Äntligen! En storloppsfinal sitter aldrig fel och då det var ett bra tag sedan känns det lite extra roligt idag. Olympiatravsfinalen har samlat ett stor gäng stjärnor och det kommer att bli trav i världsklass. Övriga finallopp går inte heller av för hackor och spelvärdet är högt – känslan är att det kan bli fina pengar till den som knäcker koden.

Åbys bana kommer att hålla för barfotakörning trots att det varit trist väder i veckan. Kylan från i natt övergår i fint vårväder och banpersonalen är nöjda. Bakspåren får som vanligt en obehaglig överraskning när det öppnar sig med ett extra innerspår på upploppet – glöm inte det!

Avd 1

Här är Åke stor favorit med Merger Blue Chip. Hästen har imponerat, men det har stallkamraten K.L.M Prelong också. Åke måste köra Merger då han äger denna och det är gardering som gäller.

Förutom Åkes två kanoner så måste även Mathilde Tröjborg med. Hästen är vid sunda vätskor en världsstjärna och hon har nu lopp i kroppen. Flemming är en mästare på att ställa iordning sina hästar och hon måste med. Vi gillar även Nobodybeatsthebest som bara blir bättre och bättre. Blir det hårt tempo kommer hon att dyka upp på linjen till glatt odds. Miljondraget är Calamara Donna som är kusligt snabb ut och kanske kan ta platsen i rygg på ledaren. Hästen burkar gå väldigt bra efter vila och stormvarning utfärdas!

Avd 2

Här finns ett klart spikförslag i Quick Razz som varit lysande på slutet. Hästen blir bättre och bättre och ska ha en kanonchans här.

Vi vill dock ha med en häst till med i San Pellegrino som vi snöat in på. Hästen är kvick ut och skulle han få rygg ledaren är han mycket snabb sista 200 meterna och kan bli ruggigt obehaglig för favoriten.

Avd 3

Olympiatravsfinalen måste hållas som ett riktigt kanonlopp även om det bra är en fransman med, som dessutom egentligen är svensk.

Vi tycker att det står mellan fyra hästar och fördel för Commander Crowe som är mycket bättre i år enligt sin tränare och då vann han ändå nästen 6 000 000 förra året! Hästen är snabb ut och kan få ett kanonlopp här. Brioni är bäst bakifrån och kan komma bort om han släpper spets till fel häst. Skulle han köras i pik är risken att Quarcio Du Chene äter upp honom. Quarcio är nästa häst som måste med. Björns ögonsten har imponerat storligen i år och kommer att vara med på linjen även om det luktar dödens här. Whishing Stone är vårt drag. Hästen kommer mer och mer och han tränar magnifikt enligt vår kontakt i stallet. Går det lite för fort där framme kommer hästen att flyga lågt över upploppet.

Avd 4

Här Finner vi nästa spikförslag som vi inte spikar…

Cantab Sisu var vi inne på att spika hela veckan fram till vi hörde en intervju med tränaren Hellstedt. Han är inne på att köra hästen i spets och då är han sårbar. Då det är spetsgaranti hade vi sett att han släppt och kört på open stretch för hästen är mycket speedig. Nu väljer vi dock att ta med en till i Sem Jafet. Hästen ska köras utan skor fram och med nytt huvudlag. Det ser ut som en häst av rätta viket och det känns mycket intressant denna gång.

Avd 5

Noir De Cherie ligger oss varmt om hjärtat. Hästen har gjort oss mycket gott ekonomiskt och på alla andra banor än Åby hade vi spikat, men här är det risk för att någon kommer invändigt.

Värst emot är Aloe Vera som är helt bortglömd då hon svek mot tuffa hästar sist. Det är bara att glömma då det blev helt fel. Hästen är bäst bakifrån och kommer hon i rygg på favoriten blir hon mycket farlig. Nelli Miss har visat sig vass flera gånger och ska räknas med rätt resa. Strong Reasaons tränar förbättrat och har kanonläge. Vi blev imponerade av Kilo Face sist. Hon gav Viran Palema en match in på linjen trots att hon gick 1200 meter i tredjespår – starkast i loppet?

Avd 6

Här spikar vi Global Manhattan som verkligen vaknat till på slutet. Sist hoppade han 400 meter från mål och gick sedan snabbast av alla upploppet ner som femma. Vi spikar utan prut och håller hästen som klart bäst i loppet.

Avd 7

Avslutningen är jämn värre. Det är en av de bättre silverfinalerna på mycket länge och vi ser fram emot ett kanonrace.

Jackal Face är kapabel och en favorit för oss. Hästen har dock vilar i nästen två månader och han får inte ge bort en meter i ett lopp som detta om han ska kunna vinna. Global Money var bra i sin debut, men riskerar åter att bli över från start då han inte är så snabb ut. Kommer hästen ut bli han att räkna med. I Saw You siktar Åke Lindblom mot Elitloppet med och även om vi tycker det är lite hårt satsat just nu så har hästen varit mycket bra på slutet. Han går från alla positioner och måste med. Montgomery Hill och Harry Haythrow är skrällarna i loppet. Båda har full form och kommer att profitera på hårt tempo. Kolla Montgomerys avslutning sist, den var grym!

Spelförslag: 1000 Rader / 500 Sek

1. 1,2,4,6,9
2. 4,5
3. 2,6,7,10
4. 3,5
5. 6,9,11,13,15
6. 9
7. 1,2,5,9,10