Åby bjuder på jackpot och fint väder dagen till ära och det känns som en klart spännande V75-omgång. Det finns många tänkbara spikar och visst det kan bli noll och ingen utdelning, men likaväl känns det som att det kan smälla till ordentligt – bra man vågar…

Open stretch som vanligt på Åby och det gynnar inte bakspåren!

Avd 1

Vår enda spik i omgången slår vi ner här. Trots att vi inte gillar att lämna amatörhästar ensamma på lappen så kan vi inte bortse från Art On Lines uppvisning senast. Hästen var rent lysande när han, trots tuff press, gick undan i spets på en topptid. Mot spets!

Avd 2

Bästa hästen , Natural Wonder, har fått sämsta läget och det bara går inte att spika även om känslan är att hästen är bra nog att klara av det. Vi garderar.

Giant Slugger var fin sist och avslutade mycket vasst till seger. Hästen ska ha bra chans om han släpper spets och kör på snikspåret. Körs han i spets är risken att någon av de starka motbuden mosar honom. Global Manhattan gillar vi och hästen verkar gå bättre med skor vilket han ska göra idag. Ritano Freight har gjort det finfint på slutet och vinner snart. M.T Big Business gick bra från svårt spår sist och får Goop i jollen – ska räknas. Miljondraget är Global Night som har perfekt läge och från tredje invändigt blir han obehaglig för övriga!

Avd 3

Evita Brodda gjorde det mycket fint från spets sist och påvisade att kapacitet finns och att hon trivs ypperligt i spets. Nu är spetschansen god på nytt och vi spikar på lilla lappen.

Vi gillar dock Perfect Light skarpt och vi bortser från insatsen sist då hon gick i spets vilket inte är rätt melodi. Nu får hon anfalla bakifrån och hon har en helt annan hårdhet i kroppen än övriga – varning! Denco´s Queenkilab har fin kapacitet och går hon iväg felfritt är hon tuff nog att vinna. Lite nackdel med kort distans då hon kan behöva pressas lite i inledningen och då är risken för galopp överhängande. Hazelmere satt fast med mycket krafter kvar sist och såg bländande ut – pass upp!

Avd 4

Crowne är en stor tung häst som kommer att bli mycket bra när han har muskler i förhållande till sin storlek. Han är dock bra redan nu och ska ha fin chans här.

Värst emot är Tresore Dínverne som ser ut att kunna få ledningen eller rygg på ledaren. Hästen kommer mer och mer och ska räknas. Vi vill varna för de båda Ludde-hästarna som är kraftigt på gång. Båda tränar bra och kommer att presenteras i fint skick!

Avd 5

Nästa spikförslag kommer här och det är Love You More. Hästen har slagit de bästa i kullen och hade vunnit Stochampionatet i år om luckan kommit från rygg ledaren. Nu väljer vi dock att garderar pga att det är lärlingar som kör och med det kommer många att köra i spåren sista 700 och risken är att någon eller några är i vägen.

Vi vill ha med är tre hästar till: Åtting Hornline som är duktig och nu debuterar för Fredrik Persson. Hästen tränar starkt och ska räknas här till glatt odds, Legacy Kronos som går ner i klass och Hot Pot som åter igen går barfota runt om.

Avd 6

Förstahästen här är Famous Fayline som imponerat storligen för Lennatsson. Han har dock en tråkig startrygg och det kan göra att han hamnar något steg för långt bak.

New Line är fin och har gjort det bra på slutet utan att få vinna. Nu har han kanonläge, men är inte så snabb ut vilket gör att han inte kan spikas här. Indigo Broline såg åter igen bländande ut efter lite avvaktande resa sist. Hästen är bra nog att runda dessa och med två strukna finns chansen – pass upp! Miljondraget är Voodoo Hornline som var fin på Momarken sist och får Ron Pirece i sulkyn denna gång!

Avd 7

Avslutningen står mellan två hästar om ni frågar oss. Admiral Newport och Nahar. Kanonerna från dubbla tillägg kommer inte att hinna fram och vi chansar bor dessa.

Stig H:s springare blir svårslagen om han når spets och Nahar är ruggigt tuff om han når dödens utan allt för mycket strul. Vi ser fram emot en tuff slutstrid upploppet ner!

Lilla systemet: 576 Rader / 288 sek

1. 6
2. 1,4,5,8,9,12
3. 1
4. 3,5,7,10
5. 11,12,13,14
6. 3,9,12
7. 1,11

Stora systemet: 3072 rader / 1536 sek

1. 6
2. 1,4,5,8,9,12
3. 1,6,9,13
4. 3,5,7,10
5. 11,12,13,14
6. 3,9,10,12
7. 1,11