Formen stiger, men inte temperaturen. Sex rätt förra veckan gav inga stora pengar, men gav klara tecken på vart formen ligger för dagen. Nu ger Åby oss nya möjligheter att tjäna in julklappspengarna och vi gör vårt bästa för att ge er julklappstips.

Åby har, som alla banor, för dagen problem med hur underlaget ska skötas. Ena dagen regnar det och andra dagen blir det 15 minusgrader. Till helgen ser det dock ut att behövas broddar bak om vi tittar enbart på temperaturen. Risken är dock att det även ska snöa under tävlingarna och det kan skapa behov av skor även fram och det gäller att lämna in systemen så nära inpå start det bara går. Barfota är dock att glömma enligt banmästare Wickman! Glöm inte open stretch och som omgången ser ut idag blir det stora pengar till få vinnare!

Avd 1

Här är vi tuffa och plockar bort glasliraren och barfotalöparen Ridgehead Cahore från systemen. Hästen är känslig redan vid optimala förutsättningar och här har han inte mycket att hämta vid gällande väderlek.

Förstahäst och tillika spik på lilla lappen är Finnens Oliver Twist. Han visade redan innan han hamnade hos Lähdekorpi att han hade det lilla extra och han har inte gjort det sämre sedan han kom dit. Nu är föutsättningarna fina med öppet spår och chans till både spets eller släpp till Ridgehead Cahore och lucka till slut. Oavsett har han goda möjligheter enligt oss. Lamborghini S.T är kapabel och har dessutom mycket fin form. Hästen har gått bäst barfota innan, men gjorde ett fint intryck med dojjor på sist. Han är gynnad av utgångsläget och vi tror hästen ska ha goda möjligheter från tredje ut. Avanto är en av få av Åkes hästar som går bra även med skor på hovarna. Hästen har dessutom visat sig formstark och är snabb ut. Hästen kommer att få en bra resa här och ska räknas om han får lite hjälp med tempot. Niller gillar vi och han är helt bortglömd av spelarna nu. Under tio procent på en häst som inte bangar för lite tuffa uppgifter ser vi som ett gyllene tillfälle – miljondraget i loppet. Miss Sixty kan vi inte släppa då hon ligger oss varmt om hjärtat. Vi är dock ärliga med att hästen inte har toppform, men hennes inställning ska inte negligeras.

Avd 2

Sedan storfavoriten ströks har loppet blivit bra mycket svårare. Vi streckar tre som vi tycker sticker ut och det kan räcka långt.

Junior Vang gjorde det bra sist på V75 och visade att ålder inte spelar så stor roll. Åldermannen spurtade förbättrat och trivs över distansen. Risken är att han tvingas göra allt själv denna gång och vi är inte säkra på att han mäktar med det, men är ändå förstahäst på sin fina statistik över distansen. Roc Bourbon har varit bra på slutet, även om han visat sig bäst utan skor. Sist kördes han lugnt och vi tror stallet siktade hit istället. Med full form ska han räcka långt här. Stair Dance kan bli en obehaglig överraskning för spelarna denna gång. Med lopp i kroppen och passande förutsättningar duger hästen långt. Lopp i kroppen och spetsläge till sju procent smakar fågel.

Avd 3

Stoloppet ser som så många gånger förr svårlöst ut. Frillan Filiokus står med tillägg över korta häcken och det är inte någon bra idé att lämna henne ensam på lappen trots hysterisk form. Skor på funkar, men gör henne mindre snabb!

Rio De La Plata står näst på tur i rank efter frillan. Hästen pullade bort sina krafter i dödens sist och höll bara sådär. Hästen har dock visat sig mycket kapabel vid de tillfällen hon skött sig och hon är mest spelvärd i loppet enligt oss. O.U Glide har vaknat till hos Flemming och gjort det fint vid två raka segrar. Nu har hästen vilat en dryg månad och det kan sätta ner henne en aning, men vid sunda vätskor räknas hon tidigt. Walman är mystiskt uppåt på båda sina hästar i loppet och då ska man dra öronen åt sig. Båda djuren är kapabla och står bra inne i loppet. Sharapova blandar och ger. Hon varvar kanonprestationer med mindre lyckade insatser och skulle hon vaknat på rätt sida avslutar hon sylvasst! Sybaris Hanover är jämnheten själv, men har inte vunnit på ett tag. Nu har hon fint läge och helt ok from så med ska hon. Mahagony är unghäststjärnan som inte blommat ut för fullt. Hon visar mellan varven vad hon kan och med smygare kan hon avsluta mycket vass och vi chansar med henne här. Sist ut är M.T Evita som i bra form för dagen.

Avd 4

Håll i hatten för här kommer skatteåterbäringen!
Vi sticker ut hakan ordentligt här och förordar spik på Golden Boy till tio procent! Hästen har visat sig mycket kapabel och i detta, lite mediokra sällskap, måste hästen har stora möjligheter. Sist hade hästen varit med och stridit om en tätplacering om han inte tappat en sko på vägen och innan har han gjort kanonlopp på kanonlopp. Storvarning utfärdas!

Avd 5

När vi ändå är inne på tuffa spikar kan vi fortsätta på angiven linje.
Här har vi hittat ytterligare en nyckel till ett liv i lyx och välmående. Quantum Dreamgirl har stångats med bland andra Tamla Celeber vid flera tillfällen under året. Hon har en hårdhet som övriga i loppet helt saknar. Vi tror att detta kan vara ett av det bästa betalande strecken för året!

Avd 6

Här ser loppet ut att lösas med fyra djur. Bakspåren göre sig ej besvär här.
Growup och Agge The Bomber gör upp om spets och rygg på denne. När de väl kommit överens så sitter Slevin Kelevra i andra ut och har Milliondollarbaby framför sig i dödens. Dvs då har vi de fyra främsta inne på upploppet och det kan inte gå fel. Bästa hästen, som såg fin ut sist, är Milliondollarbaby och det är ett spikförslag för den modige!

Avd 7

Här gäller en eller alla som utgångspunkt. Elliot Hall är klart bäst i grunden och vi blir inte förvånade om vinner med 20 meter till slut. Hästen är dock vimsig och hoppar till höger och vänster så gardering blir det tills bättring visas.

Capello Bob har vi fått rapporter om från stallet och han ska vara mycket fin för dagen. Läget är ju inte bra, men Lähdekorpi säger att hästen känns strålande och han måste med. Mathias Mölgård tyckte vi blev en fin bekantskap när han visade upp sig sist på Jägers. Efter invändig löpning blev han kvar med krafter i rygg och då han är snabb ut kommer han att hamna mycket bra till. Baht Launcher har gjort comeback och såg helt ok ut. Han vann från spets och även om det är hans favoritposition så kan han gå bakifrån också. Kanske är han lite överstreckad här, men han är bra och vi vågar inte ta bort honom trots bakspår. Montgomery Hill gjorde det strålande sist på V75 från döden. Han häll starkt till en bronspeng och har hysterisk from för dagen. Han vinner dock mest i lite enklare motstånd och går med som skräll. Nightlife La Marc missgynnas av hakar och skor, men går med på laget. Hästen som ska ge oss miljonerna är här Isak C.D. Hästen är jättesnabb och helt bortglömd av spelarna. Han klarar banan och har fin form så vill ni ha en trevlig enprocentare så har ni en inslagen här!

Stora systemet: 3780 Rader / 1890 Rader

1.1,4,6,8,9
2.7,8,9
3.1,4,5,7,9,10,11,14,15
4.4
5.3
6.1,4,5,8
7.1,2,5,7,8,9,10

Lilla systemet: 540 Rader / 270 Sek

1.4
2.7,8,9
3.1,4,5,7,9,10,11,14,15
4.4
5.3
6.1,4,5,8
7.1,7,8,9,10