Stochampionat-helg och finfina V75-tävlingar på Axevalla hed denna lördag. Jämna lopp, men med några i våra ögon allt för stora favoriter som gjorda för att knuffa kull. Vi har två bra spikar och känner oss trygga i dessa.

Vädret verkar bli bra och våra direktrapporter från Skara stadshotell tror på uppehåll som det ser ut nu på morgonen. I övrigt är det långt upplopp och det gynnar som vanligt bakspåren något mer än vanligt.

Avd 1

Här startar en häst som vi tror kommer att springa snabbt genom klasserna i Neo Smed. Vi garderar dock med tanke på spåret, men blir inte förvånade om hästen bara kliver rund motståndet här.

Sist var han mycket bra efter ett riktigt strullopp. Nu körs han bakifrån och som han såg ut sist över upploppet blir detta mumma! Conrads Garland är det naturliga motbudet, men har för honom fått det sämsta läget. Hästen är sju resor bättre bakifrån än från ledningen och här kommer Åke att tvingas ladda och köra i pik – kan bli magplask. Device kör från start och är en riktig skjutare när han funkar. I come backen sist var han fin och hästen måste räknas. M.T Cherokee satt fast sist och kommer att vinna lopp när som helst och skrällen i loppet är Frillan Filiokus som smugits mycket på slutet, men ska här köras barfota runt om – jätteplus!.

Avd 2

Stolopp och gardering.

Simb Laurel är favorit och har varit fin på slutet. Dödens sist, men höll bra och hon går iväg bra med chans på spets. Princess Qubin vann lätt sist på ny balans och stallet varnar kraftigt när vi talat med dem här! Poppy har egentligen ett omöjligt läge här, men hästen var grym sist och är oerhört snabb så över det långa upploppet finns chansen definitivt. Karma är stark och tål jobb, måste med. Skrällarna är Dangerous J.T som vann okörd sist, M.T Excellency som är jämnheten själv och Megiddo som vi tycker ser ut som en riktigt häst och är på väg uppåt.

Avd 3

Triton Sund spikas och här bryts skrällarnas trend i Guld. Alt talar för favoriten – distans, långt upplopp och fin form.

Avd 4

Vi spikar på och lämnar Oracs Bac ensam på lappen. Hästen är snabb ut och har riktigt fin form. Nu ska han dessutom utrustas med halvstängt huvudlag för att bli mer fokuserad. Spets och slut känns som en sund inställning.

Avd 5

Lärlingslopp och stolopp = gardering i våra ögon. Även om storfavoriten har bra läge och sett fantastiskt fin ut i fyra raka så varnar vi ändå för skäll.

Tilläggshästarna har tjänat nästen fyra gånger så mycket som favoriten och vi tycker de står väldigt bra inne i loppet. Gossip´s Queen är en tuffing och blir inte lätt att stå emot över ett långt upplopp. Jayporthasitall är härdad mot eliten och gick riktigt bra sist – storvarning! Right Over går barfota runt om och har bra kusk. Reality Pride hade normalt varit andrahandare i loppet, men efter en dålig insats sist är hon bara streckad på fyra procent och det är spelarkollektivet i ett nötskal. På framspår saknas inte heller motståndare. Sybaris Hanover var ute i stosprintfinal sist efter att ha vunnit sitt kval, hästen är på väg spikrakt uppåt. April April mötte Viola Silas sist och gjorde det godkänt – lättare här. Seniorita Rosita har bra läge för första gången på evigheter, Quantum Towngirl gick bra i skymundan sist och Magnetique är allmänt uppåt hälsar stallet.

Avd 6

Här skall nästa favorit fällas med det välriktat fälleben.

Bath Launcher har skrikits ut av medierna som en gud och det kan vi säja – det är han inte! Hästen snubblade undan med en underläpp sist från spets och nu möter han klart bättre hästar. Vi kliver av favoriten helt och koncentrerar oss på vinnaren istället. Kasper Scott gillar vi och nu har han fått bra läge och måste räknas tidigt. Viss spetschans och skulle han nå dit vinner han. Bronx Sisu är stark och kommer att profitera på minsta överpace. Cayenne Käbb gillar vi skarpt och hästen avslutar alltid rykande. Det är hästen som i våra ögon gynnas mest av det långa upploppet här! Lexington ås ska köras barfota runt om för första gången och trots läget måste han med på alla seriösa lappar.

Avd 7

Avslutningen ser i våra ögon ut att stå mellan fyra hästar. Vi har bara råd med tre dock och väljer att strecka Ewe Palema, Pinepower Rose och Nisse Bean. Niller får stå utanför efter sin sämre insats sist.

Ewe Palema tar nästan garanterat spets och har aldrig tagit stryk därifrån. Vi tror han har toppchans i loppet. Pinepower Rose gillar vi och som han såg ut sist borde han kanske spikas, men spåret är inte bra och vi vågar inte annat än gardera. Nisse Bean har varit fantastisk i vår/sommar och efter sjukdom var han på nytt dunderfin sist. Hästen länsade undan från spets och som han såg ut då måste han räknas tidigt.

Stora systemet: 4200 rader / 2100 sek

1. 1,3,5,7,11
2. 1,2,3,6,7,8,15
3. 9
4. 4
5. 1,3,4,5,6,8,12,13,14,15
6. 3,5,11,12
7. 1,4,10

Lilla systemet: 504 rader / 252 sek

1. 1,11
2. 1,2,3,6,7,8,15
3. 9
4. 4
5. 6,12,15
6. 3,5,11,12
7. 1,4,10