Då var det dags på nytt! Jackpotterna på V75 avlöser varandra och visst är det lite extra kittlande när potterna drar sig upp mot 50-60 millar på sju rätt. Tipsformen är fin för dagen och vi har några roliga drag att bjuda på.

För travälskarna är även Maharajahs comeback något extra att se fram emot. Hultman är nöjd men hur tänker vi?

Banan ser ut att bli finfin och glöm inte att Åby har open stretch och dubbelt dessutom.

Avd 1

Nu är det dags! Mellby Sambuca ska fällas. Hästen som imponerat så oerhört i år kommer här att få visa allt. Hästen går upp i klass och har dessutom ett trist startspår som vi tycker borgar för gardering!

Vi tokvarnar för en klasshäst som sist såg ut som en helt ny häst för sin nya tränare. Leonas Yeti såg rent bländande ut för Lennartsson sist. Nu ska han köras för spets och ska inte släppa ens under pistolhot. Vi tycker hästen är superintressant och tankar honom etta här! Wiss Pen bara måste få vinna snart. Hästen har avslutat fantastiskt i varje start på slutet och han är ett måstestreck. Nick Nock är snabb ut och ser ut att få en hett åtråvärda placeringen i rygg på ledaren. Formen är fin och skrällvärdet högt. Båda norrmännen gillar vi och de gynnas av körspö. Miljondraget är Odyssee Eastwind som varit mycket fin i ny regi utan att få vinna, hon har varit två bakom kanonhästar på slutet. Tokdraget är Schwerin Boko som normalt är bortlottad. Formen är dock så fin så att hästen ska räknas vid högt tempo – något vi tycker ser klart ut.

Avd 2

Här är Tion Medon Sisu favorit och vi ställer oss lite tveksamma till det. Hästen har fin form, men är inte så speedig och riskerar att åka dit till slut.

Borga Baron har visat toppform på slutet och sist blev hästen dragen bakåt av en kall häst. Hästen sköt till fint när han kom loss och vi tror mycket på hästen här. Quicksliver ska normalt räknas tidigt och får göra det på Örjan här så Truls hästar inte visat så god form på slutet. Que Linda har fin form och ska räknas. Risk finns dock att Freddes hästar kommer att underprestera då det går förkylningar på gården. Odd Fellow och Intenzo måste även räknas då båda har varit fina på slutet. Vi har en konstig känsla även för Ditte Vingboons som bytt tränare och vann på fint sätt för första gången på två år sist.

Avd 3

Här kommer Maharajah ut i sin första start i matchningen mot Frankrike i vinter. Vi älskar hästen och det bär alltid emot att garderar, men hästen har fått stryk i comebacken förr och motstånd saknas inte!

Yarrah Boko är distansgynnad, snabbare ut och i full tävlingsform. Hästen har utvecklats rejält i år och från spets blir han mycket svår att rå på även för Maharajah. Juggle Face har verkligen visat att han hör hemma i toppen. Sist vann han på ett topptid och är stark som få – måstestreck. Vi chansar även med Torvald som återkommer efter infektioner. Enligt stallet känns han bländande och få kan avsluta som han!

Avd 4

Vi tror mycket på Astonoshng Ride som spåddes en lysande framtid för ett par månader sedan och är bortglömd nu. Hästen är oerhört kapabel och börjar hitta formen igen efter en svacka – spik på lilla lappen.

General Flax är en tuffing med fin statistik. Han kommer att sälja sig dyrt om spets nås. Credit Coger är även det en tänkbar vinnare om hon kan svara upp spets. Sist avslutade hon vasst och drog fram General Flax. Skrällen är Tennis som gick vasst efter trafikproblem sist.

Avd 5

Lärlingsloppet är av hög klass både i hästar och kuskar. Vi garderar och tycker oss hittat kul drag.

Next To None Simb är snabb ut och har härdats i tuffa lopp på slutet. Sist satt han fast med krafter kvar mot exempelvis Kadett C.D och det säger en hel del. Bra kusk och spår höjer chanserna ytterligare. Friday Starlight bode vunnit sist, men vek ner sig i spets och det höjer spelvärdet för vår del. Hästen är klart bättre bakifrån och det känns som att han kan få rygg ledaren här och då är han supervass upploppet ner! Lotus Elan gör bra lopp hela tiden, men betalar alltid bra. Han är snabb ut och ser fin ut för dagen – drag! Nästa skräll är Hot Pot som gör sin tredje start i regi Bergh. Sist var han fin på barfotabalans och det ska bli samma här – varning!

Avd 6

Här kommer spiken i omgången. Olivia Lavec är en riktig kanon och hade det inte varit för skador hade hon haft ett par miljoner till på kontot. Hon har sett finfin ut vid sina vinster i år och ska nu testas barfota runt om för första gången. Vi tror det gör ytterligare 25 meter och då är övriga chanslösa!

Avd 7

Avslutningen är rätt jämn och det hade nog behövts fler hästar än vi har råd med för att känna sig helt trygg. Vi har dock god känsla för två hästar och tycker det är värt att chansa på.

Jackal Face är en ruskig talang och har visat sig kunna öppna fint från innern. Även om det inte skulle lyckas finns ju snikspåret att tillgå. Legacy Kronos vågar vi inte släppa då han gick enormt efter sin galopp sist. Hästen hade krafter kvar i mål efter att ha gått under 13 i 2000 meter!

Lilla systemet: 560 rader / 280 sek

1. 1,2,3,4,7,9,10,12
2. 1,3,6,7,8,9,10
3. 2,5
4. 9
5. 1,4,5,6,11
6. 10
7. 1

Stora systemet: 8960 rader / 4480 Sek

1. 1,2,3,4,7,9,10,12
2. 1,3,6,7,8,9,10
3. 2,5,9,10
4. 1,2,6,9
5. 1,4,5,6,11
6. 10
7. 1,6