42 miljoner ahhhh! Smaka på det! Jackpot och flera roliga drag känns nästan som julafton. Dessutom bjuder Årjäng på Årjängs stora sprinterlopp med näst intill hela sverigeeliten på plats, smakar mumma för oss travtokar.

Vi kommer att hänga upp spelet på två fina spikar. En lite tråkigare 70 procentare och en lite roligare, som i skrivande stund är tredjehandare. Vädret är inte helt lätt att sia om, men enligt banpersonalen kommer banan att bli fin oavsett väder. Kommer det ett skyfall så är risken överhängande att banan blir hård, men dock fin.

Håll i hatten här kommer analysen…

…Avd 1

Här kommer det att gå undan från start. Lill-Goopen vill till spets från första spår, Takter vill till piken från andra och dåren Ludde från tredje. Det bäddar för en sprängd ljudvall och för hästarna bakifrån.

Med risk för utebliven körning (galopp alternativt skrämselpropaganda) tar vi med samtliga tre från ingressen. Vi vill dock varna kraftigt för Conrads Garland trots tråkigt spår. Hästen var lite klen sist, men uppges träna starkt på nytt. Med bättre läge hade han varit favorit. Vi tar även med True Q som var förbättrad sist från spets samt Pheripherique som spurtar som ett troll de gånger han bjuds bara ryggar – vilket han mycket väl kommer att få nu från fjärde ytter.

Rank: A 8,1,2,3. B 7,10,5. C 6,9,12,11,4

Avd 2

Här spikar vi Finnens favorit utan att tveka. Hästen var väl så bra sist som fyra, men hästen kunde inte springa mycket fortare än vad han gjorde. Denna gång blir segertiden betydligt sämre och då är det ingen här som slår honom.

Värst emot är Elis Ride. Hästen som tidigare inte imponerat nämnvärt har höjt sig ordentligt och varit riktigt fin på slutet. Ett bra platsspel för den som vill känna en hacka på nätbolagen. Handsome Face spurtade riktigt bra sist, men är bortlottad.

Rank: A 6.B 9,10,12. C 5,1,2,3,7. C 11,4,8

Avd 3

Riktigt kul lopp att bena ut. De naturliga favoriterna får brottas med taskiga lägen och det gör att flera underdogs vädrar morgonluft. Vi går emot kollektivet och framhåller en i folkmun frontrunner med bakspår och en kanon med uppåtform.

Första här är för oss Arras. Hästen gjorde en fick insats mot världseliten sist i finland. Hästen släppte då spets, men gick väl så bra i rygg på ledaren. Smygläge nu och med minsta tur sitter han! På framspår vill vi varna kraftigt för Citaiton. Hästen såg lysande ut i Köpenhamn och det såg ut som i fornstora dagar. Stig H:s springare gick med full spänst över målinjen och han blir livsfarlig denna gång.

Med på bongen går även Finders Keepers som har lite spetsläge (beroende på vad Jansson gör med Maid For Tag), Passionate Kemp, som svek sist vi spikade, men var dock ej frisk då, kommer från fina lopp i Finland samt Steinlager som kommer iväg felfritt från bakspår.

Vi plockar bort Jaded. Spår 12 i storlopp går inte.

Rank: A 9,4,5. B 7,11,12,10,1. C 2,6,3

Avd 4

Nästa spik kommer här. Spangmigutten är van vid betydligt värre motstånd och får nu en kusk värld namnet i jollen. Familjen Österberg måste vara ekonomiskt oberoende då de väljer att allt som oftast köra själva. Hade hästen körts av proffskuskar i samma utsträckning så hade han haft det dubbla på kontot. Dunka och hämta ut.

Rank: A 13. B 10,3,9,14. C 7,4,8,5,2,1. D 8,12,11,15

Avd 5

Stolopp och som vanligt känns det som en eller alla. Vi går på en på lilla systemet och hela sex stycken på det stora. Det är bara att välja för er som känner att ni har koll.

Smash Light har varit riktigt fin på slutet och hon kan öppna från start. Vi är mest rädda dock för Sweet Chilli Laday, men då hon fått bakspår tar vi ställning på lilla. På stora streckar vi även Felicia Li som gjorde det jättebra från rygg ledaren sist. Då barfota nu med skor fram vilket kan vara litet minus. Princess Circle är bra, men ”Kacke” Khilman är det inte och då måste hästen vara ruggig om det ska gå – vi chansar på det och tar med. Lady´s Photo var tillbaka i vinnartagen sist och hon vann mycket lätt från spets. Nu blir det bakifrån, men hästen är bra och vi tar med liksom Alva Hammering som har uppåtform.

Rank: A 4,8,12. B 7,10,9,1,3. C 11,5,2,6

Avd 6

I första dubbeln tar vi bara med framspårshästar då det i dessa höga klasser oftast går för fort för att de bakom ska kunna ta något. Vi tar med fyra djur som höjer sig över mängden.

Första häst är Jos Cortina som gick klart förbättrat sist. Hästen är snabb nog att köras till spets och därifrån säljer han sig dyrt. Hästen har dock visat sig aningen ojämn och vi vågar inte spika. Vi vill ha med hedershästen Brian Key som aldrig gör ett dåligt lopp. Denna gång har han även ett fint startspår och han är med på linjen. Catch the Flax är fältets speedigaste häst och får han rätt ryggar går ingen säker. Bäst form har nog annars Q Forty Five. Hästen höll på att slå Hoof Beats sist och han kommer att vara andrahandare i silver. Gustafssons häst är värld att passas.

Rank: A 6,5,3. B 7,10,12,1,4. C 9,11,2,8

Avd 7

Även här finn det ett möjligt spikförslag i Beanie M.M. Hästen har brottats med svåra utgångslägen på slutet, men gjort det bra ändå. Kommer hästen till sptes så kommer han nog att få trolla bort en bra bot av loppet och då ska han vara svår att rå på.

Värst emot är Hoof Beats. Hästen vann sist utan att vara som bäst på klasshästens vis. Adielsson är en man som inte startar sina hästar om de inte bra och därför väljer vi att ta med hans häst på nytt och räknar med absolut toppform. Vi vill även varna kraftigt för Ecupos Bitte. Hästen såg helt bländande ut sist som tvåa mot Fama Currit. Hästen såg oerhört förbättrad ut och bara studsade fram på banan. Får hon luckan kan övriga hälsa hem. Euro Staro Crown och Timetosaygoodbye hänger även de med på lappen. Båda har uppåtform och är goda spurtare om tempot blir uppskruvat.

Rank: A 3,11,1. B 2,6,8,10,4. C 9,12,7,4

Stora systemet: 3600 Rader / 1800 Sek

1. 1,2,3,7,8,10
2. 6
3. 4,5,7,9,11
4. 13
5. 4,7,8,9,10,12
6. 2,5,6,7
7. 1,2,3,6,11

Lilla Systemet: 270 Rader / 135 Sek

1. 1,2,3,7,8,10
2. 6
3. 4,5,7,8,11
4. 13
5. 4
6. 3,5,6
7. 1,3,11

Lycka till!