Så var det dags igen – Jackpot! Även om en sann spelare inte tackar nej till lite extra vinstkaka börjar hysterin om extra utdelningen ge lite inflationskänsla. Vi anser dock att Axevalla nu lyckats med att samla jämna och lite kluriga löp som inte borde ge någon favoritrad.

Axevallas travhelg med Stochampionatet som avlutning på söndagen är något alldeles extra för den som har möjligheten att uppleva det på plats. Spelaspel har flera spioner på plats och den senaste infon ska kunna betala sig mångfalt.

Väder och vind verkar var med arrangörerna och banan ser ut at presenteras i lysande skick. Det man som spelare ska tänka på är att upploppet är av det längre slaget och gynnar för en gång skull bakspårshästarna. Veckans nyckelkust är helt klart Håkan ”Hockey” Eriksson som kommer att göra oss stolta om han gör sitt.

Avd 1

Vi gör det enkelt för oss i inledningen och spikar loppets absolut mest kapabla och utvecklingsstarkaste häst. Staro Conch är en blivande kanon och i takt med att han blir rappare och rappare kommer framgångarna. Nu står han perfekt till med andraspår och är den mest distansgynnade i fältet. Vi tror han slår den blöte och överskattade Fast Marke från dödens och övriga göre sig ej besvär!

Rank: A2. B 1,11,9,5,10,3,8. C 7,4,6,12

Avd 2

Andra avdelningen ser lite jämnare ut, men i våra ögon höjer sig tre pållar över mängden. Två på start och en (mot allt bättre vetande) från bakspår över den korta distansen.

Mellby Smaragd är matchad för att vara som bäst nu som på söndag då hon matchats för Stochampionatet. Men då hon hade all otur i sitt kval går hon ut här istället med full form. Hon var grym näst senast och hon har kanonchans i våra ögon. Hepburn Broline står illa till från bakspår och det ska normalt inte gå att vinna med dessa förutsättningar, men hon är i toppform och snabbare än de flesta så med rätt ryggar slår hon samtliga. Rio De La Plata är sista häst med på lappen. Hästen är obesegrad felfri och vi vet ej riktigt var hennes botten är. Tar hon spets ska hon inte vara helt chanslös.

Rank: A 7,14. B 3,13,1,6,9,12,11,10. C 5,8,4,2

Avd 3

Spårlottningen gav veckans gulddivision garderingskaraktär. Hade Acclaim haft något bättre spår hade vi spikat hästen efter hans fantastiska insatser i sina två senaste lopp. Nu tar vi med fem djur till som står bättre till och därmed jämnat ut segerchansen.

Keep on Flying har vi väntat på efter att han kommit Jensens träning. Hästen blir här bortglömd då hans rad inte speglar hans kapacitet. Hästen har slagit kanoner i Frankrike tidigare och han är mycket duktig med lite hjälp på vägen. Arras står lite bättre till denna gång trots att han har spår åtta. Han är mycket bättre från spets och har viss chans att nå dit. Excallibur ska även han räknas då han står med bra spår och är startsnabb. Här kan Ludde säkert få rygg på ledaren om han vill och han kan avsluta ruggigt med lucka. Kantbollarna finner vi i Xantos Crown som hädats i Frankrike och Skogans Joker som satt fast med gott om kraft sist på Kalmar.

Rank: A 12,3,8. B 5,2,10,7,6,9. C 9,1,11

Avd 4

Nyckelkusken för veckan lämnas här själv på lappen och det känns helt rätt om ni frågar oss. Vi har läst en kuslig körning från början då flera hästar är utpräglade frontrunners och det gynnar helt klart Hockeys häst som veckan till ära lättas i balansen. Macho Gossip är en blivande kanon och det kommer ni att bli varse på lördag!

Rank: A 9. B 5,3,1,6,7,10,2. C 12,4,8,11

Avd 5

Ifrån en början såg Noir de Cherie ut som en klar vinnare och det kan hon mycket väl vara, men från tillägg vågar vi inte lämna henne ensam på lappen.

Noir De Cheir är annars en av våra absoluta favoriter och hästen gick mycket bra från hopplöst läge sist. Får hon inte för många att runda är hon ett spikförslag för den som vågar. Vi vill dock ha med några till och första utmanare är Mountain Dew som gick riktigt bra i Stoshamionatskvalet sist och var så när att gå vidare. Hon lär ha toppform och blir mycket farlig med rätt resa. River De Liton är i våra ögon en trög häst som inte imponerat överdrivet, men Westholm skryter hela tiden upp hästen så vi vågar inte lämna henne utanför innan vi blivit överbevisade om vår uppfattning. Persos Goldie är däremot en häst som imponerat storligen på oss på slutet. Då hon inte är så snabb har hon fått tråkiga resor, men gjort det strålande och måste med på lappen. Med lite flyt på vägen kan hon vara veckans miljondrag till ynka sju procent. Vi betalar även för Crazy Love A.F som är snabb ut och har hög segerprocent. Sist var hon missgynnad av banan, men gjorde det godkänt ändå.

Rank: A 14. B 2,12,1,7,10,15,5,9, C 6,4,3,8,11,13

Avd 6

Veckans jämnaste lopp finner i dagens dubbel I. I den simplaste av världar kan Immenso November ta spets och stanna där in i mål, men vi ser hans form som högst oförutsägbar och streckar på med den stora pennan.

Lost Without You är en glänsare som sällan gör dåliga lopp. På slutet har han fått tuffa löpningar och ska här ha mycket god chans från perfekt läge. Staro America ha vi insider på och hästen har matchats för detta lopp en längre tid. Sist såg hon bländande ut som fastlåst och får hon luckan får övriga se upp. Lark Kronos har utvecklats mycket på slutet och han var mycket bra i Sprintmästaren. Nu ser han ut att få rygg på Immenso och med lucka blir vi inte förvånade om han sätter nosen först. Sharapova är den enda som i våra ögon kan snuva Immenso November på ledningen. Skulle hon göra det ökar hennes chanser avsevärt och hon kan absolut vinna då. Voodo Hornline är snabb, men behöver hjälp på vägen. Får hann det är han inte borta, men är något överstreckad i våra ögon. Lindus Key är kantbollen och blir det tuff körning är han inte chanslös.

Rank: A 3,2,1,9,7. B 6,11,4,5,10,12,8

Avd 7

I sista avdelningen ska stall Goops Jos Cortina slås från spets. Ludde har lovat att Björn inte ska frå fuska bort loppet i spets och det kan bädda för en tredje.

Mighty Value är bra, men rankas ner pga att Widegren själv kör. Mannen är inte den vassaste kusken i gänget och borde lejt bort styrningen här, men från rygg ledaren kan även han vinna lopp. Vår förstahäst är annars Device som haft en hysteris formtopp en längre tid. Han går mycket bra bakifrån och har en mycket bra chans vid hårt tempo. Elton Silvio ska man lätta i balansen och hästen har vi väntat på en längre tid. Han har skyhög kapacitet och lossnar det för honom ska han räknas. M.T Cherokee har även han toppform och trots läget ska han räknas.

Rank: A 10,2. B 3,5,1,8,7,9,6,11. C 12

Stora systemet: 3780 Rader / 1890 Sek

1. 2
2. 3,7,14
3. 2,3,5,8,10,12
4. 9
5. 1,2,7,12,14
6. 1,2,3,6,7,9,11
7. 1,2,3,5,8,10

Lilla systemet: 540 Rader / 270 Sek

1. 2
2. 3,7,14
3. 2,3,5,8,10,12
4. 9
5. 14
6. 1,2,3,7,9
7. 1,2,3,5,8,10