V75 denna vecka körs inte som planerat på Färjestad utan flyttas istället till Åby pga tjällossning i Karlstad. Detta kan ställa till det en aning och bli inte förvånade om det ramlar in lite strykningar under dagen! Viktigt även att slå vakt om att Åbys open stretch INTE kommer att användas!

Förra veckan var det lite stolpe ut, men vi ta igen det nu istället. Jag blir tyvärr tvungen att hålla ner texten en aning pga sjukdom i familjen. Analysens kvalitet kavarstår dock som vanligt.

Åbys bana har varit mycket bra under lång tid och vädret ser ut att bli bra så räkna med valfri balans och bra förutsättningar.

Avd 1

Öppningen är svårläst men vi löser den som följer.

Snabbast ut är Premier League, men hästen vill smyga efter en lite sämre insats sist. Släpper till Junction som i normal form öppnar bra och håller hela vägen. Oki To Chill får dödens, men är bra nog att vinna därifrån. Risken finns att det blir trötta hästar där framme och vi tror mest på Einar Celeber som tränar mycket bra och Italiano som såg mycket förbättrad ut sist i en snabbare avslutning.

Avd 2

Även här ser det klurigt och svårlöst ut. Vi målar på ordentligt.

Propeller gillar vi och hästen kommer att bli mycket bra framöver. Han ser ut att ha fin teknik och kommer han till från start har han mycket bra chans. Necklace hade vi spikat med bättre spår. Sist var hon grym efter att fått tvärnit i sista sväng och kunde ändå avgöra till slut. Kanonfrom och klart vinstbud. Claude Du Nord och Credit Fayline är bäst bakifrån och Claude vann hur lätt som hels sist! Rysarna är och Prince Tagg, Cosette Pontmercy, Rudolf den Tredje och Redsky. Prince Tagg är den vi tror har bäst chans i förhållande till strecken och rekommenderar den tidigt vid gardering.

Avd 3

Vi tar ställning här och spikar Quarcio Du Chene trots hårt motstånd och förväntad tuff löpnig. Vi baserar det hela på att Quarcio är betydligt bättre igång än värsta motbudet Beanie M.M. Quarcio var rent grym i flera starter i Frankrike under juletid och rapporteras i mycket fin i jobben. Hästen är bra nog att vinna en tunga vägen och då tror vi det blir.

Avd 4

I isbjörnsmatchen sticker ingen ut och här kan det skrälla ordentligt.

Bästa förutsättningarna tycker vi Linx Mollyn har. Hästen kan öppna och står men ett tillägg på starthästar som normalt inte har en chans här. Vi streckar dock på och vill höja ett par till. Jubel Sture var bra i Frankrike sist och måste räknas på hårdhet. Höstbo Fredrik har tre raka och vinner ofta – dock i enkla gäng. Stjernejerven har två lopp i kroppen och norrmännen varnar kraftigt. Spyden går bra när han vill och har kapacitet. Haaga Prinsen tyckte vi var klart förbättrad sist och måste räknas. Och sist med går Gjaerla Rasken som spurtade bra efter strul sist.

Avd 5

Här tar vi ställning på nytt och singlar en häst som vi normalt inte brukar betala för.

Nu har dock River De Liton en perfekt uppgift på pappret. Hästen gjorde det klart över vår förväntan sist när han gav en häst som Regine Dínverne en match in på linjen. Tyvärr kör Westholm själv och det är enda orosmomentet.

Avd 6

Normalt känns två hästar som tillräckligt här, men vi har feeling och tar med ytterligare två roliga drag.

Lenita Super Kalle var lysande sist från dödens som målfotoslagen. Nu ser det ut som en god spetschans och barfotabalansen som användes sist blir det dacapo på – bästa chansen. Lähdekorpi är mycket uppåt på sin Capello Bob och som han gick sist i spåren vinner han när som helst. Rysarna är Maffioso som inte funkade sist, men har mycket bra form. Och miljondraget The Good Boy som inte höll reda på benen sist, men såg lysande ut annars.

Avd 7

I avslutningen går vi på fyra hästar och har en susare som vi tror mycket på.

Isalus är klart bäst barfota och det hade inte varit säkert att han kunnat gå så på Färjestad, men på Åby går det och det gynnar. Hästen är bäst bakifrån och kommer från bra läge att få en kanonresa. Cloria Victis tror vi gynnas även han med att starta på Åby i stället. Hästen slipper resa och är i full form. Utah Hornline fick en genomkörare sist och såg ok ut. Nu lättas han i balansen och kommer att vara klart bättre. Jätterysaren är Paxman D.E. Hästen återkom efter lång konvalescens sist och gick vasst efter galopp. Hästen är mycket bra i grunden och vi varnar kraftigt denna gång!

Stora Systemet: 5120 Rader / 2560 Sek.

1. 2,3,6,8,10
2. 2,4,5,6,7,8,10,11
3. 6
4. 5,6,7,9,10,11,12,14
5. 7
6. 2,3,7,11
7. 3,4,5,12

Lilla Systemet: 360 Rader / 180 Rader

1. 2,3,6,8,10
2. 2,7,8
3. 6
4. 5,6,7,10,11,12,14
5. 7
6. 2
7. 4,5,12