Svenskt mästerskap ligger som lök på laxen denna V75-omgång från Åby. Tyvärr är Maharaja struken vilket gör loppet lite rumphugget rent sportsligt, men ack så mycket enklare spelmässigt. Vi känner oss väl hemma i denna omgång och det känns som att det kan bli bra mycket pengar även om ett par favoriter gör sin plikt.

Vädret i Göteborg är bra och även om det böjar bli kallt kom nätterna så är det inga problem att få en fin och väl preparerad sommarbana med dessa förutsättningar. Valfri balans utlovas av banmästaren och glöm nu inte de extra spåren på upploppet!

Avd 1

Skam den som ger sig! Vi har förlorat så mycket pengar om vårt tjat om Neo Smed, men med en dåres envishet fortsätter vi att påstå att detta ÄR en häst för eliten. Nu står han inför sin enklaste uppgift sedan han dök upp hos Lähdekopi. Adielsson har bara att köra framåt och sedan är det spel mot ett mål. Barfota fram på nytt vilket gör hästen kvickare från start.

Avd 2

Här går vi kort på lilla lappen med tre bra hästar, men på stora målar vi på med många då det är flera ekipage med riktigt fin form för dagen.

Förstahäst är Japnese Face. Hästen kördes avvaktande sist, efter att fått utstå ett överfall i spets gången innan, och spurtade fantastiskt efter sen lucka. Med bättre läge hade han spikats. Gitano tycker vi bara blir bättre och bättre. Persson har dessutom hittat rätt i balansen nu och kör, som sist men fel i listan, barfota fram. Hästen vann plättlätt från dödens och är en kanon! Hästen som bara måste med är Elstar Pride. Dårar tänker ni, men pass upp säger vi! Hästen är bra och det har han visat vid mer än ett tillfälle. Nu ska han dessutom gå barfota runt om för första gången någonsin och vi tror på sto effekt – Varning! Bruce Tooma gillar vi skarpt och han har gjort det bra på slutet precis som Calvin Fortune. Båda har bra lägen och är bortglömde. Mellby Turbo har bra form och såg fin ut i tuffare sällskap än detta sist – måste med precis som Merriment som har en väldigt hög högstanivå även om han blandar och ger. Vi betalar även för favoriten Discovery Håleryd som gjort det bra på slutet, men nu har gått upp i klass och även är missgynnad av distansen (dålig favorit dock!)

Avd 3

Efter strykningen av Maharaja så står vägen öppen för Trovald Palema här. Åke kan nog köra hur han vill och vi tycker hans speed är väl så mycket värre än övrigas så – bra spik till en glädjande streckfördelning.

Avd 4

Även här har en strykning förorsakat en omkastning i systemen. The Mans strykning har gjort loppet från ett spiklopp till ett garderings dito. Vi tycker fem hästar höjer sig över mängden.

Vår förstahäst är tillika ett drag på strecken. Continental är en Kalmarhäst som vi följt länge. Barfota runt om har gjort hästen rappare och sist gjorde han ett riktigt kanonlopp från dödens och höll så när på att slå en riktigit bra häst. Han är bäst bakifrån och kommer här att få en bra resa. Nicolas De Mortree gjorde comeback efter vila sist och vann pliktskyldigt i enkel omgivning. Han imponerade dock inte och behöver höja sig för att motivera alla sina streck här – vilket han dock har kapacitet till. Danne Fame och Peggy Cole bör ni ha med båda om ni aspirerar på miljoner. Båda är hopplöst bortglömda och framförallt Peggy har absolut toppform. Sist blev hon hängande från start och backades sist efter ett drygt halvvarv. Därefter gick hon i spåren sista 800 meterna och tog hela tiden på ledaren och blev trea. Hon är distansgynnad och ett måstestreck! Trots spåret betalar vi även för Rocky Race som är lovande och tidigare visat prov på hög kapacitet. Han är lite klen i benen dock och kan göra riktiga plattmatcher mellan varven.

Avd 5

Även lärlings-SM ser för oss ut som ett svårlöst garderingslopp. Det är inte allt för sällan orutinen lyser igenom hos lärlingarna när det gäller lite extra och loppen kan köras på alla andra sätt än man som spelare tänkt sig…

Connery bör ha bra chans utifrån vad han presterat på slutet. Hästen kommer med tre raka segrar över korta häcken och det ska bli intressant och se om han är lika vass över medel för då för övriga problem. Klondike B.B har höjt sig markant på slutet och gjort det bra i tuffa omgivningar. Nu står han lite långt ut på vingen, men har definitivt kapacitet att segerstrida till glatt odds. Viduka Boko låter stallet klart uppåt på och de har dessutom vässat honom extra i träning. Eventuellt helstängt huvudlag på för första gången och vi streckar. Maestoso är säkert hästen med högst kapacitet i gänget, men är inte snabb ut och riskerar att hämna illa på det. Löser det sig ska han dock räknas. Delvin Gold står med spår tolv, men måste med som han såg ut sist. Hästen lös av form när han vann lätt efter ett tufft upplägg. Han är matchad för detta lopp och från framspår hade han varit ett spikförslag. Skrällarna är Naughty Nany som är snabb ut, Rejäl Karsk som har ruggig speed och smygläge samt Castor Race som är klart bättre än raden utger.

Avd 6

Första dubbeln ser lite halvklurig ut och till slut fastnade vi för sex hästar.

Det blir körning från början och vi har svårt att se vem som sitter i spets efter ett halvvarv. Men laddas Global Limousine ska han ha bra chans på spets. Hästen fick dock ett blytungt lopp sist och den typen av smällar tenderar att ta ut sin rätt efteråt. Hästen är dock bra och vid normala vätskor ska han räknas från piken. Tarpoon Bris är här helt bortglömd och det kan bli dyrt för spelarna. Hästen är MYCKET bra och har han vaknat på rätt sida blir vi inte förvånade om han körs fram till dödens och bara vinner! Nightlife La Marc gick oerhört fort sista varvet sist och höll storstilat in i mål. Denna gången får han hjälp med tempot och måste räknas. Precious Value gjorde det bra från dödens sist och är även han snabb ut. Skulle han koma till spets ökar hans chanser dramatiskt och han bör med på alla lappar. Practical Joke och Maxwell Mayday tycker vi båda ska med. Båda har full form och är bortglömda av spelarna.

Avd 7

På lilla lappen spikar vi, men på stora tar vi med ett par rensare till.

Vanessa Du Ling gjorde ett fantastiskt lopp sist. Hon gick med i spåren när det gick som fortast och trots att hon snubblade till och tappade ett par längder i det läget tog hon hela vägen in mot mål på täten. Nu är hon ute över sin favoritdistans och vi tror hon har kanonchans här. Skrällarna är framförallt Frillan Filiokus och Hoity Toity Face. Frillan har suttit fast i stenhårda gäng på slutet och sist såg hon ut som en krutdurk i klungan. Med rätt resa blir hon livsfarlig. Hoity Toity har toppform och tar hon spets är hon alltid att räkna med. Vi vill även ge Ninotchka en chans till trots att hon vek ner sig i spets sist. Åke tycker att hästen är bättre över medel och vi tror hon blir att räkna med här.

Stora systemet: 7680 Rader / 3840 Sek

1. 5
2. 1,2,3,5,6,7,9,10
3. 6
4. 2,5,7,10,12
5. 1,2,4,5,6,7,9,12
6. 2,3,4,8,10
7. 1,7,8,9

Lilla systemet: 300 Rader / 150 Sek

1. 5
2. 2,7,10
3. 6
4. 2,5,7,10,12
5. 1,2,6,7,12
6. 3,4,8,10
7. 9