Hej igen! Som vi var oroliga för inför förra veckans tävlingar på Jägersro blev vädret ett stort problem för de aktiva och även oss spelare. Den otjänliga banan gjorde tävlingarna till ett lotteri. Vi får helt enkelt lägga dessa tävlingar bakom oss och ta nya tag.

Åby, som arrangerar veckans omgång, har lyckats hålla banan mycket fin i veckan och det ser inte ut att bli lika jobbiga förutsättningar till helgen även om det vankas nederbörd och någon plusgrad under dagen. Vi tror på bra bana om än lite krävande framåt tävlingsdagens slut och möjligtvis tungt på open stretch då vätskan rinner inåt. Dubbla open stretch som vanligt och med andra ord lite bökigt för hästarna som får anfalla bakifrån!

Avd 1

Vi tar tjuren vid hornen och spikar redan i inledningen. Simb Mark kom bort helt på leråkern i Malmö förra veckan och det är bra att glömma. Nu står han med perfekt läge och möter klart sämre motstånd än på mycket länge. Hästen ser vi som klar förstahäst och han ska ha kanonchans vid normala förutsättningar.

Avd 2

Loppet är inte helt enkelt att reda ut och även om vi anser att tilläggshästarna är klart tuffast så är förutsättningarna för dem med tillägg på kort med open stretch allt annat än fördelaktiga.

Vi vill dock ranka Inchmurrin först då hästen är oöm och snabb. Dessutom har Jensen en mycket fin form på stallet för dagen och hästen ska ha en bra chans. Mermaid´s Legacy har inte haft något flyt på slutet, men sett fin ut och måste med här. Hästen är klent streckad i förhållande till sin kapacitet. Rio De La Plata spikade vi och satt till fint odds för två starter sedan och hästen visade hög kapacitet. Hon är dock osäker och dålig bana är ingen fördel – bra nog för vinst trots allt. Elista C.D ståtar med praktform och har dessutom bra läge. Hästen var bra som tvåa bakom Art On Line (kanon) näst senast och vann lätt sist. Hon måste räknas tidigt. Kapriol Face gillar Ludde och hästen tränar bra. Spår och distans är minus och hästen rankas ner på det. Raffa Will var klen sist, men visade innan att hon är bra. Nu är formen tveksam och hon får gå med på grundkunnande. Justfixit ska även hon med. Distansen är inte någon fördel, men då hon är stark och jämn ska hon räknas om banan blir lite krävande

Avd 3

Silverdivisionen är verkligen jämn denna vecka. När vi var klara med loppet hade kunde vi inte läsa det på färre än sju streck. Vi är dock säkra på vem som är förstahäst och det är en skön rensare.

Miss Sixty har lopp i kroppen och brukar vara som bäst i sin andra start efter vila. Nu var dock andra loppet efter vila på Jägersro förra veckan och det är bra att glömma. Nu ska ni ser istället vad hästen kan, bra läge och lagom emot. Muscles G.T har vi fått lite info om och stället är nöjda. Det har varit lite svårt att hitta lopp för henne, men Åke tycker hon ska kunna matcha hingstarna och det innebär att han tycker hästen är bra. High Hope Favce har suttit fast två lopp i rad och sett mycket fin ut. Hon körs ibland för passivt då vi tycker hon har en fin hårdhet i sig. Nu blir det mer offensivt och hon ska räknas här. Victory Hill har inte vunnit på V75 trots otaliga försök, men har bra förutsättningar här do han är startsnabb och placeringssäker – bör med på lappen. Super Kahn och Karbo Cake står med sämsta respektive bästa spår och det tycker vi ger ganska jämna förutsättningar hästarna emellan. Super Kahn har tidigare visat sig klara kluriga underlag och anfaller helst bakifrån medan Karbo Cake sällan vinner och är mer känslig, men startspåret bäddar för chans. Mr Shimmer vinner när som helst och vi släpper inte hästen i gällande form.

Avd 4

Här finner vi en bra favorit i Turbo Daylight. Hästen kommer med fem segrar på sju försök och Witasp håller hästen högt – spik på lilla, men vi vill ändå ha med ett par motbud på stora.

Huge Star vinner lopp när som helst. Hästen gör sällan bort sig och har visat sig kunna avsluta mycket bra vid rätt resor. Nu har han ett mycket bra läge och vi säger pass upp! Lennon Legend är en trashand som startat sig igång på nytt efter skador. Sist passade naturligtvis inte banan, men innan gick han starkt och vi tycker han ska räknas då det är en bra häst i grunden. Alfa Furtuado satt långt bak sist, men spurtade bäst av alla och slutade tvåa. Nu kommer hästen att sitta bättre till coh med Björn bakom spakarna känns chansen än bättre. Love You More är jättedraget i loppet. Trots spåret blir vi inte förvånade om hästen sitter i spets efter några hundra meter. Hästen är ruggig ut och till en procent är det ett kanonstreck. Stigaxeksixten gick bra sist och såg segerfarlig ut i sista sväng. Han håll dock bra till tredjepriset och trots läget vill vi ha med hon om här – ryckhuva för första gången på länge. Zargos Boko vann sist på leråkern men gjorde det ok. Han är ojämn, men tränar bra och går med trots att han knappas håller spets.

Avd 5

Ideal Kemp måste ha god chans i loppet med perfekta förutsättningar. Hästen är snabb ut och trivs ypperligt i spets. Hästen har dock bra vunnit ett lopp och vi garderar tills segergnistan visat sig lite tydligare.

Nouveau Zet gör andra starten för Lähdekorpi och bör gått framåt med lopp i kroppen. Hästen hade vilat länge innan sist och gjorde det helt ok. I tidigare regi visade hästen fin kapacitet och vi tror hästen är med på linjen. Burning Line Gral är skrällen i loppet. Sist var han mycket tapper från spets och visade sig trivas bra där. Skulle han nå spets ökar chanserna avsevärt. Avanto har fått ta igen sig en aning efter flitigt tävlande i höst. Nu rapporteras han åter pigg och kan han gå utan skor fram höjer han sig än mer. Hårdast i loppet är han dock och vi tycker han ska räknas trots tillägg. Isak C.D avgjorde snyggt efter perfekt resa sist. Han är rejäl och måste räknas här. Mokasin är miljondraget i loppet. Han har kommit bort i sina två sista starter, men gjorde det bra innan. Han är en bra avslutare och till fem procent från bra läge kan vi inte låta bli.

Avd 6

Här är vi övertygade om att det kommer att köras ordentligt från start. Varken Zapdos Hojt eller Jealous Broline kommer att vika ner sig i en startrusning trots open stretch. Båda är klart bäst utan rygg och det kommer att bädda för två andra hästar.

Strong Demand gjorde grovjobbet helt själv sist och höll storstilat från dåligt läge. Innan vann hästen lätt och han skiner av form. Nu är spåret mycket bättre och efter att spetsstriden är avklarad kommer han att sitta bra till och utan en tuff öppning i benen kommer han att vara långt framme. Vi vill även ha med Robin K som vid sunda vätskor är bäst i gänget. Han har tränat fint en längre tid, men inte fått till det i loppen. Han är kraftigt gynnad om det går fort där framme och till sex procent är han omgångens drag.

Avd 7

I avslutningen låter vi förnuftet tala och spikar Covington Ås. Hästen är, till skillnad från värsta motbudet Eliott Hall, gynna av distansen och dessutom obesegrad för Åke. Hästen kommer med stor sannolikhet att släppas till spets medan Eliott Hall kommer att få stressa runt hela gånget i spåren. Blir inte banan allt för kladdig mot slutet av dagen tror vi att hästen har en riktigt bra vinstchans.

Stora systemet: 4116 rader / 2058 sek

1.2
2.2,4,6,11,13,14,15
3.1,4,6,7,9,10,12
4.1,2,3,4,6,8,12
5.2,5,6,7,10,12
6.5,10
7.5

Lilla systemet: 392 rader / 196 sek

1.2
2.2,4,6,11,13,14,15
3.1,4,6,7,9,10,12
4.4
5.2,5,6,10
6.5,10
7.5