Välkomna åter till vår V75-analys. Vi lämnar förra veckans favoritparad bakom oss och koncentrerar oss istället på veckans minst sagt intressanta omgång från Axevalla. Vi kommer, som det ser ut, att få en mycket svårbemästrad bana och det kommer att ställa till det för flera av hästarna som är känsliga. Det vankas töväder dagarna innan start, men även under tävlingen vilket gör att det nya ytlager som man lägger på troligtvis kommer att smetas ut lagom till lopp fyra och V75:an. Vi blir inte förvånade om innerspåren kommer att bli smetigare och smetigare ju längre dagen går och det kan vara vettigt att anfalla längre ut i banan mot slutet av dagen! Skulle det inte bli smetig banan ökar favoriternas chanser avsevärt!

Vi väntar in i det längsta med spikarna denna gång och har valt att lösa de sista, för så många experter, svåra loppen med två klara. Långt upplopp denna gång annars inga vinkade vingar eller extra innerspår.

Avd 1
Inledningen väljer det stora flertalet att lösa med ett streck och spikar storlampan Hobbe Skift. Ett drag som vid fast och fin bana hade varit klokt, men denna stora tunga och även ej helt vältravande pålle kommer att få problem om banan inte blir perfekt. Vi garderar!

Giddes Dream spikade vi sist och visst var han på väg mot vinst när han hoppade i sista sväng? Nu är läget bättre och Svanens stall ser ut att ha lämnat sin vintersvacka och förra årets dominant vinner lopp på löpande band igen. Hästen kan vara lite missgynnad av lös bana även han, men är lättare och mer sköntravande än favoriten vilken kan vara väl så viktigt här. Vi vill även höja ett varningens finger för skrällen Pröjsaren. Hästen är riktigt på tårna för dagen, snabb ut och hanterar svåra underlag bra – kul till tio procent! Johan Ennoble gick bra sist och visade att han är bra för klassen. Nu är spåret dåligt, men är banan bättre längre ut i spåren kan det bita mycket bra för hästen. Jätteskrällarna är Midsommer King som har riktigt bra form och P.A Surprise som sällan för ett dåligt lopp.

Avd 2

Loppet här ser i våra ögon näst intill omöjligt ut att lösa. Vi fegade till slut ut efter att ha slitit vårt hår i timmar och målade på med samtliga.

Vi vill dock varna för några stycken som man absolut inte får missa om man vill gå lite kortare i loppet. Från perfekt läge måste Harry Heythrow räknas. Hästen är jämn och säker och samtidigt snabb ut. Hästen satt fast med allt sist och är vår första häst i loppet. Prince Tagg blir farlig att missa då han visat en helt annan sida på slutet med tre raka segrar. Turbo Tim gillar vi också och hästen var vi nära att skrälla dit sist. Hästen är stark och gynnas av svåra underlag. Nahar är nog loppets mest kvalificerade häst, men då han inte är snabb ut kommer spåret att ställa till det och han riskerar en tung löpning. Casher är ett måstestreck. Hästen har haft otur på slutet, men med minsta klaff har han styrka att avgöra den tunga vägen. Global Kitten blev vi impade av sist när hon efter en startgunga kördes fram i dödens och bra gick ifrån övriga. Kommer hon till ska hon räknas mycket tidigt.

Avd 3

Förra veckan spikade vi Colombian Necktie som trots ett jättelopp bara nådde ett andrapris. Då gick hästen med optimal balans, vilket han inte kan göra nu. Med tanke på det känner vi oss inte är helt säkra och garderar.

Bäst emot är Bobtail som vi tycker föll med flaggan i topp sist. Från trist lägre öppnade hon bra, hamnade i dödens och gick kanon. Det finns en klar chans att hon kan nå spets här och därifrån ska hon vara svår att rå på i gällande form. Airstrike måste även han med här. Hästen har gjort det bra hela vintern utan att riktigt räcka till. Nu ståtar han med kanonläge och då hästen går bra oavsett underlag måste han räknas. Sist med på lappen går Power Rocket som normalt sett har en fantastisk avslutning. Hästen gör debut i guld, men tränar mycket förbättrat och är värd en chans trots ägaren i jollen (kör mycket i österrike så ingen ko på isen).

Avd 4

Fjärde avdelningen ser i våra ögon ur att stå mellan fem hästar, men anser att proppen helt klart är skriven för bakspårshästarna. Bakspåren står billigare inne än vanligt, dock ska man alltid ha respekt för tillägg på kortvolten.

Chanel Håleryd ser ut som en riktig häst och kan verkligen flytta på sig. Hon har dock visat osäkra tendenser lite för ofta för att man ska kunna lite på henne, men står hon på benen är hon med på fotot. Follow Me Ås är nog hästen i loppet om hon får lite hjälp på sista varvet. Hon avslutar alltid bra och har bra form! Stickie Nibs går med på att hon är snabb ut och troligtvis är ledaren i loppet. Zebra G tycker vi är bättre än vad strecken visar och är rysaren i loppet från mycket bra läge. Vi vägrar släppa Pallina som vi snart tror kryper ur garderoben. Hästen har mycket i sig och när handbromsen lossnar kommer hon flygande!

Avd 5

Hela veckan, efter att vi såg att Frillan Filiokus startade, har vi gått och gottat oss. Som hon avslutade sist ser vi det som hästen i loppet alla dagar i veckan. Vi spikar utan prut på lilla lappen, men då vi är lite osäkra på startspår och bana tar vi med två till på stora.

Regine D´inverne var riktigt bra sist och även gången innan. Hästen har dock inte gjort sig känd som en häst som radar upp bra prestationer så lite tveksamma är vi. Men skulle hongöra om sitt lopp från förra veckan är hon med och gör upp om segern. Ulana Cape såg mycket fin ut i sin comeback sist och Lennartsson är mycket uppåt. Han tycker inte hon är en mycket sämre chans än Hobbe Skift i första och då känns hon given i striden.

Avd 6

Här spikar vi Little Rainbow trots att han står med bakspår. Hästen har imponerat på slutet och verkligen kämpat i alla situationer. För två starter sedan gjorde han det fantastiskt bra som tvåa i dödens på Tiffany Brodda och hade hon startat här hade hon varit stor favorit. Vi tror han liftar med lite snyggt på sista varvet och slår av alla till slut.

Avd 7

Vi avslutar även dagen med en trevlig spik. Vi har lärt oss genom åren att tränaren som har bäst form under kortast tid helt klart är Flemming Jensen. Mannens stallform brukar hålla i sig i en till två veckor och under den tiden vinner han ”allt”. Just nu är han inne i flytet och vi spikar utan att tveka Totti T. Dream från kanonläge. Härifrån kan Jensen välja upplägg helt efter tycke med denna startsnabba häst och han har kanonchans.

Stora systemet: 3600 rader / 1800 Sek

1. 3,6,7,9,12
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
3. 2,3,5,6
4. 3,6,9,12,15
5. 10,11,13
6. 10
7. 1

Lilla systemet: 540 rader / 270 Sek

1. 3,6,7
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9
3. 2,3,5,6
4. 3,6,9,12,15
5. 13
6. 10
7. 1