan henne och övriga ston har blivit än större. Stallet låter hälsa att de blir förvånade om hon förlorar även om hon inte är toppad inför detta på något sätt.

Avd 2

Klass I-loppet blev direkt en öppen historia när bästa hästen lottades till sämsta läget. Vi streckar på.

Opal Hall är klart bästa hästen och hade han haft framspår hade vi spikat utan prut. Nu blir det många att runda och då formen är ett litet frågetecken efter sjukdom drar även det ner chansen en aning. Bästa chansen ser vi att Ypperlige Liss har. Hästen har utvecklats fint på slutet och gör bra lopp hela tiden. Hästen står även bra till och skulle med lite flyt kunna hålla upp spets och då är det hästen att slå. Beatles är även det en häst som gjort det bra på slutet. Han räckte inte sist i hårt gäng men var med dem in på linjen och måste räknas här i enklare omgivning. Dragen är Harry Haythrow och Aloe Vera. Ingen dem är kända för att kunna göra mycketjobb själva, men med rätt resa är de vassa avslutare och betalar bra här.

Avd 3

Guld är svårlöst värre och ingen är direkt chanslös i våra ögon. Vi gör det enkelt för oss och tar alla på stora lappen, medan vi är lite mer konservativa på lilla och tar fyra djur.

Noras Bean gick som en oljad blixt upploppet ner senast. Hästen har körts snällt länge och det känns som att hästen kommer mer och mer. Spåret är inte helt fel och hästen står verkligen på tur. Wellino Boko återkommer efter en ofrivillig paus och rapporteras oförändrat fin. Han har dock inte visat samma gnista i år och har mer att bevisa för att vara en spik som många tidningar vill ha det till. Laughing Stock kommer med full form och går ut över passande distans. Han kan inte öppna så vasst, men med lucka blir han farlig i detta gäng! Monster Drive är spetsbudet inledningsvis och kommer att få en mycket fin resa invändigt. Hästen är tvärspeedig och med lucka är han mycket gynnad av det långa upploppet. Miljondraget är Lord Capar som sist gjorde ett fantomlopp. Hästen tvingades till en 10-öppning första varvet och höll trots det storstilat. Med ett lättare löp här ska han räknas till ett tacknämligt odds.

Avd 4

Vi fortsätter att strecka på ordentligt även i Klass II. Loppet är öppet då, den normalt överlägsne, King Bonnson inte är helt stabil.

För det modige kan King Bonnson dock vara ett spikförslag. Hästen är kapacitetmässigt överlägsen övriga här, men sist var han inte fräsch och reser dessutom inte alltid så bra. Skulle allt vara perfekt med hästen nu så vinner han nog detta. Mark Won gillar vi skarpt och hästen har gjort det finfint på slutet trots dåliga utgånglägen. Hamnar han inte för långt bak efter startrusningen måste han ha bra chans. Maginifique Loss tappade formen efter en fin vår, men verkar vara på gång ingen. Hästen är oöm för positioner och bra nog att vinna även från dödens. Hot Deposit diskades som vinnare efter att ha trängt sig loss från invändigt läge. Hästen visade dock upp fina fartresurser och med liknade resa ska han räknas. Stepping Starlight står bra på det och kan öppna ok. Troligtvis krävs det dock att han körs till spets efter några hundra meter och skulle han lyckas med det ökar chanserna. Han är i alla fall i fin form enligt stallet. Dragen i loppet är Ofelia Zet och Miss My Money. Båda är goda löphästar, men det krävs klaff för att räcka här.

Avd 5

Obesegrade Global Midnight är stor favorit i loppet och det med all rätt. Hästen har visat resurser som ingen annan i loppet och det bör vara en bra chans här. Spik på lilla, men en lite brasklapp finns det och vi garderar på stora.

Vi vet att hästen haft problem med ett knä och inte är helt enkel att hålla fräsch. I sista loppet innan detta var det även lite hetsiga tendenser som visades och hon var inte lika fin även om hon var jättebra. Vi garderar med Jade Af Solnäs som var kanonfin sist från spets. Det är galopprisk, men hästen är bra. Global Limit måste även den med då hon är stark och kan göra mycket själv. Hästen rapporteras i mycket fin form. Lajos Öga står med spetschans och kommer mer och mer. Hon höll bra i dödens sist och är inte borta om hon får fuska bort lite mark i ledningen.

Avd 6

I första dubbeln går vi kort och tycker att det räcker med tre hästar.

Blue Rock har fantastisk form och så bra som hästen var näst senast går det nog inte att slå honom. Spåret är inte helt optimalt dock och det krävs lite flyt för att komma bra till. Youpi har däremot kanonläge och kan ta sig till spets. Hästen har dock inte varit fullt så bra i sina två senaste lopp, men det har varit mot bättre hästar och ska normalt ha bra chans här. Miljondraget är Alandias Karisma som nu får Flemming Jensen i sulkyn. Hästen ska provas med ny utrustning och få kan avsluta som hon över ett upplopp – kul idé!

Avd 6

Vi spikar i avslutningen och tar ställning för Covington Ås. Hästen överforcerades sist och det är inte mycket att säga om. Innan radade hästen upp kanonprestationer och vi tror han vinner från dödens här. För er som vill gardera vill vi varna extra för Montgomery Hill som har två raka i regi Jensen. Barfota runt om för första gången i Sverige och Flemming tror hästen tar spets!

Lilla systemet: 525 Rader / 262,5 Sek

1. 11
2. 1,6,9,10,12
3. 1,2,3,5,9
4. 1,3,4,5,7,8,10
5. 13
6. 6,8,10
7. 8

Stora systemet: 2940 Rader / 1470 Sek

1. 11
2. 1,6,9,10,12
3. 1,2,3,5,6,9,10
4. 1,3,4,5,7,8,10
5. 5,7,9,13
6. 6,8,10
7. 8