Inget ont som inte har nått gott med sig. Förra veckans minst sagt tråkiga tillställnig ger oss istället nu en dubbel jackpot. Vår uppmaning är: man ur huse och spela V75 på lördag! Det finns nämligen 65 miljoner anledningar till det, känn på den – 65 miljoner!!!

Viktigt denna vecka är att banan med stor sannolikhet kräver broddar. Det är tjäle i marken och endast ett ytlager med lite mjukare material. Blir det mildare, som det ser ut att bli, till lördag så hinner det ändå inte göra någon påverkan. Så se upp! Utstuderade barfotadjur kommer att få svårt att tävla med optimal balans.

Avd 1

Redan i första avdelningen stöter vi på två stora favoriter som helt klart är bäst barfota. Power Rocket har dock aviserats gå med skor tidigt i veckan, men han blir flera meter sämre och vi garderar båda favoriterna.

Teaser Elegance återkommer efter vila och står illa till då han öppnar svagt. Skulle han få överta ledningen har han chans, men vi tror han behöver lopp i kroppen innan han kan skrikas ut som vinnare. Power Rocket är en häst vi gillar skarpt, men även han brottas med byngligt läge. Hästen kommer att backas och frågan är om någon hjälper honom eller om han på nytt tvingas göra allt jobb själv. Skor på och chansen ser sämre ut än de två sista startern. Outlaw Hall är klart intressant som bud mot favoriterna. Spets ser vigt ut för hästen och med lite stake i herr Ohlsson så kör han i ledningen då motståndarna inte strålar av toppform. Vi tror hästen har god chans och betalar gladeligen. Lovely Conch får inte heller glömmas bort för er som vill har miljonerna för er själva. Hästen såg oerhört laddad ut sist i sin comeback och närmast klättrade i rygg på hästarna framför. Hon är vass med rätt lopp och stormvarning utfärdas. Sist med på lappen går hästen som vi tror är mest distans och underlagsgynnad – Junior Vang. Sist hoppade han med en framskjuten placering på gaffeln i norska gulddivisionen och det känns om att han gått ner i klass denna vecka.

Rank: A 8,1,7.B 5,9,11,2. C 10,3,6

Avd 2

Här kliade det länge i vår hammare när vi såg att Kan Du Candy gick ut från spår ett i debuten för Finnen. Men det får räcka med spik på lilla och istället streckar vi på ordentligt på stora.

Är Kan Du Candy tillnärmelsevis så fin som Orso och Einar Celeber varit i sina debuter så är det inget snack utan hon vinner! Vi vill dock framhäva att tjuriga ston inte är lika lätta att övertyga som hingstar och valacker. På stora lappen tar vi med fler. First Out gillade vi redan hos Stig H, även om hon inte vann ihjäl sig. Hos Ludde har hon visat sig rappare och kommer hon till från sitt springspår så är hon bra nog att slå av detta gäng. Ninochka har formen på topp och med bättre spår hade vi rankat henne två i loppet. Hon kommer att tappa från start, men inte mer än att hon är med i beräkningen. In April är även hon nedrankad pga läget. Hon har dock visat sig duga mot tuffare hästar än såhär och vi vågar inte ta bort henne. Skrällarna är Hilda C.D och Beastar. Båda är starka, bortglömda och minst ogynnade av banan.

Rank: A 1. B 7,4,5,10,3,6,11. C 8,9,2

Avd 3

Även här har vi brottats en del i våra försök att hitta någon att fälla Finders Keepers med. Det har dock varit lönlöst och det slutade med att vi spikar favoriten och det känns helt rätt.

Hästen har visserligen gått barfota senaste året, men vunnit i bättre motstånd än detta med skor på bak. Nu möter han hästar som är hälften så bra som de han mött på slutet och vi tror han bara vinner.

Rank: A 4. B 5,6,7,10,2. C 3,1,9,8

Avd 4

Även i detta lopp susas det om Finnens häst. Persos Seaman utrustades med helstängt sist och på det var han klart stabilare än innan. Vi vågar dock inte lämna en så pass osäker häst ensam på lappen när banan inte är helt i ordning.

East Spartacus blir vårt drag. Hästen kommer med två raka vinster och då den sista i mot bra motstånd. Nu är det återigen lång distans och det är melodin för hästen. Speedy Photo tror vi passar med rådande förutsättningar. Smygare och trögt motstånd kan ge bra utdelning om luckan uppenbarar sig. Från pik kan Rescue bli farlig. Hästen gick bra efter gunga sist och 14 procent är väl lite tycker vi.

Rank: A 10,9,1. B 8,2,11,7,5,4,12. C 3,6

Avd 5

Vi streckar de fyra mest påpassade hästarna här och fyller på med två riktiga skrällar.

Från tillägg tar vi med Svanens båda och pushar lite extra för Indiana Brave som var riktigt bra i sin comeback sist. Hästen kördes tufft mitt i loppet och höll sedan bra som två bakom Super Boy. Senorita Rosita var bra sist när hon städade av ett enkelt gäng i sin comeback. Nu står hon bra till, men vi ställer oss frågan om hon redan nu är mogen att vinna på V75. Absolutefin har även hon varit uppåt på slutet och kommer till start med två raka i bagaget. Kommer hon iväg från fjärdespåret blir hon att räkna med. Skrällarna hittar vi i Sörgårdens Fiippa och Promissory. Den förstnämnda varnade vi kraftigt för sist hon startade på V75, men då körde Christel Berntsson bort hästen (Christel som nu för övrigt är överst på vår lista för sämsta kuskarna i Sverige). Hästen är i alla fall riktigt snabb och slipper Christel i jollen. Promissory har mött tuffa hästar innan och har inte många segrar i rullarna. Nu återkommer hon i ny regi och är bortglömd i våra ögon.

Rank: A 11,14,1,10. B 9,4,15,12,8,7. C 13,5,1,3,6

Avd 6

Rakas är stor favorit i loppet och visst gjorde han det bra sist, men nu ser det ut som att han kan få svar invändigt. Det luktar lite dödens denna gång och då är han sårbar.

Grandiosa R.Ö.K och Mr Kribirg I.L är båda snabba ut och sugna på att köra i ledningen. Skulle någon av dem få ledningen tämligen enkelt så är båda att räkna med då båda har toppform. Vi tar med en pålle bakifrån också. Gratiano har visat sig på väg upp i form hos Svanen och sist var han tapper i nederlaget. Nu står han dock lite illa till, men blir det körning är han med på linjen.

Rank: A 11,5. B 4,3,2,1,6,12. C 9,10,8,7

Avd 7

Vi spikar i sista och det bestämdes redan i förra onsdagen på Valla. Cash Winning Vita såg precis ut som vi ville och han hamnade som klar i vår ”nästagångbok”. Nu står han med perfekta förutsättningar och klarar att gå med skor. Vi tror han tar spets om Åke vill, men hästen är inte beroende av det och vinner oavsett.

Rank: A 3. B 7,2,1,12,9,5,4,8,11. C 10,6

Stora systemet: 2880 Rader / 1440 Sek

1. 1,5,7,8,9
2. 1,3,4,5,7,9
3. 4
4. 1,8,9,10
5. 2,4,9,10,11,14
6. 3,4,5,11
7. 3

Lilla Systemet: 480 Rader / 240 Sek

1. 1,5,7,8,9
2. 1
3. 4
4. 1,8,9,10
5. 2,4,9,10,11,14
6. 3,4,5,11
7. 3