Veckorna flyger fram när man är ledig och travet fortsätter att förgylla lördagarna. Även denna vecka är det kanontävlingar på V75 och för en sann travälskare är speciellt gulddivisionen något extra på Årjäng.

Väder och vind är på vår sida och valfri balans utlovas. Tänk även på att upploppet är ett av de längsta i Sverige och det kan vara långt för hästar som öppnat hårt för spets!

Avd 1

Vi tar tjuren vid hornen direkt och spikar Caballion från spår ett. Hästen är varit något av ett förvandlingsnummer i år och som han sett ut vid segrarna har vi mycket att vänta av hästen framöver. Han har dessutom lärt sig öppna allt bättre och har viss chans på spets. Fältet är dock litet och även vid missat spets kan han få bra lopp – toppchans.

Avd 2

Även avdelning två löser vi med ett enda streck. Mugger M.M har alltid lovat mycket, men varit upp och ner i sina prestationer. Ni verkar han dock har hittat en sällan skådad form och insatsen sist var av bästa märke. Barfota runt om bar det av i 10-tempo i tredjespår första 500 meterna. Dödens resten av loppet och plättlätt seger med krafter kvar – spik!

Avd 3

Guld är nog ett av de bättre loppen som körts i Årjäng någonsin. Loppet har samlat inte färre än tre Eltloppsvinnare och övriga går för den delen inte heller av för hackor. Vi tar med fyra hästar som alla har fin segerchans.

Lavec Kronos känner vi lite extra för. Sist varnade vi för att hästen skulle få svårt att svara upp innerspåret då han inte är blixtrande första stegen och så blev också fallet. Han är dock väl så mycket snabbare från spår längre ut och här har han viss chans att håll ut Torvald vilket är detsamma som toppchans – förstastreck! Rakas måste vi bara framhålla som fantastisk. Hästen verkar vara hur bra som helst och han känns inte färdig. Sist var han överlägsen på en topptid och han är som bäst när han får attackera bakifrån vilket är fallet nu! Torvald Palema var bra sist vid storloppseger i Norge från spets. Innan har han dock varit sådär och ni som är vana vid jämna topprestationer från hästen får nog vänja er vid blandad kompott då hästen börjar bli till åren. Sist med går Iceand som stabiliserat sig på slutet och gått finfint. Vid hårt tempo blir han farlig.

Avd 4

Isbjörnsloppet är lite charmlöst då det helt saknar de vanliga kanonerna – samtidigt är det lite kul att bena ut loppen när det är fler jämna hästar.

Mel Odin får stå ensam på lilla lappen. Han är på väg uppåt i karriären och har varit fin på slutet. Han står bra inne och ska ha bra chans. På stora lappen vill vi dock gardera då hästen visat att han ibland surnar till och inte löper fullt ut. Remelden gick barfota runt om för första gången sist och var mycket förbättrad. Eklöf, som kör, säger att hästen ska ha topp chans och vi är beredda att håll med. Lomar är miljondraget. Hästen har fått stryk tre gånger i rad av Hallsta Lotus och den hårdhet han besitter kan ge fin utdelning här. Ulrik är snabb ut och kommer att få ett fint lopp. Med lucka till slut blir han mycket farlig. Hovfaxen inte långt ifrån storfavoriten i mål sist trots tufft lopp. Kommer han till spets säljer han sig dyrt – pass upp! Voje Nido gick bra efter glopp sist, Höstbo Fredrik är stark som få och Ölve gick bra från kön sist – alla går med som skrällar!

Avd 5

Telia-loppet för ston är nästan omöjligt att bena ut. Många väljer att chansa och spika True Believer, men det är galet enligt oss och vi streckar nio hästar och här kan det skrälla bra!

Elle Fabulous är inte streckad på många procent, men är mycket bättre än vad många tror. Hästen höll mycket bra mot vår ena spik, Mugger M.M, sist och tränare Andersen är mycket skicklig dessutom. Hästen har kanonchans trots dåligt spår. Highlight är nästa häst som bara måste med. Hästen var smällfin från spets sist och har Uhrberg i jollen – Sveriges bäste kusk i voltstart. Jitanes är en fin häst som vi gillar. Hästen har utvecklats på slutet och visat att han går från alla lägen. Lalita Sas återkommer efter vila, men måste räknas. Hästen är snabb som blixten och ska gå barfota runt om direkt – understreckad. Vodka and Oysters vann från rygg ledaren sist och kan göra så även här, Gazza Crown är jämn och stark, Pina Colada väntar på första segern och Lady´s Photo är mycket bättre än raden och van vid tuffare hästar – storskräll!

Avd 6

Klass I-loppet är jämnt och lite klurigt. Vi streckar sex hästar och har ett par kul idéer som rensar bra.

Sven Olof har fin form och kan dessutom öppna snabbt så spår åtta är katastrof för hästen. Sist gick han storstilat efter galopp och ska räknas tidigt. Quicksilver är nästa häst med toppform som kan vinna trots dåligt läge. Hästen var grym efter galopp sist och går ner i klass här. Tipp Tapp Tull har blommat ut på slutet och vunnit två raka. Tiden sist får man ta med en nypa salt då Charlottenlunds oval är snabbare än många andra, men han har gjort det bra och ska räknas. Stigaxelsixten äger Åke själv och måste därför köra. Det begreppet att Åke aldrig väljer fel häst själ när han har flera i loppen får därför inte att använda här – hästen är dock bra och ska med. Ego Sånna är mycket spurtstark och måste med tillika Oleander som alltid gör bra insatser.

Avd 7

Avslutningen löser vi med fyra streck. Hade The Man haft framspår hade vi nog spikat men nu står han med spår 12 och får därför bara gå med som en i mängden.

Kaffir Face är dum i hela huvudet, men kapabel som få och bara måste med. Hans insats för tre starter sedan, när han gick barfota runt om för första gången, var något i utöver det vanliga. Gör han om den är övriga chanslösa. Discovery Håleryd gjorde en mersmakande debut för Lövgren sist och var knappt slagen från svårt spår. Nu står han finfint på det och måste räknas – speciellt om Kaffir Face hoppar bort sig. Sist med på lappen går Orfeus Brodde vars rad ger allt annat att önska. Hästen är dock riktigt bra och då han kan öppna finns chansen till fint lopp trots spår långt ut.

Lilla systemet: 648 rader / 324 Sek

1. 1
2. 4
3. 3,4,5,7
4. 7
5. 2,3,4,6,9,10,11,13,15
6. 5,6,8,9,11,12
7. 3,6,12

Stora systemet: 5181 rader / 2592 sek

1. 1
2. 4
3. 3,4,5,7
4. 1,3,5,7,8,9,11,12
5. 2,3,4,6,9,10,11,13,15
6. 5,6,8,9,11,12
7. 3,6,8,12