Välkomna på nytt till spelaspel.se och V75-analysen för veckan. Årjäng står som värdar och som då brukligt gästat ett gäng norrbaggar tävlingarna. Vi tycker oss ha god koll på dessa och dessutom en kanonspik att bjuda på.

Senaste nytt om vädret är att det kommer att komma tio mm regn fram till första start och sedan ytterligare regn mot dagensdubbel. Det kan ställa till det en hel del för hästarna och framförallt för banpersonalen på en så pass liten bana om kanske inte hinner med i samma takt som regnet faller – risk för kladdig bana mao.

Då jag är på semesterresa för tillfället kommer textmassan denna vecka att bli lite tunnare, men analysen som vanligt mycket grundlig.

Avd 1

Inledningen ser klart roligt ut. Spelarna velar ordentligt och sprider sina streck på tre fyra hästar. Samtliga dessa har chans, men det ger bra betalt på flera skrällar som folk inte har råd att ta med i sin gardering!

Vi streckar, förutom favoriterna 5 och 9, skrällarna Aces Majesty, Saint Cloud, King Of Lace och Sundbys Gidde. Aces Majesty måste ha en kanonchans här efter att ha gjort det strålande i tuff tuff konkurens. Spurtstark och stormvarning! Saint Cloud hoppade bort segerns sist och King Of Lace var fin efter vila sist med skor – barfota nu! Sundbys Gidde öppnade hårt sist, men spurtade vasst ändå, läget emot.

Avd 2

Fast Allegro tänkte vi spika från början, men med annalkande oväder vill vi inte lämna en skör barfotahäst ensam på lappen.

Frencheise såg mycket fin ut sist när hon gick hela sista varvet i tredjespår och gjorde det bra. Hon öppnar bra och från spets blir hon mycket obehaglig för övriga. Br Char´s Flicka var inte bra sist, men har innan imponerat. Kan öppna och från spets räknas hon. Victoria Island bjöds på en resa till helvetet och tillbaka sist av Ludde. Nu får hon Erik i jollen istället vilket kanske kan få hästen att må bättre – snabbaste hästen i gänget!

Avd 3

Vi gillar trender och är inte sena att hänga på den nya som innebär att i guld skräller det! Vi garderar storlämpan Beanie M M som i och för sig varit bra på slutet, men inte sett helt hundra ut.

Cromwell ska köras i spets och der kan inte blir bättre för vår påhoppade trend. Tokkörning spurtarna kommer till slut. Photocopy var grym i sina senaste starter i Finland och är vårt jättedrag. Rune U.U, Dust All Over och Lavec Kronos går också med, alla med god chans.

Avd 4

Veckans kanonspik. Lanzelot Eson har matchats för detta en lång tid och såg fantastiskt fin ut sist i ett riktigt preparélopp. Hästen går rund dessa löss och vi myser – 20 procent!

Avd 5

Isbjörnarna brottas i femteloppet och det ser klart klurigt ut. Låg klass och vi sticker ut och spikar på lilla, men fegar lite på stora och tar med ytterligare tre hårbollar.

Rimaggen, som står ensam på start, är ingen bluff. Hon är seg ut, men kan hon hålla spets kommer hon att köra i jämt 26 temp hela vägen och vi är inte säkra på att de övriga hinner ifatt – 14 procent! Garderingshästarna är i rank: 6,14,13.

Avd 6

Här går vi på två streck och visst kan det vara ett för mycket, men Joke Face har varit struken sedan sist och vi chansar med Japanese Face trots att han var chanslös sist de möttes.

Avd 7

Avslutningen ser ut att bli dagens höjdare. Ett kanonrace som är mycket svårt att lösta på förhand.

Vi plockar med fyra hästar, men väljer at höja Lähdekorpis Neo Smed som bästa häst då han var smällfin i debuten sist. Från dödens knäckte han ledaren och svarade sånär vinnaren som gått i rygg hela vägen. Minos Vang kan kanske ta sig till spets och då räknas han tidigt. Local Conch får åter skor på hovarna och det hälsar Jensen ska likställas med felfritt lopp. SJ´s Otto vann pliktskyldigt sist, men var inte lika imponerande som innan. Vi tar med honom men tycker inte han ska vara streckad på över 50 procent från spår åtta.

Stora systemet: 3840 rader / 1920 sek

1. 3,5,6,7,9,11
2. 6,7,8,15
3. 2,4,5,9,11
4. 11
5. 1,6,13,14
6. 2,11
7. 3,4,7,8

Lilla systemet: 432 rader / 216 sek

1. 3,5,6,7,9,11
2. 6,7,8
3. 4,5,11
4. 11
5. 1
6. 2,11
7. 3,4,7,8