Välkomna åter till spelaspel.se och vår V75-analys. Som vanligt i dessa tider bjuds det på Jackpott och möjligheter till mycket pengar för vinnarna.

Årjäng står för underhållningen denna vecka och det är en charmig bana med normala mått och inga annorlunda förutsättningar i form av open stretch eller så. Banan ser dock ut att få ta emot en hel del regn fram till tävlingsdagen och det kan ställa till det för barfotahästarna. Banpersonalen kan tvingas hyvla bort överflödigt vatten som eventuellt inte rinner bort och det ger en hård bana.

Avd 1

Svanen är favorit i inledningen med duktige Victory Love. Hästen gick fantastiskt i Kalmar med fjärdespår de inledande 600 meterna, men föll på en gunga i sista sväng och dagen var förstörd. Nu har han dock innerspår och riskerar bli fast så vi garderar på stora lappen.

Iceland är tillbaka på svensk mark efter en frankrikeresa och med tveksam form blir han svårbedömd. Har han bara form som kan liknas vid den under Elitloppshelgen så ska han ha toppchans från spets. Joel Cortina har å nytt dragit ett tråkigt spår, men är en kämpe som sällan ger sig. Sist var han mycket bra efter en våldsam öppning och håll så när undan för duktige Infatti November. Nu behöver han tur för att komma till, men vi betalar alltid för en häst med Joels inställning. Från bakspår betalar vi även för Yellow Eden som imponerande vann i frankrike sist. Hästen kommer ej köras offensivt, men med det väntade tuffa tempot i loppet ska han inte räknas bort. Sist med på lappen går Master Växus. Hästen var vass sist på nytt rekord och kan han få hjälp med ryggar sista varvet ska han räknas.

Rank: A 1,4,8. B 10,11,12,3,5. C 2,9,7

Avd 2

Här hittar vi vårt miljondrag och spikar utan att tveka Ronda Brick. Hästen gör sin tredje start för Hans Adielsson och det är då hans nyförvärv brukar vara som bäst. Hästen gjorde en godkänd insats sist på Halmstad, men känner vi Adielsson rätt så var tanken hela tiden att hästen ska vara som bäst här.

Rank: A 10. B 1,6,11,14,7,2,5,9. C 4,13,12,3,8

Avd 3

Klass I är riktigt jämnt denna vecka och det är egentligen bara Trim som höjer sig över mängden.

Trim har dock tveksam form efter att ha galopperat i startrusningen sist. Nu får Goop ta det lite lugnare från start och hästen riskerar då att bli av med ledningen till Lucky Gold om då bör ha en bra chans. Berghs häst fick ett allt för tufft lopp sist och får han fuska bort några meter i lednigen ska han kunna hålla undan. Toulouse imponerade i sin debut för Svanen sist och han kommer att se till att tempot på loppet hålls uppe. Hästen är stark och ska räknas. Elin´s Pride är fin och med lopp i kroppen ska hon med trots att hon snabbt gått upp i klass. Skrällarna är Isak C.D och Louisville Ås. Båda har fin form och kan gå riktigt snabbt upploppet ner.

Rank. A 4,7,5. B 6,9,11,12,3. C 10,2,8,1

Avd 4

Här tar vi med fyra hästar varav en med kanonform och klart understreckad.

Schwerin Boko ser ut att bli stor favorit efter sin sista vinst. Vi blev dock inte överimponerade så han vann från rygg på ledaren. Han såg dock bättre ut utan skor och ska med. Baht Launcher är ingen bluff och måste med han också. Hästen är snabb ut och har bra chans från spets. Mind Your Head är en tuffing som var bra efter tungt lopp sist. Hästen är under utveckling och är given. Skrällen är O.F Sara Esclans som har absolut toppform. Hon är definitivt inte borta med rätt resa och sex procent är på tok för lite.

Rank: A 1. B 9,4,10. C 5,2,8,11,6,12,7

Avd 5

Ett i våra ögon ganska trist kallblodslopp följer här. Vi nöjer oss med två hästar som höjer sig merkant över resten.

Bäst är Lome Stjernen som imponerade sist. Hästen kan dock hoppa lite då och då så vi garderar med Odin Tabac. Odin har varit bra på slutet även om sista vinsten var turlig. Han står 20 meter bättre än favoriten och kan vinna om han kommer igenom det stora fältet.

Rank: A 15,12. B 5,7,11,10,9,14,13. C 1,6,4,2,3,8

Avd 6

Första dubbelavdelningen ser ut att stå mellan Q Forty Five och Einar Celeber. Båda hästarna har toppform och våra informationer säger att Redéns springare helt och hållet matchats för detta lopp.

Den av hästarna som kommer till spets vinner som vi ser det. Fördel för den invändiga hästen, men vi vågar inte chansa och betalar för båda.

Rank: A 1,3. B 6,10,5,4,2,12. C 11,7,9,8

Avd 7

Avslutningen ser, till skillnad mot kallblodsloppet, mycket intressant ut. Årjängs Stora Sprinterlopp har samlat en gedigen skara kanonhästar och vi garderar friskt.

Spårlottningen vanns av Hans-Ove Sundberg och Scarlets Aino. Hästen kommer med garanti att ta spets och därifrån säljer han sig dyrt. Hästen har dock varit sämre på slutet och vi vågar inte singla. Standpoint har till skillnad från Scarlets Aino fått ett riktigt tråkigt läge, men har å andra sidan absolut toppform. Hästen såg bländande ut sist och vi rankar upp hästen trots läget. Jaded är även han straffad med dåligt läge då han alltid går bäst med tidig tätkänning. Kommer hästen till och får ta över dödens så ska han räknas. Annars får han svårt. Finders Keepers blir vi inte kloka på. Hästen blandar och ger och vi vågar inte ta bort honom då han rät som det är blixtrar till och utklassar hästar som dessa. Giant Superman kan bli farlig att missa denna gång. Hästen har klättrat som fastlåst i ryggar många gånger på slutet och han kan bättre än vad raden visar.

Rank: A 1,8,11. B 9,6,5,10. C 3,4,2

Stora systemet: 3000 rader / 1500 Sek

1. 1,4,8,10,11
2. 10
3. 4,5,6,7,9,11
4. 1,4,9,10
5. 12,15
6. 1,3
7. 1,6,8,9,11

Lilla systemet: 480 rader / 240 Sek

1. 1
2. 10
3. 4,5,6,7,9,11
4. 1,4,9,10
5. 12,15
6. 1,3
7. 1,6,8,9,11