Hej igen och välkomna till spelaspel.se:s V75-analys. Denna veckan bjuder Åby på stortrav och Olympiatravets final som den stora klon. Årets upplaga har man verkligen lyckats med och den som har en klar vinnare här är det bara att gratta. Övriga lopp ser småluriga ut och det kan ge mycket pengar för den som lyckas pricka in alla rätt. Vi tror att extraspåret på upploppet kommer att utnyttjas flitigt av vinnarna och rekommendationen är att strecka så många som möjligt av de som man tror hamnar i rygg på ledaren!

Vädret väntas bli bra och banan är så bra den kan bli för årstiden. Banchefen lovar valfri balans och glöm inte open stretch!

Avd 1

Här kommer Bobtail ut på nytt – hästen som verkligen blommat ut under vintern. Hon har visat sig tåla vilka lopp som helst och även om vi tycker hon är bäst över medeldistans tror vi hon har mycket bra chans även här från perfekt spår. På lilla lappen lämnas hon ensam, men garderas på stora.

Från spets ska Bobtail ha mycket bra chans. Vi funderar dock på utvecklingen om det blir som Catarina Lundström säger att Jodas Julia ska köras i dödens och därifrån tugga ner favoriten. Blir det så kan det gynna spurtkanonerna från bakspår och det finns flera med toppform. Mystical Ann var förvånansvärt bra i sin årsdebut. Hästen höll mycket bra från ledningen som knappt slagen. Hon är bäst bakifrån och kan få loppet här! Ibiza Broline tror vi är nästa stora stostjärna om hon får vara hel. Hästen har flera gånger visat enorm kapacitet och hon såg mycket fin ut som vinnare i debuten – stormvarning! Jättesusaren är Caddie Dream som fick en trist löpning i sin comeback och höll storstilat. Hästen har haft problem i sista sväng innan, men det såg i alla fall jag inget av då. Hon var fräschare helt enkelt. Kul ide då hon är mycket kapabel.

Avd 2

Här blir Lazer Crown stor favorit och det med rätta. Hästen har visat att han kan vinna från alla positioner och har full form. Vi är dock inte helt bekväma med hästens speed och tror han kan bli avslagen av smygkörd denna gång och garderar.

Ekets Patrik var inte som bäst sist och är åtgärdad. Nu rapporteras han jobba grymt bra och måste med från rygg ledaren. Dedes Brassie har inte varit på topp i sina sista framträdande, men är stor och behöver många lopp innan han är helt på topp. Det har han fått nu och ska dessutom lättas till denna start. Vi tycker hästen har potential att bli en topphäst och tror han är mycket bättre nu på länge! Notre Crown är en riktig tävlingshäst och kämpar alltid hela vägen. Han har tre raka segrar på bra sätt och ska räkna även här. Proud Philip är en fin häst som gjort det bra som stor favorit på slutet. Hästen har bra läge och ska räknas tidigt. Tokskrällen är Turbo Tim som varit bra en längre tid, men inte funkade sist. Hästen är omplåstrad och kan dessutom öppna snabbt. Från invändig smygresa ska han ha lite skrällchans.

Avd 3

Här chansar vi lite i ett öppet lopp och spikar City Hall. Hästen är mycket nabb ut och kommer att få en perfekt resa. Sist fick han inte chansen, men det får han är med open stretch. Värst emot är Sebastian K, men han står med bakspår.

Avd 4

Olympiatravets final och man kan inte annat än gotta sig åt namnen i startlistan. Årets upplaga är den vassaste på mycket länge och det kommer att bli ett mycket rivigt lopp var så säkra.

Vi tror segern står mellan fyra hästar och rankar dem som följer. Torvald Palema går från klarhet till klarhet. Hästen ser fräschare ut i år än i fjol och då vann han ändå 8,5 millar! Han är så pass snabb så är han inte allt för långt efter ledaren in på upploppet så kommer han att äta upp meter för meter och ska ha mycket bra chans. Nelumbo låter fransmännen hälsa är en riktig skjutare. Han ska köras offensivt och räds inte en dödensresa. 15 meter bättre än Lámiral Mazun som vann Elitloppet för några år sedan innebär en kanon kort och gott. Nu Pagadi lurar vi på ordentligt. Stig H ser så där härligt lurig ut när han intervjuas och när den mannen säger att hans häst kan öppna fort så KAN den det! Frågan är dock om hankan svara Copper Beech? Skulle han göra det och få spets får övriga vara mycket bra för att slå honom – en blivande världsstjärna oavsett resultat här. Private Love måste även han med. En speedkula likt Torvald och får han bättre lopp än favoriten kan han överraska.

Avd 5

Nästa spik följer här. Gossip´s Queen har varit sagolikt bra i år och de två senaste loppen har varit av prima kvalitet. Hästen har rundat stora fält på några få steg och hästen är helt enkelt bara bäst här.

Avd 6

Här ser det ut att bli lite körning om positionerna och med flera som ska lättas i balansen blir det extra roligt att följa.

Hoity Toity Face blev trött sist efter massiv uppvaktning i spets. Hästen hoppade som slagen, men har hög moral och kommer tillbaka med laddade batterier här och måste räknas. Premier Leage är susaren i loppet. Han har full form och ska testas barfota runt om nu. Hästen ser ut som en barfotahäst och det kan bli hur bra som helst! Rutger Raket låter vår kontakt i stallet hälsa att han känns stark i träning, så stark att han ska körs barfota runt om här. Vi tror han gynnas och han måste med. Junction måste även han med på full form. Han har perfekt läge och med lucka har han bevisat att han kan vinna lopp som detta. Celeberty Photo är åtgärdad och tränar förbättrat samt Max Hugo som rapporteras i toppform måste med.

Avd 7

Yarrah Boko var riktigt bra sist och står nu med perfekt läge. Hästen måste räknas tidigt och han kommer att dra i hårt tempo för att göra övriga möra.

Då favoriten inte är snabbas i gänget finns dock risken att han blir avslagen på speed och vi garderar. Domino Eson tror vi sitter i rygg på favoriten och även om han är bäst över kort distans så kan han överraska här med rätt lopp. Honey Love Victory är en riktigt bra häst som inte fått till det riktigt i sina sverigelopp. Nu har hon fint läge och ska köras barfota runt om å nytt vilket var en klar fördel sist då hon såg bländande bra ut som tempotorsk. Rano är vass och blev än bättre barfota runt om sist. Nu har han smygläge på nytt och ska köras utan skor igen – måste med.

Stora systemet: 2400 Rader / 1200 Sek

1. 2,3,6,9,10
2. 1,2,6,7,8,9
3. 6
4. 1,6,7,9
5. 12
6. 1,2,5,9,10
7. 1,2,5,10

Lilla systemet: 600 rader / 300 Sek.

1. 2
2. 1,2,6,7,8,9
3. 6
4. 1,6,7,9
5. 12
6. 1,2,5,9,10
7. 1,2,5,10